Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pavadzīmes, rēķini un citi jociņi... К списку тем
pavadzīmes, rēķini un citi jociņi...
Ļoti atvainojos, ja līdzīgs jautājums jau ir uzdots - meklēju, bet neatradu.
No grāmatvedības esmu patāls, bet steidzami savajadzējies risinājums šādiem jautājiem:
netieku skaidrībā ar pavadzīmēm un numuriem - vai joprojām ir tā, ka ja ir nepieciešama priekšapmaksa - sagatavo rēķinu, un ja tiek izsniegta prece ar pēcapmaksu - pavadzīmi?
tie grozījumi...
un ar to numerāciju - ja joprojām ir atsevišķi gan rēķini, gan pavadzīmes - vai jānumurē atsevišķi vai arī var kārtot vienu numerāciju?
Ответы (6)
paldies jau iepriekš!
По-моему, в случае предоплаты ничего не поменялось: сначала выписываете счет, а когда оплатят и отгрузите товар - то накладную
Нумерацию придумываете у себя на фирме сами. Можете сделать одинаковую нумерацию для счетов и накладных, можете раздельную.
Спасибо!
А как насчет названия - теперь оба - Attaisnojuma dokuments?
И отличие только в Pamatojums?
название строго не регламентируется (для товаров может быть накладная, для услуг- счёт), но в целом- это attaisnojuma dokuments.
Un ja klients veic pēcapmaksu? Tikai vienu dokumentu (pavadzīmi)? Vai arī vienu - par preces izsniegšanu, otru - apmaksai?
Если veic pēcapmaksu, то достаточно только накладной, которая и будет являться счетом для оплаты.
Закрыть
Краткое описание нарушения