Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

PVN deklarācija К списку тем

PVN deklarācija
Labdien! Esam kravu pārvadājumu uzņēmums. Kravas automašīnas vadītājs nogādā pasūtītāja kravu uz Lietuvu un tur arī lej dagvielu.VaiEKA čekos norādīto summu es drīkstu atskaitīt kā priekšnodokli? Kā pareizi norādīt šo summu PVN dekl.untās pielikumā?
Revitas
Revitas 18.01.2010 15:31
2 сообщения на сайте

Ответы (8)

Всё на расходы
Iriss
Iriss 18.01.2010 15:39
12893 сообщения на сайте
Nē. PVN ir atgūstamais nodoklis un to nedrīkst likt uz izmaksām.

Kā skaidro VID - ir divi varianti:

1) pieprasīt PVN atmaksu;

2) iemācīt saviem darbiniekiem ES valstīs pieprasīt dokumentu bez PVN.
Andaz
Andaz 18.01.2010 22:06
27892 сообщения на сайте
1) cik atceros PVN atmaksu no citas valsts var pieprasīt tikai pie minimāla atmaksājamā PVN sasniegšanas

Vai tas iepējams? Piemēram es ieeju mūsu benzīntankā un prasu čeku bez PVN ( saku esmu no Lietuvas), vai tad man tādu dos?

Un katrā ziņā vēl tādā gadījumā nav izpildīti Andasz teiktie nosacījumi vēl pastāv

3) variants likt PVN uz ar saimn.darbību nesaistītiem izdevumiem un palielināt UIN dekl.

Tikai līdz šim izplatīta prakse bija tad PVN likt uz izmaksām. Vai kādam no VID par to ir kāds uzrēķins bijis? Varbūt variet pastāstīt par savu praksi.
Ilma
Ilma 19.01.2010 08:54
30495 сообщений на сайте
Kā skaidro VID - Andaz, а где об этом можно прочитать?

Это абсолютно непоходящий вариант для заправки топливом за границей. Или кому-то дали чек без PVN?
Irena22
Irena22 19.01.2010 09:31
42998 сообщений на сайте
Tas ir izlasāms likumā "Par PVN" - ka tas ir atgūstamais nodoklis, ja reiz to var ielikt kā priekšnodokli un atprasīt no valsts.

Jā, un arī FM tam piekrīt. Sevišķi tāpēc, ka tagad PVN no citām ES valstīm var atgūt rakstot ieniegumu Latvijas VIDam.

Irēna - nav man jāuzbrūk ar tādu jautājumu, bet VIDam. Es tikai padalījos informācijā, lai esat gatavi.
Andaz
Andaz 19.01.2010 09:48
27892 сообщения на сайте
Ielikt kā priekšnodoklī nav pienākums, bet ir tikai tiesības uz to (mans viedoklis).

Paldies par informāciju.
Irena22
Irena22 19.01.2010 09:52
42998 сообщений на сайте
Толи еще будет
Andaz
Andaz 19.01.2010 09:53
27892 сообщения на сайте
Похоже
Irena22
Irena22 19.01.2010 09:54
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.