Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

pašnodarbinātais vai SIA? К списку тем

pašnodarbinātais vai SIA?
Sakiet lūdzu, vai ir kāds pozitīvs punkts tajā labā ,lai paliktu turpmāk par pašnodarbināto saimnieciskās darbības veicēju nevis izveidotu SIA?

Kādi plusi SIA, kādi P.N. personai?

Vairāk plusu ir SIA, vai ne?
Agneses
Agneses 05.11.2009 15:58
62 сообщения на сайте

Ответы (53)

Ka sievas te žultainas, tas mani neizbrīna,tā teikt,- pieder pie profesijas,

bet ,ka viens vīrs ar tādu žulti, hm... nebiju domājusi gan!
Agneses
Agneses 05.11.2009 22:01
62 сообщения на сайте
Nu re, beidzot parādījāt savu īsto seju.

Paldies par komplimentu, vismaz labāk miegs man nāks, kad mani tā paslavē.

Jums arī saldus un pūkainus sapņus!
Aivars007
Aivars007 05.11.2009 22:05
26984 сообщения на сайте
Ambera! Man prātā kaut kas par tām pērlēm...
Andaz
Andaz 05.11.2009 22:07
27892 сообщения на сайте
Paga, bet kāpēc jābūt grāmatvedim SIA?

Vai tas nevar būt ārpakalpojums?

Atslēdznieks vispār nav vajadzīgs, bet arī tas varētu būt 1 līgums uz konkrētu darba apjomu,ja tāds parādās.

Kasiere es tā kā gribētu būt pati , tuvāk līdzekļiem, tā teikt.

Nu ,ok ,-

tātad SIA ir vairāk nodokļu kā SDV un PN personai!!!

Bet jātabild ar pamatkapitālu nevis ar visu savu mantu- tas arī nav mazsvarīgi?!

Es te šķetinu domas, ja kādam tas neliekas pieņemamas, var taču mani neapņirgt un diskusijā vienkārši neiesaistīties.

Andaz, paldies, materiāls ir vērtīgs! Esmu tikausi tikai pašam sākumam klāt, jo daudz citu lietu bija.

Kad izlsīšu, tad tik tiešām ceru,ka visas atbildes būšu atradusi.
Agneses
Agneses 05.11.2009 22:12
62 сообщения на сайте
Путая трата времени -думать как будет лучше для кого-то. Так же как и давать советы -идти замуж или нет. Если бы было все так просто -были бы только СИА или только самозанятые.

Каждому решать самому.

У меня было и самозанятость, и СИА, и ИК. Сама не знаю, что было лучше. По крайней мере ПВН одинаковый для всех:-)
Julijatim
Julijatim 05.11.2009 22:18
8799 сообщений на сайте
На счет имущества -вообще не знаю. У меня личного имущества и на 2000 лат не наберется, может.;-)
Julijatim
Julijatim 05.11.2009 22:18
8799 сообщений на сайте
Как буд-то юристы не знают, при каких обстоятельствах на владельца СИА можно "навесить" долги в несколько раз большие, чем УК.:-/
Julijatim
Julijatim 05.11.2009 22:20
8799 сообщений на сайте
Julijatim- man visu laiku tikai PN un SDV, domāju,ka tieši es esmu muļķe,ka jau kādu laiku nenodibinu SIA!

Lūk tādēļ jautāju!

Vot tur tā lieta,ka manta ir. Adītu zeķes, tad par dziju neuztrauktos, bet ir vairāk. Tas man liek domāt, domāt un izdomāju- a ko cilvēki saka par SIA un PN salīdzinājumu!!!

Izrādās, ka kādi labāk aprej, nevis pasaka ko jēdzīgu.Nu tas tā.

PVN nemaksātāja!!!
Agneses
Agneses 05.11.2009 22:26
62 сообщения на сайте
Agneses, ну что Вы обижаетесь - Вам же всю дорогу объясняют, что в каждой форме собственности есть свои плюсы и минусы. Вот как Юля сказала: "Так же как и давать советы -идти замуж или нет."
Martinas
Martinas 05.11.2009 22:43
38532 сообщения на сайте
Viennozīmīgi, ja ir kaut kāda personīgi piederoša manta, es jums neieteiktu IK, vai pašnodarbinātas personas statusu. Kā SIA valdes loceklei jums mantu atņemt var, bet Latvijā vēl neesmu dzirdējusi nevienu precedentu, ja vien valdes loceklis nav parakstījis līgumu ar tajā ieslēptiem galvojuma elementiem. Jūs varat zaudēt tikai savu ieguldījumu pamatkapitālā. Fiziska persona Latvijā ir daudz neaizsargātāka.

AndaZ jums rūpīgi izskaidroja, kad nedrīkst slēgt uzņēmuma līgumu, bet jāslēdz darba līgums. Nekādā gadījumā neslēdziet uzņēmuma līgumu ar savu SIA, jo nonāksiet atpakaļ tieši tur, kur bijāt - būs pašai jāatskaitās kā pašnodarbinātai personai

Jums ir divi varianti - slēgt pilnvarojuma līgumu un neparedzēt atlīdzību, vai arī darba līgumu, kurā atlīdzību maksā par stundām. Piemēram, strādājat 10 stundas mēnesī, maksājat algu apmēram 1.20 Ls bruto stundā. Tikai jārēķinās, ka nedrīkstēsiet slimot un kļūt par bezdarbnieku.

Ja VID interesēsies, kādā veidā varat nodrošināt saimniecisko darbību ar esošo darbinieku skaitu, uzrakstīsiet paskaidrojumu. Ja jūsu apgrozījums būs neliels, un uzņēmums reģistrēts Rīgā vai Rīgas rajonā, tad iespējams, ka VIDs par jūsu uzņēmumu vispār neinteresēsies. VIDs tomēr tagad jau veic iepriekšēju anaīzi un nedodas uz tādiem uzņēmumiem, kur neko prātīgu nevarēs uzrēķināt.

Labāk precēties, nekā neprecēties, silti iesaku
Ilzex
Ilzex 06.11.2009 11:05
2681 сообщение на сайте
Skat, kā izglītojusies!:-x
Ivan_s
Ivan_s 06.11.2009 11:10
1208 сообщений на сайте
Ilzex, liels paldies!

Pa 3 dienu meklējumiem visur netā, jūs apstiprinājāt man to,ko laikam visvairāk gribētu:

pasargāt personīgo mantu,

slēgt pilnvarojuma līgumu un neparedzēt atlīdzību ( visus 15 gadus neesmu atļāvusies slimot un pēdējo reizi biju bezdarbniece ap 1991.gadu...)

Reģistrēšos Rīgā!Darbības veids paredzams tāds, kas neapliekas ar PVN:-x Vismaz tā bija līdz šim.

Vai SIA maksā PVN no jebkura lata , vai arī no 10 tk apgrozījuma?
Agneses
Agneses 06.11.2009 12:17
62 сообщения на сайте
Kamēr neesat reģistrējusies kā PVN maksātājs, tikmēr PVN nemaksājat. Ja jūsu pakalpojumi ir ar PVN apliekami, tad pēc 10K robežas sasniegšanas (pēdējo 12 mēnešu laikā) jums līdz nākošā mēneša 15 datumam ir pienākums reģistrēties par PVN maksātāju.

Labāk izlasiet PVN likumu, būs drošāk - zināsiet, vai jūsu darbība ir PVN objekts, vai nē.
Ilzex
Ilzex 06.11.2009 12:27
2681 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.