Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Kā pārbaudīt vai ir nodokļu maksātājs? К списку тем

Kā pārbaudīt vai ir nodokļu maksātājs?
Labdien!

Tā. Saņēmu rēķinu ar PVN un izrādās, ka nav PVN maksātājs.

Jā, mana nolaidība, ka uzreiz datubāzē nepārbaudīju klientu. Nu jau sen tādus jokupēterus nebiju manījusi, biju iedomājusies, ka visi jau zin ko raksta rēķinos

Bet kā, lai pārbauda vai vispār viņš IR nodokļu maksātājs? Vai tikai pieprasot uzrādīt nodokļu maksātāja apliecību?
Dimma
Dimma 16.11.2009 12:23
1727 сообщений на сайте

Ответы (9)

http://www.vgk.lv/lv/articles/162/
Lienebe
Lienebe 16.11.2009 12:36
2527 сообщений на сайте
Paldies!

Man šodien ar domāšanu laikam bremze

Tas ir I.K. Komercreģistrā reģistrēts, PVN maksātājs nav (raksta tik rēķinus ar PVN )

Vai viņam nav arī VID jāreģistrējas? Vai es varu likties mierā, ja esmu uzzinājusi, ka ir KR reģistrēts?
Dimma
Dimma 16.11.2009 12:50
1727 сообщений на сайте
Nevarat likties mierā, jo, ja uzņēmums nav reģistrēts VIDā kā PVN maksātājs, tad Jūsu firma nevar atskaitīt PVN priekšnodokli no uzņēmuma piestādītā rēķina. Lai pārraksta rēķinu bez PVN. Kāpēc Jums maksāt viņiem lieku naudu ?? IMHO
Dinaro
Dinaro 16.11.2009 12:55
8241 сообщение на сайте
Ну что поделать. На форуме, наверно, человек бухгалтерии учился. Бухгалтер нынче - лишние расходы. А на дворе крызис.

Если в РП зарегистрирован, то в ВИДе налогоплательщиком регистрируют автоматически. Плаельщиком НДС надо регистрироваться отдельно. Нет регистрации - нет и НДСа. Хотя возможны варианты.
Maija
Maija 16.11.2009 12:58
28223 сообщения на сайте
Paldies!

Ar PVN tiku skaidrībā. Atskaites vēl nenodevu, paspēju izlabot.

Bet man jau tagad domas par fiziskai fersonai izmaksātajām summām... Vai ar, ja viņš ir KR reģistrēts, tad par pārējiem nodokļiem ir viņa atbildība?
Dimma
Dimma 16.11.2009 13:04
1727 сообщений на сайте
Dimma

Nebrīnieties gan - šeit pilns forums ar "sama buxgalter" - tādi Jums iesniegs ne tādu vien rēķinu.

Tā ka - mūžu dzīvo, mūžu mācies.
Aivars007
Aivars007 16.11.2009 16:25
26984 сообщения на сайте
Par nodokļiem atbildīgs pats.Batar PVN jāuzmanās un jāparbauda jaunos sad.partnerus.Manarī gadījušies pat SIA kuri izraksta rēķinus ar PVN nebūdami reģ.kā PVN maksātāji.
Ilma
Ilma 16.11.2009 16:28
30495 сообщений на сайте
Ilma

Iesaku to pašu - nebrīnīties. Atliek vien palasīt šo forumu, un visas šaubas pāriet. Vēl vakar - pavārs, šodien jau grāmatvedis ar foruma izglītību, utt.
Aivars007
Aivars007 16.11.2009 16:51
26984 сообщения на сайте
Te būs akmeņi grāmatvežu dārziņā, jo šodien runāju ar to I.K. un vēl jo lielāks man bij izbrīns, jo viņam esot algots grāmatvedis, kas viņam raksta tādus rēķinus, un cilvēks pilnīgi pārliecināts, ka es tik kašķi meklēju un negribu apmaksāt rēķinus.
Dimma
Dimma 17.11.2009 20:34
1727 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.