Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Paraksts uz salīdzināšanas akta. К списку тем
Valija.a 19.01.2010 13:26
42 сообщения на сайте
42 сообщения на сайте
Ответы (17)
Visu mūžu parakstiju ka grāmatvede (bez paraksta tiesībam). un dažreiz bez zīmoga. Ja viss sakrīt, problēmas neredzu.
Krista_k 19.01.2010 13:59
162 сообщения на сайте
162 сообщения на сайте
Акт сравнения не порождает никаких правовых последствий для предприятия. Это - техническая бухгалтерская процедура для того, чтобы учетные ошибки выловить. Поэтому подпись должностного лица там не обязательна.
Es jau arī kā grāmatvedis (bez paraksta tiesībām) visu laiku parakstu. Bet teorētiski arī kreditoru - debitoru atlikumu salīdzināšana ir gada inventūras sastāvdaļa - attiecīgi uz to var attiecināt nolikumu par inventūrām, pareizāk sakot, nolikumā par inventarizācijas veikšanu vajadzētu būt atrunātai arī kreditoru - debitoru atlikumu salīdzināšanai.
Xau 19.01.2010 16:34
297 сообщений на сайте
297 сообщений на сайте
Mani burtiski tracina salīdzināšanas akti no pakalpojuma sniedzēja, piem. ZAAO, divos eksemplāros, atsūtīti pa pastu un ar 0.00 atlikumiem. Neuzskatu par prāta darbu (esmu skopa) tērēt līdzekļus, lai sūtītu darījuma partnera aktus atpakaļ. Īpaši "sajūsmina" piebilde par atbildes nesaņemšanu 10 dienu laikā, tad uzskatīs par pareizām savas nulles.:-x
можно сравниться по электронной почте (просканировать туда сюда)и дешевле чем почта.
А после перенятия фирм, и нули бывает не дурно сравнить...
А после перенятия фирм, и нули бывает не дурно сравнить...
Julijaabd 19.01.2010 17:42
1285 сообщений на сайте
1285 сообщений на сайте
Tracina vai nē, bet jāsalīdzinās arī ar nullēm.
Ja nu tomēr izrādās, ka parāds?
Salīdzināšanās akti ir debitoru/kreditoru inventarizācijas akti. Jo uz šo aktu pamata, tiek apstiprināts konkrēta partnera parāda atlikums, kas tiek ierakstīts bilancē.
Ja, nedod, Dievs, sanāk tiesu darbi par parādiem, tad salīdzināšanās akts kalpo par tiešu parāda aostiprinājumu.
Tāpēc ir jāapdomā - vai aktu var parakstīt cilvēks, kuram nav uzņēmuma vadība deliģējusi to parakstīt.
Un tieši tāpaša iemesla dēļ - ja nu tiesu darbi?
Ja nu tomēr izrādās, ka parāds?
Salīdzināšanās akti ir debitoru/kreditoru inventarizācijas akti. Jo uz šo aktu pamata, tiek apstiprināts konkrēta partnera parāda atlikums, kas tiek ierakstīts bilancē.
Ja, nedod, Dievs, sanāk tiesu darbi par parādiem, tad salīdzināšanās akts kalpo par tiešu parāda aostiprinājumu.
Tāpēc ir jāapdomā - vai aktu var parakstīt cilvēks, kuram nav uzņēmuma vadība deliģējusi to parakstīt.
Un tieši tāpaša iemesla dēļ - ja nu tiesu darbi?
Laikam kaut ko nesaprotu, bet kā var izrādīties parāds, ja man, pakalpojuma saņēmējam, izrakstīts rēķins, kuru esmu pilnībā apmaksājusi?
Protams, bagāts dara kā grib, nabags kā var, tikai neredzu jēgu šādai marku laizīšanai lielos apjomos.:-x
Protams, bagāts dara kā grib, nabags kā var, tikai neredzu jēgu šādai marku laizīšanai lielos apjomos.:-x
Vajag.
Liepupe 19.01.2010 20:10
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Es gan neredzu lietderību salīdzināt ar tiem (īpaši kreditoriem), kam man atlikums ir nulle. Ja jau izrādīsies, ka ir parāds, tad viņi atsūtīs kādu aktu no savas puses.
Visbūtiskāk ir salīdzināties ar tiem debitoriem, kam ir vislielākais parāda atlikums.
Citādi mēs varam nonākt līdz absurdam, ka jāsalīdzinās vispār ar visiem, pat ar tiem, ar ko iepriekšējā gadā nav bijuši darījumi, bet ir notikuši darījumi pirms 10 gadiem - ja nu esam parādā?
Arī revīzija/audits nekad nepārbauda visu, bet izlases veidā. Līdzīgu principu ievēro visi, kam debitoru/kreditoru skaits ir ievērojams.
Vai jūs sūtat salīdzināšanas aktu uz Latvenergo, Lattelekom? Ja vien tie nav jūsu debitori, tad atļaušos izteikt zināmas šaubas.
Visbūtiskāk ir salīdzināties ar tiem debitoriem, kam ir vislielākais parāda atlikums.
Citādi mēs varam nonākt līdz absurdam, ka jāsalīdzinās vispār ar visiem, pat ar tiem, ar ko iepriekšējā gadā nav bijuši darījumi, bet ir notikuši darījumi pirms 10 gadiem - ja nu esam parādā?
Arī revīzija/audits nekad nepārbauda visu, bet izlases veidā. Līdzīgu principu ievēro visi, kam debitoru/kreditoru skaits ir ievērojams.
Vai jūs sūtat salīdzināšanas aktu uz Latvenergo, Lattelekom? Ja vien tie nav jūsu debitori, tad atļaušos izteikt zināmas šaubas.
Jā, ir mums tāds nerakstīts "likums" - sūtīt tikai debitoriem.
Bet valsts iestādēm nav variantu - jāsūta visiem.
Arī daudzi zvērināti revidenti pieprasa salīdzināties arī ar nullēm.
Jo inventarizācija ir inventarizācija. Tā jāveic godprātīgi. Un salīdzināšanās akti nav nekas cits kā debitoru/kreditoru inventarizācija.
Un ir man bijis dzīvē gadījums, kad debitors atsūta aktu un tur summa! Kaut manos datos 0. Un, izrādījās, jā - nenogrāmatots rēķins! Jo rēķinus izrakstīja cits, un ne programmā. Un izrakstīto rēķinu atdot grāmatvredībai aizmirsa!
Bet valsts iestādēm nav variantu - jāsūta visiem.
Arī daudzi zvērināti revidenti pieprasa salīdzināties arī ar nullēm.
Jo inventarizācija ir inventarizācija. Tā jāveic godprātīgi. Un salīdzināšanās akti nav nekas cits kā debitoru/kreditoru inventarizācija.
Un ir man bijis dzīvē gadījums, kad debitors atsūta aktu un tur summa! Kaut manos datos 0. Un, izrādījās, jā - nenogrāmatots rēķins! Jo rēķinus izrakstīja cits, un ne programmā. Un izrakstīto rēķinu atdot grāmatvredībai aizmirsa!
Piekrītu Andai, ka jāsalīdzina arī nulles.
Jo vienam nulle, bet otram (pretējā pusē) summa, kas nav vienāda ar nulli.
Tas nav nekas jauns, tā ir ikdiena.
Es pēdējā laikā sūtu arī kreditoriem - mazāk galvassāpju ar auditu un arī turpmākajā dzīvē.
Jo vienam nulle, bet otram (pretējā pusē) summa, kas nav vienāda ar nulli.
Tas nav nekas jauns, tā ir ikdiena.
Es pēdējā laikā sūtu arī kreditoriem - mazāk galvassāpju ar auditu un arī turpmākajā dzīvē.
Piekrītu Andai - vajadzētu salīdzināt arī nulles.
Par parakstiem - tomēr tiem ir jābūt - kaut vai pa faksu, ieskanēts varbūt pat labāk - var redzēt, ka ir bijis oriģinālais paraksts.
Par tiesāšanos arī piekrītu Andai - tieši salīdzināšanās akts ir viens no pierādījumiem, ka parāds uz gada beigām ir bijis un otra puse to ir apstiprinājusi.
Kas tieši parakstījis salīdzināšanās aktu - direktoram tomēr vajadzētu ar rīkojumu norīkot darbinieku, kurš ir tiesīgs to parakstīt.
Par parakstiem - tomēr tiem ir jābūt - kaut vai pa faksu, ieskanēts varbūt pat labāk - var redzēt, ka ir bijis oriģinālais paraksts.
Par tiesāšanos arī piekrītu Andai - tieši salīdzināšanās akts ir viens no pierādījumiem, ka parāds uz gada beigām ir bijis un otra puse to ir apstiprinājusi.
Kas tieši parakstījis salīdzināšanās aktu - direktoram tomēr vajadzētu ar rīkojumu norīkot darbinieku, kurš ir tiesīgs to parakstīt.
Обязательно ли иметь на руках оригинальный акт сверки данных или достаточно отослать по факсу?? Ведь если всем отсылать по почте влетит в копеечку.
Tas nu gan būtu vērtējams pēc būtiskuma principa. Vismaz.
Liepupe 21.01.2010 18:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Приятно иметь сверку на все, но нули все равно не сверяю. Сверка идет с дебиторами и кредиторами. А тот, который с нулем, он кто мне?
Besī tie salīdzināšanās akti. Man viņi ap 500.............. Būtu bijis normāli, ka izsūta tikai tie, kuriem atlikums NAV 0.Untad jau arī ir redzams, ja man ir saldo 0 bet pretējai pusei cipars, vai otrādi - sākam meklēt. Neuzskatu, ka esošās nostādnes ir racionālas.
Divalins1 09.02.2010 15:04
2 сообщения на сайте
2 сообщения на сайте
Nevienam citam, izņemot jūsu uzņēmumu, salīdzināšanas akti nav vajadzīgi! Uzskatāt, ka viss ir OK, nesūtiet!
Kas tur ko "cepties"?
Grāmatveži, kuri salīdzina datus, jo uzskata, ka kļūdīties var jebkurš, tāpēc jāsalīdzina - to dara!
Kuri uzskata, ka viņi kļūdas nepielaiž - nesalīdzina neko.
Kas tur ko "cepties"?
Grāmatveži, kuri salīdzina datus, jo uzskata, ka kļūdīties var jebkurš, tāpēc jāsalīdzina - to dara!
Kuri uzskata, ka viņi kļūdas nepielaiž - nesalīdzina neko.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть