Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
dokuments derīgs bez paraksta К списку тем
Dacis 15.10.2009 11:26
466 сообщений на сайте
466 сообщений на сайте
Ответы (8)
Jābūt līgumam par savstarpējo dokumentu apliecināšanu, kurā viss sīki un smalki ir atrunāts kā Jūs savstarpējos dokumentus aplieciniet. Tikai tad varat sākt domāt par slaveno frāzi
Booster 15.10.2009 11:49
143 сообщения на сайте
143 сообщения на сайте
Dacis - BRAVO!!!
Harmonija 15.10.2009 14:08
115 сообщений на сайте
115 сообщений на сайте
Situācija jau man ir skaidra par to slaveno frāzi.
Lai arī grāmatvedībā darbojos jau 10 gadus, tomēr šādas situācijas grāmatveža darbu padara interesantāku
Vēl joprojām uzjautrinos par situāciju, kad mums atsūtīja rēķinu ar nepareiziem rekvizītiem, es pierakstīju pareizos un lūdzu rēķinu pārtaisīt. Uz šo man firmas vadītāja atbildēja, pie kam rakstiski, ka man neesot tiesības bojāt viņu firmas īpašumu. Tad nu rodas jautājums: kā īpašums ir saņemtais rēķins? Un kurā brīdī mainās īpašnieki?
Aktā parakstiem ir jābūt, jo tam ir vairāk jāpieiet kā juridiskam dokumentam, nekā grāmatvediskam. Un ja radīsies domstarpības, tad būs jau par vēlu parakstīt.
Lai arī grāmatvedībā darbojos jau 10 gadus, tomēr šādas situācijas grāmatveža darbu padara interesantāku
Vēl joprojām uzjautrinos par situāciju, kad mums atsūtīja rēķinu ar nepareiziem rekvizītiem, es pierakstīju pareizos un lūdzu rēķinu pārtaisīt. Uz šo man firmas vadītāja atbildēja, pie kam rakstiski, ka man neesot tiesības bojāt viņu firmas īpašumu. Tad nu rodas jautājums: kā īpašums ir saņemtais rēķins? Un kurā brīdī mainās īpašnieki?
Aktā parakstiem ir jābūt, jo tam ir vairāk jāpieiet kā juridiskam dokumentam, nekā grāmatvediskam. Un ja radīsies domstarpības, tad būs jau par vēlu parakstīt.
Dacis 16.10.2009 15:29
466 сообщений на сайте
466 сообщений на сайте
Interesants variants par tēmu
Man savstarpējā ieskaita aktā (norēķini bez skaidras naudas) ir divas paraksta vietas abās pusēs. Grāmatveža un direktora-vadītāja. Bieži vien man otrā pusē parakstās tikai grāmatvedis pie tam pa abām vietām. Cik tas ir juridiski pamatoti? Protams tam seko visādi paskaidrojumi, ka grāmatvedis ir atbildīgs un tādā garā. Bet kā tur īsti ir? Man jau šķiet ka tomēr tikai vadība par to var izlemt vai konkrētās pavadzīmes tiks apmaksātas vai ieskaitītas ..
Man savstarpējā ieskaita aktā (norēķini bez skaidras naudas) ir divas paraksta vietas abās pusēs. Grāmatveža un direktora-vadītāja. Bieži vien man otrā pusē parakstās tikai grāmatvedis pie tam pa abām vietām. Cik tas ir juridiski pamatoti? Protams tam seko visādi paskaidrojumi, ka grāmatvedis ir atbildīgs un tādā garā. Bet kā tur īsti ir? Man jau šķiet ka tomēr tikai vadība par to var izlemt vai konkrētās pavadzīmes tiks apmaksātas vai ieskaitītas ..
Booster 16.10.2009 15:36
143 сообщения на сайте
143 сообщения на сайте
Savstarpējā ieskai aktā ir jābūt attiecīgajai paraksttiesīgai personai. Ja grāmatvedis ir pilnvarots parakstīt, tad var. Mazā uzņēmumā parasti paraksta vadītājs.
Dacis 16.10.2009 15:59
466 сообщений на сайте
466 сообщений на сайте
Jā, bet kā es zinu, ka viņi ir pilnvaroti? Tad jau viņiem pilnvara ir jāuzrāda .. vai jāraksta klāt pie paraksta "uz pilnvarojuma pamata" .. vai kā?
Booster 16.10.2009 22:05
143 сообщения на сайте
143 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть