Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

SIA dibināšana К списку тем

SIA dibināšana
Es vēlos dibināt savu firmu, domājam ka SIA, bet man tajā lietā pagaidām ir ļoti maza saprašana, vai lūdzu varētu padalīties pieredzē ar ko man būtu jāsāk un un kā vispār noriss viss tas dibināšanas process no A līdz Z.

Vai var griezties uz UR konsultācijā saistībā ar dibināšanas jaut.

Paldies jau iepriekš, un atvainojos, ja šād tēma jau ir bijusi...
Ctxx
Ctxx 05.01.2010 15:01
2 сообщения на сайте

Ответы (16)

http://www.ur.gov.lv/registri.html
Lienebe
Lienebe 05.01.2010 15:59
2527 сообщений на сайте
Paldies, šo jau biju lasījusi , gribējās vienkārši zināt konkrētāk iz dzīves piemērus.

Kā ir ar mantisko ieguldījumu? Vai es varu 900Ls ieguldīt kā mantisdko ieguldījumu? un ja jā, tad tādā gadījumā, man bankā pagaidu kontā jāiemaksā 100 Ls, lai būu 1/2 no 2000?

Un vēl, vai reģistrēties kā PVN maksātājam vai nē?
Ctxx
Ctxx 11.01.2010 12:38
2 сообщения на сайте
A kādus piemērus iz dzīves gribiet? Esmu reģistrējusi daudzus,vienu pat nesen ar mantu PK pie tam.

Par pamatkapitālu - jā, var 900 mantā + 100Ls naudā + 1000Ls naudā gada laikā pēc reģistrēšanas. Tikai tad papildus dibināšanas dok. ir mantiskā ieguldījuma novērtējums (to pats dibinātājs var veikt šajā gadījumā).

Par dibināšanu visa pamatinfo ir UR lapā, t.sk dok. paraugu. UR arī piedāvā sastādīt dok., bet par maksu, protams.

Ja nav standarta gadījums, vai nav pārlIEcība, ka viss izdosies pašam(dok. izstrādi es domāju) var to uzticēt kādam jur.kantorim Nav dārgs tas pakalpojums.

Par PVN - atkarīgs no darbības sfēras. Ir gadījumi, kad ir izdevīgi uzreiz reģistrēties, ir -kad nogaidīt, kamēr var.
Alevro
Alevro 11.01.2010 13:17
9 сообщений на сайте
NOVĒRTĒJUMS MANTAI vajadzīgs tikai tad, ja mantas vērtība ir pāri Ls 4000 vai pāri pusei no pamatkapitāla.

Jūsu minētajā gadījumā puses nav
Mu-maija
Mu-maija 11.01.2010 13:43
15885 сообщений на сайте
Nav sarežģits process, bet ja arī gadās kļūdiņa tajā dokumentu kaudzītē (Lienebe norādīja jau linku), tad UR atsaucīgi cilvēki, parāda kļūdas.

Paņemiet līdzi flešā iesniedzamo dok. failiņu, tad arī uz vietas var izlabot un izdrukāt pa jaunam.
Dimma
Dimma 11.01.2010 13:44
1727 сообщений на сайте
Par mantisko ieguldījumu - ja vērtība pārsniedz 4000 vai pusi,tad novērtējumu sniedz eksperts, t.i. dibinātājs pats nevar. Ja mazāk, tad nav vajadzīgs eksperts, bet pats dibinātājs to var veikt. Vajag tik un tā. KL 154.panta2.daļa.
Alevro
Alevro 11.01.2010 13:56
9 сообщений на сайте
vai kāds zin,kad ir gaidāmas tās izmaiņas par sia pamatkapitāla samazināšanu līdz 100Ls?
Livucis
Livucis 11.01.2010 17:44
505 сообщений на сайте
обещали где то в июне решить вопрос о снижении Pamatkapitala.
Irina.gr
Irina.gr 12.01.2010 11:01
134 сообщения на сайте
Спасибо Lenebe за ссылку: всё понятно, что надо делать, чтобы открыть SIA. Eдинственное, что мне осталось не понятным: в каком количестве экземпляров надо подавать документы. Где-то встретилось, что устав - в 3-х экземплярах, ну, заявление, понятно, в одном, а остальное? Заверение образцов подписей, сообщение о материальном вложении, юрид. адрес, и т.п. - тоже всё в одном экземпляре?
Lloiko
Lloiko 24.01.2010 14:19
53 сообщения на сайте
Statūti 3 eks., pārējie dok. pa vienam eks.
Alevro
Alevro 24.01.2010 18:52
9 сообщений на сайте
Paldies! Bet jāgatavo vairāk, tāpēc, ka jābūt dokumenti norēķinu konta atvēršanai, utt.
Lloiko
Lloiko 26.01.2010 18:20
53 сообщения на сайте
Pārējiem dok. visiem protams jātaisa 2 eks., jo vienu iesniegsiet UR, otrs eks. paliks Jums. Uz banku atvērt pagaidu kontu iesiet pirms dok. iesniegšanas UR, un banka taisa uz vietas jūsu dok. kopijas, oriģinālus tik vajadzēs uzrādīt. Un pēc tam, kad iesiet pagaidu kontu pārtaisīt par īsto, vajadzēs līdzi, lai var banka nokopēt, tos dok., ko UR saņemsiet (apliecība, lēmums un statūti ar UR atzīmi)+ pase, protams. Man nekad neviena banka nav ņēmusi oriģinālus, tikai kopijas uztaisa uz vietas.
Alevro
Alevro 27.01.2010 18:42
9 сообщений на сайте
un kaa ir vai es varu kaut naakamajaa dienaa iznnemt naudu pamatkapitaala summu iemaksaato no konta?
Luguta
Luguta 28.01.2010 21:55
44 сообщения на сайте
Atpakaļ paņemt? Nē. Tā jau ir cita kabata. Drīkst tikai uzņēmuma vajadzībām tērēt.
Ambera
Ambera 28.01.2010 22:22
21759 сообщений на сайте
Pēc tam, kad bankas konts pārtaisīts par īsto (ne pagaidu), neviens neliegs izņemt no konta (ja nu vienīgi bankomāta limits) - BET kā to noformēsiet no grāmatvedības viedokļa? Un ja uzreiz viss jāņem ārā, tad priekš kam dibināt uzņēmumu? Parasti jau tā nauda tomēr vajadzīga uzņēmuma vajadzībām - izdevumiem, attīstībai utml.
Alevro
Alevro 29.01.2010 13:21
9 сообщений на сайте
Nesaprotu, kāpēc visi tā pavelkas uz SIA. Ja taisaties pēc gada bankrotēt, tad tas, protams, ir ideālais variants Man elementārāk šķiet darboties kā IK - 1) pašam sevi nav jāpieņem darbā; 2) grāmatvedību var kārtot žurnāla formā - skaitīt savus ieņēmumus/izdevumus - bez problēmām; 3) neviens neuzbāžas, ka Tev vajag obligāti algot grāmatvedi 4) var uzņēmuma vajadzībām lietot savu personīgo mantu neštukojot kaut kādus mistiskus līgumus - un norakstīt saimnieciskajos izdevumos (ievērojot normas). Protams, no šī gada ir viens mīnuss - IIeN ir visi 26%, nevis 15% - kā pagājušā gadā. Tomēr - ja SIA strādās ar peļņu un gribēsies ņemt laukā dividendes - tad tāpat sanāks nodokļos samaksāt vairāk.
Xau
Xau 03.02.2010 21:14
297 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.