Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Клуб (вопросы, пожелания, мнения)
zobārsts К списку тем
Donatasha 20.01.2010 13:38
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Ответы (15)
Mazam bērna dodiet regulāri fluora tbl. Mazāk bojāsies zobiņi.
Otrs - noteikti uzlieciet uz veselajiem un salabotajiem dzerokļiem silantus. Prieks padārgs, toties mazāk zobi bojājas. Tos, protams, vislabāk likt uz īstajiem zobiem, bet, kā man teica viena zobārste - piena zobu veselības stāvoklis ietekmē īsto zobu veidošanos.
Starp citu - silantus var likt arī pieaugušie. Tie aizsatfā kožamo virsmu.
Otrs - noteikti uzlieciet uz veselajiem un salabotajiem dzerokļiem silantus. Prieks padārgs, toties mazāk zobi bojājas. Tos, protams, vislabāk likt uz īstajiem zobiem, bet, kā man teica viena zobārste - piena zobu veselības stāvoklis ietekmē īsto zobu veidošanos.
Starp citu - silantus var likt arī pieaugušie. Tie aizsatfā kožamo virsmu.
Vot nesprotu, ko darīt, a bērniem (mums 3,5-gadiņu) arī urbj?:'(
Donatasha 20.01.2010 13:46
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Da tur tā lieta, ka dodam fluoru, jau pasen, bet zobiņi ne visai. Man bailes par to narkozi. Paldies Andaz par atbildēm.
Donatasha 20.01.2010 13:53
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Да ребятёнку от этого укола в десять раз больнее будет, нежели дырочку просверлить. А вообще-то, Вам лучше проконсультироваться у самого стоматолога, потому как молочные зубы имеют совсем другую структуру, может и без наркоза будет нормально переносить. Детки больше этой жужжалки бояться:-)
Мне кажется, это больше наши взрослые страхи. Дочке лечим зубки с 3 лет, иногда с уколом, иногда без. Так она просится к зубному:-)
В институте всё узрейз вылечить предлагают под общим наркозом, я категорически против. Им конечно проще лечить, не надо детку убалтовать:-S
В институте всё узрейз вылечить предлагают под общим наркозом, я категорически против. Им конечно проще лечить, не надо детку убалтовать:-S
Vispārējā narkoze dod ietekmi uz visu organismu. Un ne jau to labāko!
Kas attiecas uz zobu bojāšanos - zinu, ka ir speciālas pastas, ko klāj uz zobiem, lai zobu emalja būtu stiprāka. Vislabāk pajautāt zobārstam, ko darīt, lai mazāk bojātos zobiņi.
Es tīrīju zobus meitai jau kopš tā brīža, kad pirmais zobs mutītē parādījās un fluora tbl devu ļoti regulāri. Praktiski nedevu saldumus, ja nu vienīgi kādu šokolādi un saldējumu. Un nekādas kolas!
Vēl - man viens zobārsts teica, ka nemaz neesot tik labi regulāri grauzt cietas lietas (riekstus, burkānus), jo cilvēks neesot nekāds bebrs. Viņam nevajagot regulāri grauzt, lai zobi par garu neizaugtu. Cieti produkti bojājot zobus (arī cieti burkāni).
Kas attiecas uz zobu bojāšanos - zinu, ka ir speciālas pastas, ko klāj uz zobiem, lai zobu emalja būtu stiprāka. Vislabāk pajautāt zobārstam, ko darīt, lai mazāk bojātos zobiņi.
Es tīrīju zobus meitai jau kopš tā brīža, kad pirmais zobs mutītē parādījās un fluora tbl devu ļoti regulāri. Praktiski nedevu saldumus, ja nu vienīgi kādu šokolādi un saldējumu. Un nekādas kolas!
Vēl - man viens zobārsts teica, ka nemaz neesot tik labi regulāri grauzt cietas lietas (riekstus, burkānus), jo cilvēks neesot nekāds bebrs. Viņam nevajagot regulāri grauzt, lai zobi par garu neizaugtu. Cieti produkti bojājot zobus (arī cieti burkāni).
Tātad, tomēr vajag pašiem mēģināt pierunāt bērnu aiziet pie ārsta. Kā ar zobu raušanu? Mums jārauj veselus četrus.:-<
Donatasha 20.01.2010 16:37
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Tātad, tomēr vajag pašiem mēģināt pierunāt bērnu aiziet pie ārsta - Kā tad jūs domājāt ar narkozi zobue bez bērna līdzdalības salabot?
Kāpēc domājat, ka jārauj zobi? Vai tiešām tādi āliņģi, ka nevar aizplombēt?
Kāpēc domājat, ka jārauj zobi? Vai tiešām tādi āliņģi, ka nevar aizplombēt?
Priekšējie zobiņi salauzti, un teica jebkurā laikā var sākt veidoties "flus", iekaisums, ka nevajadzēja barot pa naktīm.
Donatasha 20.01.2010 16:49
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Laikam Jums taisnība, vairāk vecāki baidās, ne kā paši bērni.
Donatasha 20.01.2010 16:52
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Reizēm ir lietderīgi pakonsultēties pie cita speciālista. Manai meitai bija nepareizs sakodiens, ieteica izraut acu zobus un vairākus dzerokļus. Ilgi nevarējām saņemties, kad "nobriedām", laimīgas sakritības dēļ mūsu dakteri aizvietoja cita un viņas vērtējums bija pavisam pretējs. Neko raut nevajadzēja, viss tika izlabots ar breketēm un stīpiņu, tiesa, viss process bija ne dienu, bet gadu jautājums un izdevumi protams ne pa jokam.
Arī par silantiem ir vērts padomāt, ja vien varat atļauties, tas vēlāk noteikti atmaksājas. Lai izdodas atrast vislabāko variantu jūsu mazajam.
Arī par silantiem ir vērts padomāt, ja vien varat atļauties, tas vēlāk noteikti atmaksājas. Lai izdodas atrast vislabāko variantu jūsu mazajam.
Sakiet, a kāds veda bērnu pie higeinista, tas esot pirmais ārsts ar ko jāiepazīstina bērns, pirs paša zobārsta
Donatasha 22.01.2010 10:31
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть