Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
atgriezta nauda К списку тем
Simonaa1 16.02.2010 17:04
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Ответы (12)
Kas Jums to paskaidrojumu pieprasa?
Kad skaitījāt naudu atpkaļ, kaut kāds pamatojums taču bija.
To arī pievienojiet, vai vismaz brīvā vietā uz m/u uzrakstiet - kāpēc skaitījāt naudu atpakaļ - lai vēlāk neaizmirstas.
Un, protams, ja tas ir PVN darījums, deklarācijā - korekciju rindā. Protams, ja avanss bija citā taksācijas periodā un aprēķinājāt nodokli - kas bija obligāti.
Kad skaitījāt naudu atpkaļ, kaut kāds pamatojums taču bija.
To arī pievienojiet, vai vismaz brīvā vietā uz m/u uzrakstiet - kāpēc skaitījāt naudu atpakaļ - lai vēlāk neaizmirstas.
Un, protams, ja tas ir PVN darījums, deklarācijā - korekciju rindā. Protams, ja avanss bija citā taksācijas periodā un aprēķinājāt nodokli - kas bija obligāti.
Esmu iesācēja,man šis pirmais atgrieztais darījums.Gribēju padomu,kādu dokumentu lai pievienoju!:'(
Simonaa1 16.02.2010 17:09
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Vismaz iesniegums no sadarbības partnera bija? To arī pievienojiet.
Ja nebija iesieguma - dariet kā rakstīju augstāk.
Ja nebija iesieguma - dariet kā rakstīju augstāk.
Ja iesācēja tad - avansu jums ieskaitīja uz kaut kāda dokumenta pamata, paratsi Avansa rēķina pamata.
Tātad - bija paredzēts kaut kāds darījums.
Ja šis darījums nav noticis, tad jums ar pircēju jāvienojas, ka nauda tiks atskaitīta atpakaļ, jo darījums nenotiks.
Likums "Par grāmatvedību" un 585.noteikuminosaka, ka ierakstus var veikt tikai un vienīgi uz attiasnojuma dokumenta pamata.
Maksājuma uzdevums ir pamatojums naudas pārskaitījumam, bet vēl ir jābūt attaisnojuma dokumentam, kas atļauj naudu pārskaitīt.
Tātad - bija paredzēts kaut kāds darījums.
Ja šis darījums nav noticis, tad jums ar pircēju jāvienojas, ka nauda tiks atskaitīta atpakaļ, jo darījums nenotiks.
Likums "Par grāmatvedību" un 585.noteikuminosaka, ka ierakstus var veikt tikai un vienīgi uz attiasnojuma dokumenta pamata.
Maksājuma uzdevums ir pamatojums naudas pārskaitījumam, bet vēl ir jābūt attaisnojuma dokumentam, kas atļauj naudu pārskaitīt.
Nauda no klienta puses tika ieskaitīta kontā.Klients no darījuma atteicās,es naudu aizskaitīju atpakaļ.Nekāda iesnieguma nebija.
Simonaa1 16.02.2010 17:13
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Ja klients no darījuma atteicās, tomēr vajadzēja palūgt iesniegumu.
Parasti uzņēmumi savā starpā naudiņu turp-atpakaļ tāpat vien nedzenā.
Pareizi Anda raksta - bija jābūt avansa rēķinam, un es saku - iesniegumam par atteikšanos no pakalpojuma (preces).
Parasti uzņēmumi savā starpā naudiņu turp-atpakaļ tāpat vien nedzenā.
Pareizi Anda raksta - bija jābūt avansa rēķinam, un es saku - iesniegumam par atteikšanos no pakalpojuma (preces).
Ķatram klientam,kurš ieskaita kontā naudu,tātad pretī vajag avansa rēķinu?Nav jau nekāds uzņēmums:-| z/s-tātad pašnodarbināts
Simonaa1 16.02.2010 17:18
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Paldies jums
Simonaa1 16.02.2010 17:21
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть