Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Pašnodarbinātais - PVN maksātājs К списку тем

Pašnodarbinātais - PVN maksātājs
Man ir divi jautājumi.

1.Pašnodarbinātai personai jākļūst par PVN maksātāju, kad ieņēmumu summa ir sasniegusi 10000.00 Ls, vai ne? Un šī summa ir bruto ieņēmumi - neatskaitot izdevumus, nevis neto - atskaitot? Kā tiek veikta PVN uzskaite grāmatvedībā (ir vienkāršais ieraksts) pēc reģistrēšanās kā PVN maksātājam?

2.Arkuru datumu izdevumi ir iekļaujami saimnieciskās darbības izdevumu uzskaites žurnālā, piemēram, ja rēķins par telpu īri par martu tiek saņemts aprīlī, bet samaksāts maijā?

Ceru, ka būs kaut kas saprotams... Paldies.
Siirija
Siirija 05.07.2004 09:59
285 сообщений на сайте

Ответы (4)

1. Jā, jākļūst, ņemot vērā bruto-ieņēmumus (apliekamo dārījumu summu). Jākārto PVN uzskaites žurnālu.

2. Fiz. personām uzskaite ir jākārto pēc kases metodes (ieņēmumi - kad saņemta nauda, izdevumi - kad izdota nauda). Pēc likuma "Par PVN" Jums ir tiesības atskaitīt priekšnodokli tad, kad ir saņemts rēķins, bet, pamatojoties uz savu praksi, varētu ieteikt uzskaitīt priekšnodokli pēc samaksas, lai izdevums un attiecīgais priekšnodoklis būtu vienā un tajā pašā periodā, citādi būs galīga putra.
Martinas
Martinas 05.07.2004 10:11
38532 сообщения на сайте
Paldies, tagad būs skaidrs, un vēl precizēju - tad sanāk tā, ka ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālos es rakstu summas bez PVN, un PVN rakstu atsevišķā tikai tam domātā uzskaites žurnālā, ja?
Siirija
Siirija 05.07.2004 11:29
285 сообщений на сайте
Nē - PVN no saņemtajām summām jāieraksta ieņēmumu un izdevumu žurnāla 17. ailē, bet priekšnodoklis no izdotām summām - 23. ailē. Citādi nesakrītīs kase un banka. PVN žurnālā jāuzskaita nodokli no izrakstītiem rēķiniem, neatkarīgi no apmaksas saņemšanas datuma.
Martinas
Martinas 05.07.2004 12:12
38532 сообщения на сайте
Paldies
Siirija
Siirija 05.07.2004 14:19
285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.