Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Problēma ar EKA
Kamēr kasieris atvaļinājumā, vadītājs, protams, ir reģistrējis darījumus kases aparātā (to te ir maz, aptuveni 3 gb./mēnesī), izņemot vienu - ir tikusi inkasēta nauda un iemaksāta bankas kontā, bet tas nav ticis reģistrēts aparātā, šī te izņemšana. Tātad, tas neparādās nevienā Z atskaitē. Kā pareizi iziet no šīs situācijas? Jo pēc tam no rītiem atlikumu ielikšana kasē ir pēc faktiskajiem naudas atlikumiem, tātad inkasētā nauda kaut kur pa vidu "pazūd" (no kases aparāta atskaišu viedokļa).
Ceru, ka sapratāt mani pareizi...
Grāmatveža lietas (gan ne kasiera, kasieris tagad ir pats vadītājs) pārņēmusi esmu es, un arī šīs lietas sakārtošana ir tikusi deleģēta man.
Palīdziet, lūdzu
Ответы (18)
Наймите профессионального бухгалтера, и будет Вам счастье. Я не понимаю, как это можно "Grāmatveža lietas pārņēmusi esmu es, un arī šīs lietas sakārtošana ir tikusi deleģēta man" - Вы, как я понимаю, не бухгалтер.
Es grāmatvede, bet pirmo reizi ir darīšana ar kases aparāta lietām. Tāpēc prasu padomu.
Līdz šim bija kasiere un grāmatvede. Tagad abas iet prom, grāmatvede esmu es, un kases lietas pāriet vadītājam. Bet jāsakārto šitā problēma ir man.
www.vid.gov.lv
Tiesību akti
Kases aparāti un kases sistēmas
Tur var atrast atbildes, grāmatvede.
Cik saprotu, šeit palīdzību var nemeklēt.
palīdzību можно найти там, где Aivars007 Вам написал. Неужто так трудно прочесть и получить информацию из первоисточника?
Es par 25 latiem varu stundu lasīt tos likumdošanas aktus priekšā skaļā balsī un ar izteiksmi.:-D
Aktus jau esmu izlasījusi. Bet šo problēmsituāciju tik un tā nesaprotu, kā risināt.
Visur rakstīts, ka JāBŪT reģistrētam. Bet - kā jārīkojas, ja NAV?
Skumji, ka arī šajā portālā tusē dzīves neapmierināti ļautiņi. Vai arī virsroku ņēmuši tie, kas visu zin, visu izlasījuši. Nu ja nevarat palīdzēt ar padomu, tad jau nu labāk neko nerakstīt. Man jau šķiet, ka autore nejautāja, kur var palasīt, bet prasīja pēc padoma.
Dzeta, dzīves neapmierināti ļautiņi - это такие, как Вы. Мы-то очень даже apmierināti и на своём месте.
Bavaria, обычно есть 2 конта - Касса предприятия и Деньги в кассовом аппарате. Из кассового аппарата деньги инкассируются в кассу. Если эта операция не сделана, т.е. в отчетах кассового аппарата не показывается, пусть кассир напишет объяснительную. Из кассы деньги несут в банк. Посмотрите, как проводила подобные операции Ваша предшественница. И не грех бы в методику заглянуть.
Dzeta,
paldies par atbalstu. Šoreiz pat mazliet jutos šokēta, ka lūdzu palīdzību, bet tā vietā "noliek". Neviens taču nepiedzimst ne par kasieri, ne par visgudru grāmatvedi. UN VID problēmsituācijas parasti savos tiesību aktos sīki un smalki neapraksta.
Martinas,
arī liels paldies par atbildi. Tieši šādi mēs te arī izsecinājām - vadītājs uzrakstīs paskaidrojumu Un EKA žurnālā idarīsim atzīmi, ka šis darījums noticis pēc Z atskaites izdrukāšanas.
Ar manu dzīvi viss OK. Patīk palasīt un likt aiz auss netipiskas situācijas atrisinājumus,bet neplātos ar savu gudrību, ka lūk to var izlasīt tajos noteikumos Nr..Manuprāt forums, tāpēc ir domāts, la palīdzētu kādam problēmas atrisināt. Un ja jau šis forums domāts ir tikai viszinīšiem, tad tas manī rada skumjas, jo senāk tā nebija. Lai jauka diena visiem!
Dzeta, так почему Вы не ответили на вопрос Bavaria? Или гудрибы хватает только на то, чтобы комментировать комментарии?
Martinas
Tā tas arī izskatās, ka tā ir vienīgā gudrība palīdzēt pavaimanāt, cik visi slikti, un cik es laba.
Interesanti, kādā veidā kurš te tiek "nolikts", ja uzraksta, kur var izlasīt pareizo atbildi.
"ja uzraksta, kur var izlasīt pareizo atbildi" - es šeit gribu izlasīt kā man jādara un nevis rakāties un tērēt savu dārgo laiku lasot kaut kādus likumus un noteikumus!
Krīze...Ķibele...Dižķibele...u.t.t.:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения