Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
par bērna košanas pabalstu К списку тем
par bērna košanas pabalstu
Vai es esmu pareizi sapratusi, ka ja bērna kopšanas pabalsts ir piešķirts pēc 01.1.2003., tad darbiniece strādāt drīkst 20h nedēļā visu šo laiku 1.5 gadus? Vairs nav kā agrāk, ka varēja līdz 34 h strādāt, ja bērnam no 1.5 līdz 3 gadiem?
Un vēl, es tā padomāju un sanāk, ka izdevīgāk ir tagad strādāt un saņemt algu un bērna kopšanas atvaļinājumu ņemt sākot ar 2006. gadu (tas pēc pašreizējās likumdošanas), kad paredzēts, ka bērna kopšanas pabalsts būs 22 lati tagadējo 7,50 vietā..).
Vai tagad vispār ir kaut kāds nesaprotams laiks, kad jebkurā brīdī tā pabalstu likumdošana var mainīties..
Jūsu domas....
Ответы (6)
Atvainojos, tikai tagad ieraudzīju, ka esmu kļūdu ielaidusi..:)) nu jūs jau sapratāt, ka domāts nevis par bērnu košanu, bet koPšanu.:)
man bija bērna kopšanas pabalsts līdz 1,5 Ls 30 apmērā, bet no 1,5 līdz 3 gadiem 7,50 Ls.
Un kā gan var neizmantot tagad kad bērns piedzimis, viņa kopšanas pabalstu, bet teikt, maksājiet man pēc 2 gadiem? :))
nē, nu es jau nerunāju par sevi, bet tikai tā spriedelēju... tak Darba likumā arī ir tekts, ka bērna kopšanas pabalstu var izmantot pa daļām, līdz bērna 8 gadu vecumam. Tikai tad māte nesaņems to pabalstu, ja??
galvenais, ko es gribēju noskaidrot- vai tagad mammas nevar vairs strādāt tās 34 stundas, bet tikai 20? Vismaz es tā saprpatu pēc tiem MK noteikumiem.
20 stundas manuprāt visu laiku ir bijušās , ja māmiņai ir bērns līdz 1,5 gada vecumam, bet cik noprotu, varbut maldos, ir pazudušās tās noteiktās 34 stundas no 1,5 līdz 3 gadu vecumam. Laikam jau pēc 1,5 gada bērna vecuma sasniegšanas māmiņa var strādāt pilnu slodzi 40 stundas nedēlā. Varbūt maldos, man nav tādu māmiņu darbā.
nu tad tā- noskaidroju- ja nu vēl kādam interesē: ar 01.01.2003. māmiņām, kam piešķirts bērna kopš. atvalinājums, pabalstu maksā līdz bērna 2 gadu vecumam un strādāt drīkst vairs tikai 20 stundas nedēļā visus tos 2 gadus. Vairs nav kā agrāk, kad pēc bērna 1.5 gadu sasniegšanas māmiņa varēja strādāt 34h un saņemt pabalstu līdz bērna 3 gadu vecumam. Lūk tā. man jau liekas, ka tas atkal ir tikai par sliktu valsts demogrāfiskajai situācijai.. bet nu cerēsim, ka drīz kaut kas mainīsies uz labo pusi, kaut ar tiem lielākajiem bērna kopšanas pabalstiem..
Solīt jau sola, ka māmiņam maksās bērna kopšanas pabalstu veselu gadu viņas vidējās algas apmērā, bet es gan īpaši tam neticu, nez no kurienes ņems tādu naudu?
Закрыть
Краткое описание нарушения