Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par latviešu valodas gramatiku (pareizrakstību). К списку тем
Par latviešu valodas gramatiku (pareizrakstību).
Marx
ziņojumu: 378 10.03.2010 09:08
Завидую людям. Если грамматика - это единственная проблема..
Tt7
ziņojumu: 28559 10.03.2010 09:24
Ну что ж тут поделать, если грамматика одного языка богаче другого.....
----------------------------------------
Nebūt ne tā, ka kāda būtu labāka vai sliktāka. Arī ne par to – vai kāda grūtāka vai vieglāka.
Bet ... tikai par to, ka nav ko attiecināt vienas valodas gramatiku, jeb precīzāk izsakoties - pareizrakstību *автоматом* uz citu. Un krievu valoda, lai arī cik tā bagāta nebūtu, nav uzskatāma tādā ziņā kā universāla.
Ответы (61)
Un vēl par šo ...
Aleksja
ziņojumu: 8643 10.03.2010 04:03
Liepupe, не пытайтесь меня усовестить. Я очень хорошо помню все Ваши дебаты с людьми. С той же Клео пару лет назад Вы оооочень жарко выясняли отношения. С тех пор я и поняла, что стоит только Вам сказать слово поперек, то со всей свое злобой и ненавистью наброситесь на любого (независимо от национальной принадлежности, возраста, образования, воспитания)
У Вас, как я погляжу, на все хватает такта, воспитания, вежливости. Может быть перед Вами еще ковриком расстелиться? Может быть еще ножки об меня вытрете? А удобно ли Вам топтаться по мне? А не устали ли Ваши ноженьки? Давайте просто договоримся о нейтралитете. Я Вас терпеть не могу (уже давно), а Вы меня. Не будем замечать друг друга и на этом исчерпаем этот скандал. Я остаюсь при своем мнении, а Вы - при своем.Надеюсь, что в ответ от Вас бошльше не получу НИЧЕГО. Засим прощаюсь.
Laiks saprast, Aleksja, ka ne viss zem šīs saules notika, notiek un notiks gluži tā, kā Jūs to izteikti vēlaties savā man adresētā coment 10.03.2010 04:03. Jo vairāk tāpēc, ka pati vēlaties gan izraisīt skandālu pārlieku aizskarot mani, gan vēlāk – pārlieku diktēt savus noteikumus.
Ja Jūs būtu savulaik vairāk padomājusi par savas pozīcijas nostādnēm un to izpausmēm rakstveidā te komunicējot kaut nedaudz padomājot kā to sapratīs vai var saprast respondents, tad diezin vai Jums nāktos tik dziļā naktī rakstīt to un tā, kā to redzam.
Tad arī nebūtu ne jāmeklē, ne jāvelk kādi nebūt *skeleti no skapjiem*. Ne attaisnojumam , ne kam citam.
Kaut gan, pateicoties labi trenētai atmiņai (kāda mums visiem vēlama) – arī es atceros pašus pirmsākumu Cleo izteikti nedraudzīgai attieksmei pret mani un arī to, kāpēc tas tā notika pēc mana coment, kas sekoja viņas, manuprāt un , maigi sakot, nepamatotam aizrādījumam citam respondentam (pat atceros – kuram!). Pārsteigums man bija liels, kad sekoja tas, ne tikdaudz tā kā rakstāt, bet kā tas tika attīstīts pa augšupejošu līkni. Var atrast Jūsu tekstos kopš vakardienas gandrīz to pašu un, gandrīz vai tā, tikai straujākos tempos un šerpākā izteiksmē. Tieši tāpēc Jums šis *skelets*, kas ir tik senas pagātnes, nāca prātā un laupīja naktsmieru, lai to neaizmirstu izvilkt un izlikt visu zināšanai. Un, maybe, ...no jauna uzsildīšanai...
Man ir gluži vienalga – vai atbildēsiet uz šo coment vai nē. Nav pat vēlme izteikt kādu nebūt cerību tādejādi Jūs ierobežojot. Būs tā kā būs. Būsiet tāda, kāda esat. Tāpat kā visi citi. Par to nav šaubu.
Tad – kāda bērnišķība mīt Jūsos Jūsu vēlmē redzēt mani vai citus tādus savā rīcībā, kādus vēlaties un kādi būtu Jums (un, varbūt arī citiem ar līdzīgām pozicionālām nostādnēm) pieņemami?! ...
... Pietiek jau ar to, ka par dažu labu Jūsu *dzēlienu* savulaik esmu pasmējusies. Un tikai...
Draugi nekad nebūsim. Tomēr, vismaz man – tad, ja kāds apstrīdēs Jūsu manuprāt pareizu viedokli man klātesot par grāmatvedības tēmu – Jūs atbalstīšu tāpat kā citus tādā pat situācijā. Nebūsiet izņēmums. Un nekas cits te arī nav vairāk nepieciešams.
Arī šāda veida skandalēšana – nē.
Sakarā ar to, ka pamattēma uz šobrīdi ir izdzēsta, bet atbildēt, kamēr tā vēl *karājās* nebija iespēju - ņemiet par labu atbildi šādā te veidā.
Jo, skatos, arī tas, ja neesmu daudzkārt uzskatījusi par vajadzīgu uz visu atbildēt - neskaidrības un pieņēmumi paliek, kļūst par sava veida leģendu utt.utjpr ...
Pārdomām.Varbūt kāds labums dienās nākamās.
Un visbeidzot ... Neiebildīšu, ja kāds vai pēdējais *izslēgs gaismu*.
Liepupe, у вас проблемы? Вам хочется поговорить? Может лучше на медицинский форум?
Можно меня забанить.
О! Какая боль.... , а где про оккупацию?
Можно меня забанить
(трагическим тоном христа, узревшего голгофу)
Лен, у тебя тоже боль?
Да, нет, я просто считаю, что вся эта свара от простого недопонимания. Из-за одной грамматической ошибки.
И нефиг нагнетать дальше.
З.Ы. А что, мы четко стоим за систему двойных стандартов? По грамматике русского языка замечания делать значит можно?
Христос и Голгофа пишутся с большой буквы
это когда они имена собственные.... ты уж не отождествляй...
Тебя с Христом? Это уж вряд ли.
а чего так?
а с Марией Магдаленой ?
Ясно. ПМС покосил коллектив.
И эту тему потеряем
жалко-то как
А еще Отия не пришла
Иришш, о чем жалеть то?
Людей нельзя терять, а темы... или новая найдется или старую перепоем.
Пошли ей смс-ку
Мамма миа:-O И не лень же былоLOL А всего то делов, относительное имя прилагательноеLOL
Mīļās meitenes! Būs jau labi, tās tikai mirkļa emocijas.. Darbs stresains:-)
Ne jau mūsu katra vērtību nosaka mūsu dzimtā valoda, bet gan mūsu katra attieksme pret līdzcilvēkiem.
Ja šodien spīd saulīte , un silti ir man kā latvietei, tad noteikti tāpat jūtas jebkuras tautības pārstāvis:-D . Tad ar ko mēs atšķieamies? Ar savu dzimto valodu? Bet tā taču nav barjera!!!! Valodu zināšanas ir bagātība, ko neatņems it neviens:-P .
Tā ka ir jau labi, uzsmaidīsim viens otram:-D
!
Man nav laika te diskutēt , jāstrādā..:)))))
Закрыть
Краткое описание нарушения