Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL norakstisana
Labdien!
Vai kads var paskaidrot ka tiek aprekinats Pamatlidzeklu nolietojums?
Man ir tada situacija ka PL piekabe iegadata 05.2008.par900LS, nolirtojums, atlikumi vertiba uz 31.12.2008. ir 762Ls. Piekabe ir pardota, bet man nav nekadu ataisnojuma dokumenti. Saimn.darbibasveicejs (PVN maksatajs) pardevis piekabi fiziskai personai un gramatvediba nav nekadu dok. par pardosanas faktu. Ka rikoties?
Ответы (12)
а что у вас есть от этой продажи,оплата там...?
Ja pārdota 2009.gadā - taisiet vismaz kādu attaisnojuma dokumentu, jo pavadzīmi jau vairs neizrakstīsiet.
No šī darījuma man nav nekā! Tikai fakts , ka pārdots. Vai man rēķinu uztaisīt, ka piekabe pārdota fiziskai personai. Kā to noformēt? Uztaisīt lēmumu par pamatlīdzekļa pārdošanu un iekļaut apgrozāmo līdzekļu sastāvā.?
PL iekļaušana AL sastāvā jūs neglābs. Jāraksta visaz rēķins un līgums par pārdošanu. Bet obligāti vajadzēja pavadzīmi! Ja jums tāda ir - izrakstiet un nododiet labotās atskaites par pz izlietojumu. Un, protams, PVN dekl.
Ja tas noticis 2009.gadā.
Ja 2008.- tad viss ir sarežģītāk.
Nauda vismaz kasē vai bankā parādās????
Nauda kasē ir ar kases ieņēmuma orderi. Ir rēķins par piekabes (PL) pārdošanu. Ir ielaist PVN deklerācijā. Kases ieņ.oreris ir par 450ls - par tik pārdeva fiz. pers. kā man parādīt PVN 94,50 man tie jāiemakā valsts kasē fiz. pers. vietā. kā man iegrāmatot izdevumus, kas radušies ar PVN?
кассовый ордер не годится.Надо квитс,если имеете право работать без кассового аппарата.450-это сумма продажи с налогом?
Счет годится,талько надо бы убрать приходник с кассы,сбегать в банк и положить на счет 450+94,50=544,50 или выбить через кассовый аппарат.В декларации ПВН 94,50 пойдет начислением от продажи ОС.Простая реализация.
Закрыть
Краткое описание нарушения