Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Zaudētie parādi, UIN К списку тем

Zaudētie parādi, UIN
Vēlos ar jums apspriest, uzzināt viedokļusun varbūt saņemt arī kādu stāstu "iz dzīves" par sekojošu tēmu.

Likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 9.panta"Zaudētie parādi" 1.daļa nosaka, ka "Nosakot apliekamo ienākumu, saskaņā ar šā likuma 6.pantapirmās daļas 6.punktuun ceturtās daļas 3.punktuto var samazināt par zaudēto parādu summām, ja ievēroti pirmie trīs un viens no pārējiem šajā daļā minētajiem nosacījumiem".

Un viens no "pārējiem nosacījumiem" ir 6.punkts kurš skan sekojoši: "ir tiesas spriedums par parāda piedziņu no debitora un tiesu izpildītāja akts par piedziņas neiespējamību un komercsabiedrība — debitore ir izslēgta no Uzņēmumu reģistra".

Apjautājos VIDā (t.i. rakstīju vēstuli) un saņēmu atbildi, ka, jā tā tas ir. Izņēmumu nav.

Apdomājos un nonācu pie secinājuma, ka ja Tavs parādnieks ir juridiska persona un Tu neēsi iesniedzis prasību tiesā vispār (jo dārgi, lēni, neefektīvi), vai tiesa nav vēl uzspējusi nemaz notikt (reizēm tas prasa pat pusgadu no iesnieguma iesniegšanas brīža) vai (pat ja tiesa ir bijusi un ir atzīts, ka Tev pienākas naudiņa) tiesu izpildītājs Tev nav uzspējis sastādīt aktu par piedziņas neiespējamību, bet.... debitors ir uzspējis likvidēt uzņēmumu - Tu nevari šo parādu atzīt izdevumos UIN vajadzībām...

Man izskatās negodīgi (kaut gan - kurš teica, ka būs godīgi?) - īpaši šī brīža situācijā, kad likvidē skaitliski vairāk kā reģistrē. Un tiesu izdevumi bieži vien pārsniedz pašu parādu apmērus. Varbūt, ka jums ir zināms kāds tiesu precedents? Es te domaju VID un klientu.

Padomi, ieteikumi, viedokļi?
Baibab
Baibab 11.03.2010 18:18
1 сообщение на сайте

Ответы (1)

Ну неправда, изнемуми есть и были, если экономически не целесообразны затраты на взыскание долгов через суд, сумма долга 30 латов, а судебные издержки 150, в обязательном порядке это относится только на долги физических лиц, но и к юридическим такое тоже применяется, но при соблюдении определённых услоовий.

А от кого Вы получили ответ?
Tt7
Tt7 12.03.2010 10:32
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.