Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Grāmatojumi uz dokumentiem? К списку тем

Sibylla 01.07.2004 11:26
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Ответы (5)
Grāmatojumiem ir jābūt obligāti uz dokumentiem. Var nebūt grāmatojumi, ja tas ir viendabīgs dokumentu konplekts, kuram virsū ir uzlikta lapa ar to dokumentu kontējumiem, proti, izdruka no datora. Kā man paskaidroja tas varētu būt avansa norēķins čekiem, bet ne, piemēram, bankas mapei, kur ir dažādi dokumenti sakārtoti pēc apmaksas. Vēl man teica, ka esot daži sodīti par to, ka nav kontējumi pat uz čekiem. Bet to varot pierādīt, ka nevajagot kontējumus uz čekiem un sodus nemaksāt. Es gan cītigi tagad rakstu kontējumus, uz čekiem gan nerakstu:)

Ivite 01.07.2004 11:43
64 сообщения на сайте
64 сообщения на сайте
Vai kāds zina cik liels sods ir par to, ka nav grāmatojumi uz dokumentiem?? neviens

Sibylla 01.07.2004 12:07
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
bet MK not.Nr 585 8. punktā rakstīts ''pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu(kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski''
ko nozīmē šis ''vai''??
ko nozīmē šis ''vai''??

Sibylla 01.07.2004 12:26
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Es daru tā kā Ivīte. Bet domāju, ka šī prasība pamatā no VID ir grāmatvežu piespiedu atgriešana *akmens laikmetā*. Tik ļoti daudz tas prasa laika un uzmanības, jo nesakritības gadījumā *sukas tā kā tā*, ja arī programmā viss pareizi (ja grib piesieties)...
Šis *vai...* noņemtu slodzi no šiem papildus darbiem, jo katra daudzmaz normāla grāmatvedības programma nodrošina prasību atšifrējumam.
Šis *vai...* noņemtu slodzi no šiem papildus darbiem, jo katra daudzmaz normāla grāmatvedības programma nodrošina prasību atšifrējumam.

Liepupe 01.07.2004 16:17
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть