Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Uz PPR preču saņemšanas adrese К списку тем

Uz PPR preču saņemšanas adrese
Klients vēlas, lai uz PPR nebūtu norādīta viņa firmas adrese sadaļā - saņemšanas adrese. Vai mēs kā pārdevēji varam kā saņemšanas adresi norādīt savu adresi. Klienta pamatojums šādai vēlmei ir tas, ka viņš precei brauc pakaļ, attiecīgi prece tiek izsniegta pēc mūsu firmas adreses. Kā rīkoties?
Ingusz
Ingusz 08.07.2004 12:48
261 сообщение на сайте

Ответы (21)

preces saņemšanas vieta ir jūsu adrese, tātad arī rakstiet jūsu adresi, jo jūs preci nepiegādājat. Vai tiešām tas ir tik būtiski?
Cleo
Cleo 08.07.2004 12:50
19234 сообщения на сайте
Es parasti klientam saņemšanas adreses vietā rakstu viņa adresi, kur atradīsies prece. Piemēram, uzņēmuma juridiskā adrese ir viena, bet veikala, kurā atradīsies prece ir cita, tādēļ ir nepieciešama arī saņemšanas adrese. Arī man ir vieglāk ja uz PPR piegādātājs uzrakta saņemšanasa adresi - tā veikala adresi, kur būs prece, jo es zinu uz kuru veikalu ta ir nosūtīta. (Bet tas nu ir mans viedoklis)
Rita
Rita 08.07.2004 12:54
959 сообщений на сайте
Noteikumos par PPR punktā 19.3 ir teikts, ka jānorāda preču saņemšanas vietas adrese. Manuprāt to var saprast divējādi - saņemšanas adrese - vieta, kur prece nonāk pēc tās pārdošanas, vai arī vieta, kur tā tiek izsniegta.

Cik tas ir būtiski tiešām nezinu, taču tāpat kā visi, nevēlos problēmas ar VID.
Ingusz
Ingusz 08.07.2004 12:59
261 сообщение на сайте
Bet tā PPR tiek reģistrēta taču attiecīgajā struktūrvienībā preču dokumentu reģistrācijas žurnālā.

Varbūt tam cilvēkam ir būtiski fakts, ka prece netiek pievesta, un tāpēc prasa piegādātāja juridisko adresi ierakstīt?
Cleo
Cleo 08.07.2004 13:01
19234 сообщения на сайте
Ingusz, tad vienkāršāk ir piezvanīt uz VID un noprecizēt to terminu, vai jāieraksta preces izsniegšanas vieta vai adrese kurā prece nonāk?
Cleo
Cleo 08.07.2004 13:02
19234 сообщения на сайте
19.3. preču saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds un uzvārds), nodokļu maksātāja reģistrācijas kods (ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajai personai — Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas numurs), juridiskā adrese (fiziskajai personai — dzīvesvietas adrese), norēķinu rekvizīti — kredītiestādes nosaukums, kods un norēķinu konta numurs, preču saņemšanas vietas adrese;

Tas gan attiecas uz pircēja juridisko adresi nevis uz preces saņemšanas vietas adresi.

Bet papētīju VID izrakstīto PPR par stingrās uzskaites veidlapām, un VID preces saēnmšanas adresē raksta pircēja juridisko adresi. Secinājums, tātad tā varētu būt vieta, kur prece nonāk pēc realizācijas, jo VID taču arī veidlapas nepiegādā pircējam uz juridisko adresi.
Cleo
Cleo 08.07.2004 13:07
19234 сообщения на сайте
Liels paldies!

tagad atliek tikai jautājums, cik nozīmīgs būs pārkāpums, ja tiks izpildīta klienta vēlme un kā saņemšanas vieta tiks norādīta mūsu firmas adrese. Tirgus ekonomikas apstākļos jau maksimāli jācenšas pielāgoties klienta vēlmēm...
Ingusz
Ingusz 08.07.2004 13:17
261 сообщение на сайте
Manuprāt tur vienkārši jābūt adresei un nezinu , es domāju ka VID nepiesiesies adreses būtībai. Galvenais, ka tas rekvizīts ir un viss. Bet cik semināros VID paceļ šo jautājumu, tik es tik un tā palieku neziņā vai tā ir adrese, kur prece nonāk vai tā ir adrese kur preci saņem pircējs.
Cleo
Cleo 08.07.2004 13:20
19234 сообщения на сайте
Cleo, VID jau parasti nevar atbildēt uz tik vienkāršiem jautājumiem ,arī es par to esmu pārliecinājusies. Cik VID darbinieku tik viedokļu!

Bet par to saņemšanas adresi, tik tiešām domāju, ka tas nebūs pārkāpums, ja rakstīsiet savu adresi, lai klients papriecājas.
Rita
Rita 08.07.2004 13:29
959 сообщений на сайте
uzdevu šo jautājumu VID konsultantei, pēc pusstundas būs atbilde.
Cleo
Cleo 08.07.2004 13:40
19234 сообщения на сайте
VID uz to man atbildēja, ka ja es braucu pie pārdevēja pēc preces, tad preces saņemšanas vietas adrese ir pārdeveja adrese, kur es preci saņemu, nevis vieta uz kuru es preci taisos pats nogādāt.
Cleo
Cleo 08.07.2004 14:06
19234 сообщения на сайте
Super, Cleo, liels Tev paldies!!!
Ingusz
Ingusz 08.07.2004 14:11
261 сообщение на сайте
А как быть с этим утверждением?

"Bet papētīju VID izrakstīto PPR par stingrās uzskaites veidlapām, un VID preces saēnmšanas adresē raksta pircēja juridisko adresi."

Или у них правая рука не ведает, что творит левая? Потом другие виноваты.
Maija
Maija 08.07.2004 14:16
28223 сообщения на сайте
Nu tā nu mums ar to VID notiekās...
Ingusz
Ingusz 08.07.2004 14:19
261 сообщение на сайте
Maija, vot imenno, shto ih pravaja ruka nevedajet shto delajet ljevaja ruka.
Cleo
Cleo 08.07.2004 14:25
19234 сообщения на сайте
bet es taču nejautāšu konsultantei, kāpēc VID savās PPR raksta nevis savu adresi, bet gan saņēmēja juridisko adresi.

Turklāt VID PPR nav arī preces saņēmšanas datuma kā atsevišķā rekvizīta. Ir tikai dokumenta datums

preci nodevu:(datums)paraksts, preci saņēmu: datums...paraksts, un kur tad visiem tik ļoti nesaprotamais preces saņemšanas/ vai pakalpojuma sniegšanas datums. Kā jau te forumā tika runāts, tas datums, kur preces nodevu:.... preces pieņēmu.... netiek uzskatīts par preces saņemšanas datumu!!!!

Tātad VID tomēr labā roka nezina, ko dara tās kreisā roka, bet galvenais jau ir no mums prasīt.
Cleo
Cleo 08.07.2004 14:31
19234 сообщения на сайте
bet es taču nejautāšu konsultantei...

И очень напрасно. Она там для этого и сидит, чтобы на вопросы отвечать. И при этом зарплату получает из ваших же налогов.

Имеете полное право спросить: почему они советуют одно, а сами делают по-другому. И где дата поставки, если уж она им так нужна.
Maija
Maija 08.07.2004 14:35
28223 сообщения на сайте
Maija, :)) menja zhe sprashivajut kto zvonjit v samom na4alje, ne tak jeshjo shto to skazhu, srazu audit nabrositsja a mnje eto nado? nenado.
Cleo
Cleo 08.07.2004 14:41
19234 сообщения на сайте
Maija, pietiek jau ka es uz aizrādījumu, kāpēc uz kases ieņēmumu orderiem man nav zīmoga, iebakstīju 584 noteikumus auditoriem, ka noteikumos netiek prasīts rekvizītos būt zīmogam uz kases ieņēmumu ordera.

tad tikai noteica, vai cik labi, ka mums ir tādi zinoši grāmatveži, kas seko visām izmaiņām.
Cleo
Cleo 08.07.2004 14:46
19234 сообщения на сайте
Ай-яй-яй. Какой облом им вышел. Надеялись штраф слупить на дурочку, да мимо. А с ними только так и можно разговаривать - цитатами из законов. Сами то они их не читают, так хоть умные люди подскажут.

А то, что аудитом придут, так это пугают. На аудит у них особый конкурс имеется - по 120 параметрам оценивают. И совсем другой департамент, а не консультация.
Maija
Maija 08.07.2004 14:57
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.