Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Uzmanības deficīta sindroms К списку тем

Uzmanības deficīta sindroms
Daudzi šeit šad un tad ieraksta kaut ko, kas nav saistīts ar grāmatvedību.

Tad nu saņēmos es arī, un vēlos lūgt kāda zinoša (pieredzējuša) kolēģa padomu.

Pirms dažām nedēļām man "virs galvas" iemitinājās jauni kaimiņi. Viņiem ir bērns (3 - 5 g.), kurš visu dienu (nepārspīlēju - gandrīz bez pārtraukuma) "dragā" pa istabām tā, ka man šķiet, ka jau man nevis virs galvas, bet iekšā pa galvu "dragā".

Konsultējos ar pazīstamiem ārstiem, man saka - tas bērns nav vesels, viņam ir izteikts UDS (uzmanības deficīta sindroms).

Viņš visu dienu vai nu "taurē" vai "dragā" - bez apstājas. Tad kaut ko apgāž, dabū pa dibenu, pabrēc kādas 10 minūtes, un atkal sākas viss no gala.

Mani jautājumi - (1) vai man iet un pateikt vecākiem, lai viņi to bērnu ved ārstēties pie psihiatra? (2) vai ir kādi citi paņēmieni, kā ar to varētu cīnīties?

Mūsdienās samainīt dzīvokli nav iespējams. Pārdot un nopirkt citu dzīvokli arī nav tas pats, kas veikalā jaunas bikses nopirkt.

Bat mani sāk pārņemt sajūta, ka drīz pats nokļūšu Tvaika ielas klīnikā.

Lūdzu, palīdziet ar padomu!
Aivars007
Aivars007 12.04.2010 21:38
26984 сообщения на сайте

Ответы (113)

когда я была молодой и красивой-у нас был дом..

это вчера штоли?
Iriss
Iriss 16.04.2010 22:56
12893 сообщения на сайте
Айвар, наверное, у вас тяжелый период в жизни - стресс балансовый, ПБС (предбалансовый синдром).......И, наверное, вам очень хочется, чтобы кто-то вам посочувствовал...Очевидно, вы испытываете неуверенность в себе.....Айвар, я очень высоко ценю ваше чувство юмора, вы всегда адекватно реагируете на ситуацию, вы -чудесный отец и дедушка..... Вы нужны ВГК. К чёрту соседей!
Solik
Solik 17.04.2010 02:06
4622 сообщения на сайте
Solik! +10!
Sletla
Sletla 19.04.2010 10:35
13531 сообщение на сайте
Es tomēr ieteiktu mūziku - ne jau tādu, lai ieriebtu kaimiņiem, bet tādu, kas patīk pašam (piemēram Čaikovskis, Grīgs, kaut vai iemīļotā radiostacija). Fona mūzika ievērojami samazina citu trokšņu traucējošo efektu, kā arī palīdz koncentrēties darbam ar skaitļiem.

Uzrakstiet kaimiņiem vēstuli - reizēm vieglāk izteikties rakstiski.
Ilzex
Ilzex 19.04.2010 11:47
2681 сообщение на сайте
И, наверное, вам очень хочется, чтобы кто-то вам посочувствовал...

Absolūti nepareizā virzienā doma. Es rakstīju nevis līdzjūtības pēc, bet - (2) vai ir kādi citi paņēmieni, kā ar to varētu cīnīties...

Ar mūziku jau mēģināju - veltīgi. Tas troksnis, kas nāk no augšas, "sit pušu" pat visskaļāko mūziku. Un ir jāatceras, ka man aiz sienas arī ir kaimiņi (pavecāki cilvēki), tā ka aizrauties ar skaļu mūziku es nemaz nedrīkstu.

Bet vienalga paldies visiem, kuri izsaka savas domas.

Tās indīgās piezīmes, ko daža laba šeit raksta, es laižu gar ausīm.

Bet varat turpināt rakstīt arī tās indīgās piezīmes, ja neredzat iespēju kā citādi izpausties. Galvenais, lai Jums - rakstītājiem - arī kāds prieciņš tiek šajā pelēkajā ikdienā.
Aivars007
Aivars007 19.04.2010 12:21
26984 сообщения на сайте
Attiecībā par bērnu.Uzreiz pie psihiatra nevajag.jāsāk ar savu pediatru. Viņa tad droši vien nosūtīs ar ipakonsultēties pie psihiatra. Varbūt vajadzēs zāles, varbūt nevajadzēs. Rīgā ir bērnudārzs, Ķengaragā. Agrāk tam bija Nr.225, tur bija 4 grupiņas, kurās ņēma šādus problemātiskus bērnus. Ļoti labs bērnudārzs. Tālākais ceļš uz skolu- ja viss jau ir labi uz parasto, ja problēmas palikušas uz speciālo pamatskolu-attīstības centru Matīsa ielā.tskolā apmāca pēc parastās programmas, tikai mazliet vieglāk. ( Tā nav palīgskola)Tur ir ļoti labi pedagogi, kas prot strādāt ar šādiem bērniem. Skola neliela-ap 300 bērniem.Visu tik labi zinu tapēc, ka mans puika tur izgāja šo ceļu. Patreiz mācās parastā vidusskolā. Beigs šogad 10-to klasi.Janebūtu paslinks, droši vien sliktāku atzīmju par 8 nebūtu. Tagad ir pilna amplitūda: no 1 latviešu valodas diktātā līdz 10 matemātikas kontroldarbā.
Janah
Janah 19.04.2010 15:21
279 сообщений на сайте
бедный ребенок, ему уже и диагноз, и врача, вот щас и садик подберем, а заодно и школу ...

а он живет себе счастливо, дурашка
Kel
Kel 19.04.2010 20:31
12066 сообщений на сайте
Золотые слова,Лен,я тоже хотела написать,но поленилась:-D
Nak
Nak 19.04.2010 20:37
9201 сообщение на сайте
Ilma
Ilma 19.04.2010 22:12
30495 сообщений на сайте
Kel un Nak

Ai, kā man gribētos jūs abas te iemitināt, lai padzīvojat kādu nedēļu.

Žēl, ka nav tādu iespēju.

Domāju, ka jūs abas aptaisītu potītes jau pirmajā dienā.

Nekā personīga.
Aivars007
Aivars007 19.04.2010 23:39
26984 сообщения на сайте
Айвар, ребенок вырастет, рано или поздно

Хотите поменяться со мной местами? Учтите только, что в моем доме, практически без существенных перерывов, кто-нидь ремонтирует квартиру. И, если от топота детских ножек можно защититься наушниками, то от звуков перфоратора или дрели.... ну да, по выходным я эту лавочку почти прикрыла, но остальные 5 дней в неделю сподвигли меня съехать в офис

И еще, сочувствие вы принимате только в форме советов как выслать соседей на 101-ый километр?
Kel
Kel 20.04.2010 01:11
12066 сообщений на сайте
И еще, сочувствие вы принимате только в форме советов как выслать соседей на 101-ый километр?

СОВЕРШЕННО НЕ ИДЕТ РАЗВИТИЕ ДУШИ - А ЭТО В НАШИ ВРЕМЕНА ОПАСНО ДЛЯ ЖИЗНИ
Bukk
Bukk 27.04.2010 12:06
763 сообщения на сайте
Это в любые времена опасно, но сдесь и не так об этом говорить
Tt7
Tt7 27.04.2010 12:10
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.