Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Alga tiek aprēķināta, bet netiek izmaksāta, ko norādīt IIN paziņojumā К списку тем

Alga tiek aprēķināta, bet netiek izmaksāta, ko norādīt IIN paziņojumā
Uzņēmuma valdes loceklim tiek aprēķināta alga, maksāts VSAOI, bet algas izmaksas netiek veiktas, jo nav brīvu līdzekļu. Ikmēneša VSAOI ziņojumos ieturētais IIN tiek norādīts = 0, jo jāietur izmaksas brīdī.

Jautājums ir sekojošs: ja faktiski alga nav saņemta, tad kopsavilkumā (vai paziņojumā) kā saņemtā alga būtu jānorāda 0? No otras puses, daļa no VSAOI nāk no darba ņēmēja - 9% no aprēķinātās algas varētu tikt uzskatīta, kā "saņemta" un tūlīt ieturēta. Pirms vairākiem gadiem man VID konsultācijā ierosināja šādā gadījumā kā saņemto algu norādīt darba ņēmēja VSAOI, šo pašu summu norādot pie attaisnotiem izdevumiem.

Vai kādam no cienījamajiem foruma dalībniekiem ir bijusi līdzīga problēma?
Ilzex
Ilzex 21.01.2010 15:36
2676 сообщений на сайте

Ответы (7)

Man ir tāda problēma, bet vienmēr ( parasti) rādu nevis izmaksāto, bet uzskaitīto, jo galu galā tāpat tās būs jāizmaksā un pie daudzākiem darbiniekiem kur katram par kādu gadu maksā vienam par 20 Ls no viena mēneša citam par citu utt., izņemot, ja taisās bankrotēt, tad nav ko IIN rādīt.Pareizi it kā nebūtu, bet budžets jau tikai iegūst un darba devējs pats vainigs, ka nemaksā darbiniekiem algu laikus, bet kādu gadiņu iekavē;-)
Ilma
Ilma 21.01.2010 15:44
30495 сообщений на сайте
Es uzrādu atskaitē IIN 0 Ls.
Aira123
Aira123 21.01.2010 16:51
534 сообщения на сайте
Jautājums: Piemēram,ja darbiniekam algas ir aprēķinātas par katru mēnesi ,pēc līguma algu izmaksu diena ir 20 datums. Algas nav izmaksātas jau trīs mēnešus, uzņēmuma naudas nepietiek. Kā ir pareizi uzrādīt IIN nodokli atskaitē „Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī”. Vai drīkst uzrādīt IIN atskaitē, pieņemot, ka algas bija jāizmaksā 20. datumā. Vai tas ir pārkāpums vai tomēr IIN jāuzrāda tad, kas alga izmaksāta(Likums par IIN 17. pants 5. punkts). Un ko darīt tad, ja darbinieks jau sen atlaists, bet algu saņemt ar nokavēšanos, piemēra pēc trim mēnešiem?

VID atbilde: Minētajā gadījumā „Ziņojumā par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī” ja alga nav

izmaksāta, tad nav ieturēts arī iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Līdz ar to arī ziņojumā iedzīvotāju ienākuma nodokli nenorāda. Iedzīvotāju ienākuma nodokli uzrādīsiet tajā mēnesī, kad alga tiks izmaksāta.

Savukārt, ja algu izmaksā personām, kuras ir atbrīvotas, tad tajā mēnesī , kad tā tiek izmaksāta, iesniedzot ziņojumu par šim personām, tās norāda sadaļā ”Par personām, kuras nav obligāti sociāli apdrošināmas”.

Kādas Jūsu domas???
Pikapu
Pikapu 10.03.2010 17:00
328 сообщений на сайте
Kas tur ko domāt, ka teikts tā arī ir, IIN jāparāda pie ienākumu IZMAKSAS, bet ja ir algu izmaksā ir putra un ķīselis, tad neviens nepārmetīs par to, ka IIN uzrādīts agrāk kā bija jāuzrāda, būs valstij labums. Var pārmest vadītājs, bet ja viņa darbībai grūti izsekot algas izmaksu ziņā, tad lai piecieš.:-D
Ilma
Ilma 10.03.2010 17:05
30495 сообщений на сайте
MK noteikumi Nr. 942 saka gan ko citu kā VID Pikapu komentārā:

24. Darba devēja ziņojumu aizpilda par visiem darba ņēmējiem, norādot katra darba ņēmēja:

...

24.4. pārskata mēnesī ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli (8.aile) no darba ņēmējam izmaksātajiem darba ienākumiem pārskata mēnesī (arī no deponētajiem darba ienākumiem)
Dacx
Dacx 11.03.2010 10:17
87 сообщений на сайте
nu a ko ņemās- tad kāpēc vispār rādīt tādu algu ko nemkasā un netaisās maksāt?

lai strādā bez atlīdzības
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 11.03.2010 10:19
2557 сообщений на сайте
Diemžēl vai par laimi darba ņēmējiem nav atļauts strādāt, ja viņiem neko nemaksā:-D
Ilma
Ilma 11.03.2010 13:18
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.