Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kvīšu numuru reģistrēšana EDS К списку тем
Kvīšu numuru reģistrēšana EDS
Labdien!
Nodokļu maksātājiem ir iespēja VID teritoriālajā iestādē reģistrēt kvīšu numurus. Līdz ar to nodokļu maksātāji kvītis var noformēt sev ērtā un piemērotā kvīšu un biļešu tehniskās sagatavošanas veidā un formā
Iesniedzot iesniegumu EDS par kvīšu numuru reģistrēšanu prasa sēriju un numuru. Nevaru atrast info, kādā kārtībā jānumurē pašu drukātās kvītis. Tie numuri taču nav pašiem jāizgudro?
Ответы (9)
A kas tad pašu vietā tos izgudros. Domāju, ka jāizgudro pašiem un tad jāpiereģistrē VID caur EDS.
А если номера и серия совпадут с реально существующими (имеющиеся в продаже)?
Nu tas gan pēc varbūtības principa nez vai var notikt. Bet tad gan jau VID dos kādu atbildi, ja piereģistrēs, tad viss OK.
Vienkārši jānopērk kvīšu grāmatiņa, un tos numurus arī jāreģistrē.Ja Jūs sāksiet arī kvītis paši it kā saražot vai datorizēti izprintēt, tad tie numuri jādomā no galvas varbūt, bet es tādus gadījumus neesmu dzirdējusi. Uz kvīšu grāmatiņas jābūt reģistrācijas datumam un Jūsu parakstam, tāpāt kā VID reģistrēja.Nu tā apmēram.
Es ar to domāju, ka Jūsu ražotajām kvītīm ir jābūt kaut kādā veidā brošētām, lai var reģistrēt no.... līdz. Iespējams, ka var arī uz katrā kvītī ietvert informāciju par reģistrācijas datumu, bet datumam bija jābūt. Es nevaru atrast patreiz, kur es tādu informāciju izlasīju.
Iespējams, ka var arī uz katras kvīts ietvert informāciju par reģistrācijas datumu... Jā tieši tā es biju domājusi- datorizēti sataisīt kvītis un uz katras info par reģistrāciju... Varbūt kāds tādu lietu praktizē, vai tomēr tā nevar?
Man tieši VID teica, ka paši var kvītis datorizēti veidot.Protamsjābūt kādam intervālam no līdz, kuru arī reģistrē VID.Unpavisam labi arī būs , ja uz katras būs uzrakstīts reģistrēšanas datums VID, bet tas jau nav nekas sarežģīts.
Ilma, paldies! Tā tiešām ir- VID konsultante man arī tā pastāstīja, ka pašiem savu sēriju un numuru intervālus jāiesniedz:)
Tikai kvītīm jābūt 3 eksemplāros, Lasiet noteikumus. Tur aprakstīts.
Закрыть
Краткое описание нарушения