Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rēķina izrakstīšana par konsultatīviem pakalpojumiem К списку тем
Rēķina izrakstīšana par konsultatīviem pakalpojumiem
Man ir jāizraksta rēķins Beļģijas kompānijai par konsultatīviem pakalpojumiem un man nav ne jausmas kā noformēr rēķinu. Vai konsult. pakalpojumi apliekās ar 18% PVN? Ja, rēķins tiek izrakstīts Beļģijas kompānijai, cik saprotu, tad PVN būs 0%? Vai pareizi? Vai ir jānorāda pēc kāda panta tiek piemērots VAT 0%?
Varbūt kādam ir pieredze šajā jautājumā? Paldies par izpalīdzēšanu.
Mairita
Ответы (3)
Ja Beļģijas uzņēmums reģistrējies ar PVN apliekamo personu reģistrā (jāskatās PVN numurs), tad var piemērot 0% likmi. Likuma 7.pants 1.daļa 3.punkts Jāskatās arī 5.daļa.
Paldies, bet vai tad Beļģija nav iekšzeme? Likuma 7. panta 1. daļa 3.punktssaka, ka 0 procentu likme piemēro pakalpojumiem, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar šo likumu nav iekšzeme?
PVN likuma pirmajā pantā ir visi likumā lietoto terminu paskaidrojumi un tur stāv rakstīts, ka iekšzeme ir Latvijas Republikas muitas teritorija. Brrrrr :DD Ha, ha tagad sāku domāt, kas ir "muitas reritorija"? Bet esmu par 99% pārliecināta, ka tā ir Latvija, nevis tās muitas teritorijas kur atmuito preci:D Un īstenībā arī tikko pārliecinājos, ka tā arī ir:)
Закрыть
Краткое описание нарушения