Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Nākotnes periodu izdevums? К списку тем
Ответы (13)
Nebūs īsti pareizi.
Ja pakalpojums tiks saņemts 2010.gadā, tad tie ir 2010.gadaizdevumi.
2009.gadā D2410, 2010.gadā D7XXX K2410.
Ja pakalpojums tiks saņemts 2010.gadā, tad tie ir 2010.gadaizdevumi.
2009.gadā D2410, 2010.gadā D7XXX K2410.
Manuprāt, ja rēķinā kā pakalpojums minēts caurlaižu izgatavošana (nevis, piem. "caurlaide 2010.gadam"), to varētu arī norakstīt uzreiz.
Grāmatvedības uzskaite jākārto tā, kā tā ir jākārto!
Izmaksas jāattiecina uz periodu par kuru tās attiecas un nevis jāfilozofē - kad norakstīt 2010.gadaizdevumus.
Grāmatvedības uzskaitei ir jābūs patiesai. Bilancē datiem jābūt patiesiem.
Arī 20 lati ietekmē UIN! Tie ir 3 lati. Pareizinām ar soda naudu, nokavējuma naudu... Un redzam sava slinkuma cenu!
Izmaksas jāattiecina uz periodu par kuru tās attiecas un nevis jāfilozofē - kad norakstīt 2010.gadaizdevumus.
Grāmatvedības uzskaitei ir jābūs patiesai. Bilancē datiem jābūt patiesiem.
Arī 20 lati ietekmē UIN! Tie ir 3 lati. Pareizinām ar soda naudu, nokavējuma naudu... Un redzam sava slinkuma cenu!
Laura
Andai taisnība - kādreiz var nostrādāt "sviestmaizes likums"...
Labāk iegrāmatot tā, kā tas paredzēts.
Andai taisnība - kādreiz var nostrādāt "sviestmaizes likums"...
Labāk iegrāmatot tā, kā tas paredzēts.
Es tomēr uzskatu, ka grāmatvedim jāievēro arī būtiskuma princips. Nu labi, iekontēs uz 2410, pēc tam katru mēnesi norakstīs pa 1.67
Ja uzņēmums ir liels un grāmatvedim tāpat daudz darba, tad 2009.gadaizdevumu nepamatotas palielināšanas un 2010.gadaizdevumu nepamatotas samazināšanas cena (3Ls plus sods un nokavējums, kas gan ir 99% varbūtība, ka nekad netiks konstatēts) ir lētāk nekā grāmatveža darbs, veicot papildus 12 kontējumus.
Tas ir tieši tas pats, kā tērēt veselu dienu, dzenājot viena santīma nesakritību, vai sūtīt ierakstītu vēstuli par 1.50, lai piedzītu parādu 0.35 Ls (tādu es patiešām esmu redzējusi).
Bilancē datiem "visos būtiskajos aspektos" jāatspoguļo uzņēmuma finanšu situācija. Reizēm cena ir ne tikai slinkumam, bet arī grāmatveža darbam. Iedomāsimies, ka es klientam prasītu samaksu par darbu atkarībā no veikto grāmatojumu skaita. Viņš gan būtu ļoti priecīgs par 20 Ls sadalīšanu
Ja uzņēmums ir liels un grāmatvedim tāpat daudz darba, tad 2009.gadaizdevumu nepamatotas palielināšanas un 2010.gadaizdevumu nepamatotas samazināšanas cena (3Ls plus sods un nokavējums, kas gan ir 99% varbūtība, ka nekad netiks konstatēts) ir lētāk nekā grāmatveža darbs, veicot papildus 12 kontējumus.
Tas ir tieši tas pats, kā tērēt veselu dienu, dzenājot viena santīma nesakritību, vai sūtīt ierakstītu vēstuli par 1.50, lai piedzītu parādu 0.35 Ls (tādu es patiešām esmu redzējusi).
Bilancē datiem "visos būtiskajos aspektos" jāatspoguļo uzņēmuma finanšu situācija. Reizēm cena ir ne tikai slinkumam, bet arī grāmatveža darbam. Iedomāsimies, ka es klientam prasītu samaksu par darbu atkarībā no veikto grāmatojumu skaita. Viņš gan būtu ļoti priecīgs par 20 Ls sadalīšanu
Kurš saka, ka katru mēnesi jāiegrāmato?
Pietiek, ka ar vienu grāmatojumu gadā to izdara. Jo summa patiešām ir nebūtiska, un UIN maksā par gadu nevis pa mēnešiem.
Manas domas.
Pietiek, ka ar vienu grāmatojumu gadā to izdara. Jo summa patiešām ir nebūtiska, un UIN maksā par gadu nevis pa mēnešiem.
Manas domas.
Pievienojos Aivars007 viedoklim.
Swift 13.01.2010 15:06
146 сообщений на сайте
146 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть