Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Годовая декларация. К списку тем

Годовая декларация.
Доброе утро!

У меня вопрос по декларации. Где мне отобразить в налоговой декларации полученное наследство (часть квартиры) и доходы от продажы машины. А так же если бабушка оформила в другой стране дарственную квартиры на внука, надо ли это отображать в годовой декларации? И еще если предприятие выплатило часному лицу компенсацию за смерть работника, облагается ли такая выплата налогом и где отображается в годовой декларации? Спасибо!
Meeee
Meeee 25.03.2010 10:46
6 сообщений на сайте

Ответы (15)

Meeee

Ja bi Vam posovetovala napisatj v VID meil s etimi voprosami, tak kak voprosi ochenj speceficheskie. Oni bi Vam prisali pismennij otvet po kazdomu Vas interesujushemu punktu, chto bi ne oshibitsa.
Kumilute555
Kumilute555 25.03.2010 11:13
140 сообщений на сайте
Спасибо!:-)
Meeee
Meeee 25.03.2010 18:34
6 сообщений на сайте
Varbūt tomēr vispirms pašai izlasīt Likumu par IIN - pirms zvanīt VID.

Vai studentiem tagad tāda mācību metodika - ieiet kādā forumā, uzdot jautājumu un saņemt gatavas atbildes.

Tādus studentus vajadzētu atskaitīt no skolas uz visiem laikiem.
Aivars007
Aivars007 25.03.2010 18:47
26984 сообщения на сайте
Aivars007, es respektēju jūs un citus foruma dalībniekus kā profesionālus, tāpēc arī uzdevu savu jautājumu forumā. Es esmu parastais cilvēks, kurš uzdeva jautājumus sakarā ar personīgo situāciju. Ja jums nav gribēšanas atbildēt, tad nevajag. Esmu jau ieguvusi savu maģistra grādu cita jomā un iespēju robežas mēģinu palīdzēt citiem.
Meeee
Meeee 25.03.2010 19:15
6 сообщений на сайте
9.pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi

1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:

9) mantojuma rezultātā gūtais ienākums, izņemot autoratlīdzību (honorāru), kuru izmaksā autortiesību mantiniekiem;

13) atlīdzība likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā par kaitējumu darbaspēju zaudējuma gadījumā, kas saistīts ar sakropļojumu vai citādu veselības bojājumu, kā arī apgādnieka zaudējuma sakarā;

14) darbinieka vai viņa radinieku (tuvinieku) nāves gadījumā darba devēja piešķirtais bēru pabalsts, kura vērtība nepārsniedz 150 latu;

17) ar Ministru kabineta lēmumu noteiktā apgāde natūrā, kā arī summas, kas izmaksātas šīs apgādes vietā;

192) ienākumi no personīgā īpašuma (fiziskajai personai piederošas personiskai lietošanai paredzētas tādas kustamas lietas kā mēbeles, apģērbs un citas kustamas lietas) atsavināšanas, izņemot ienākumu no:

a) pārdošanai izgatavotas vai iegādātas lietas (ķermeniskas vai bezķermeniskas) pārdošanas,

b) kapitāla pieauguma un pārējā ienākuma no kapitāla;

33) ienākums no nekustamā īpašuma atsavināšanas, kas maksātāja īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ir ilgāk par 60 mēnešiem un vismaz 12 mēnešus līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai ir personas deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā maksātāja papildu adrese). Ja nekustamais īpašums, kuru atsavina, ir mantots līgumiskā, testamentārā vai likumiskā ceļā no laulātā, šīs panta daļas izpratnē uzskatāms, ka nekustamais īpašums ir viņu pārdzīvojušā laulātā īpašumā no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā kā mantojuma atstājēja īpašums;

34) ienākums no nekustamā īpašuma atsavināšanas, kas radies saistībā ar mantas sadali laulības šķiršanas gadījumā, ja vismaz 12 mēnešus līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai tas ir bijis abu laulāto deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā papildu adrese);

35) dāvanas no fiziskajām personām:

a) pilnā apmērā — ja dāvinātāju ar maksātāju
Aleksja
Aleksja 25.03.2010 19:36
10004 сообщения на сайте
35) dāvanas no fiziskajām personām:

a) pilnā apmērā — ja dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē. Minētā norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina saimnieciskās darbības ietvaros,

b) līdz 1000 latiem taksācijas gada laikā — ja dāvinātājs ir šā punkta “a” apakšpunktā neminēta fiziskā persona. Šī norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina fiziskā persona savas saimnieciskās darbības ietvaros, kā arī tad, ja fiziskā persona ir saņēmusi dāvanu ar atlīdzības raksturu Civillikuma izpratnē;
Aleksja
Aleksja 25.03.2010 19:36
10004 сообщения на сайте
Meeee

Es arī esmu parasts cilvēks, un izsaku savas domas.

Un nesaprotu arī Aleksju, kura sakošļā un bāž mutē to, ko cilvēks pats var izlasīt, uzklikšķinot uz attiecīgu saiti internetā.

Un nav nekādas nozīmes - parasts cilvēks vai neparasts cilvēks.

Ja cilvēks prot atrast forumu, prot piereģistrēties tajā, tad pratīs atrast arī likumu par IIN, uz kuru es norādīju.

Nekāda Amerika te no jauna nav jāatklāj.
Aivars007
Aivars007 25.03.2010 19:57
26984 сообщения на сайте
Aleksja, milzīgs paldies!
Meeee
Meeee 25.03.2010 22:09
6 сообщений на сайте
Я не просто так дала выдержку из закона, а для того, чтобы доказать Вашу же правоту. Редко это делаю. Но слова немного подействовали.

"Es esmu parastais cilvēks, kurš uzdeva jautājumus sakarā ar personīgo situāciju. "

В других случаях посылаю к нормативке.
Aleksja
Aleksja 25.03.2010 23:27
10004 сообщения на сайте
А на самом деле простому смертному очень тяжело разобраться с заполнением декларации, даже прочитав закон, тут даже бухи иногда "без поллитра подвисают" (это я про себя):-D

Давайте будем терпимее.
Lana68
Lana68 26.03.2010 09:17
854 сообщения на сайте
Aivars007 kak vsegda v svoem repertuare
Kumilute555
Kumilute555 26.03.2010 09:28
140 сообщений на сайте
Pilnīgi piekrīrtu Lanai68:-D
Ilma
Ilma 26.03.2010 09:39
30495 сообщений на сайте
Спасибо большое всем за комментарии и ответы.

Вчера была в ВИД, кое-что стало еще более ясным. Но на некоторые вопросы инспектор так и не дала определенного ответа. Главный вопрос заключается в следующем:

Проблема: иностранная фирма выплатила компенсацию за смерть работника, но в соглашении сторон указано: civiltiesiskās atbildības apdrošinātāja naudas summa.

в соответствии с законом: 9. pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi

4) apdrošināšanas atlīdzības, kuras izmaksājušas Latvijas Republikā reģistrētas apdrošināšanas sabiedrības, kas nodibinātas un darbojas saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu, kā arī citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī reģistrētas apdrošināšanas sabiedrības, kas nodibinātas un darbojas saskaņā ar attiecīgās Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts normatīvajiem aktiem, izņemot tās apdrošināšanas atlīdzības, kas izmaksātas pēc dzīvības, veselības un negadījuma apdrošināšanas līguma, kuru apdrošinātā interesēs noslēdzis darba devējs (vai cits apdrošinājuma ņēmējs — juridiskā persona), pienākot apdrošināšanas līgumā paredzētajam līguma beigu termiņam vai laužot līgumu pirms termiņa;

По-скольку страховой полис заключил работодатель (с какой страховой компанией неизвестно) и сам работодатель выплатил компенсацию, то это подпадает под часть закона - izņemot tās apdrošināšanas atlīdzības, kas izmaksātas pēc dzīvības, veselības un negadījuma apdrošināšanas līguma, kuru apdrošinātā interesēs noslēdzis darba devējs (vai cits apdrošinājuma ņēmējs — juridiskā persona), pienākot apdrošināšanas līgumā paredzētajam līguma beigu termiņam vai laužot līgumu pirms termiņa?

Т.е. налог надо уплачивать?
Meeee
Meeee 31.03.2010 04:08
6 сообщений на сайте
Может все же есть мысли какие по моему вопросу? В ВИДе вчера так ничеего и не сказали.
Meeee
Meeee 31.03.2010 16:56
6 сообщений на сайте
Jūlija

Neķeriet nu kreņķi!

Es vienmēr esmu savā repertuārā - dienu un nakti!

Sevišķi pret tādiem, kuriem viss jāsakošļā un vēl mutē jāiebāž.
Aivars007
Aivars007 31.03.2010 19:09
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.