Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kas ir avansa rēķins?
Apmaldījos 3 priedēs
Kas tad ir uzskatāms par avansa rēķinu? Rēķins par telpu nomu februāra mēnesī izrakstīts 31.janvārī ir avansa rēķins? It kā jā. Bet ja izraksta 01.februārī? Vairs nav avansa rēķins? Bet pakalpojums vēl nav līdz galam sniegts...
Un kur ir rakstīts, ka pēc avansa rēķina ir jāseko "īstajam" rēķinam kā man to cenšas ieskaidrot VID? Tas nozīmē, ka ja es nomniekam rēķinu par telpu nomu izrakstu 31.janvārī, tad man vēl 28.februārī jāraksta vēl viens rēķins par sniegto pakalpojumu? Absurds kaut kāds
Tas nav nekāds absurds! Tā ir vienkārši grāmatvedības kārtība. Jā Jūs piestādat rēķinu par to, kas vel nav noticis-tas skaitās avansa rēķins. Jūsu gadijumā labāk izrakstīt rēķinu par tekojošo mēnesi pirmajā meneša dienā. Piem. 1.februāri par februāri.
Ieskaidro to uzņēmuma vadītājam, kuram naudu vajag jau iepriekšējā mēnesī
Nu labi, bet kāpēc 01.februārī izrakstītais rēķins NEBŪS avansa rēķins, ja pakalpojums vēl nav pabeigts sniegt?
Nuuu.... skaidrot kaut ko uzņēmuma vadītājam-tas ir mūsu darbs!:-D
"Nu labi, bet kāpēc 01.februārī izrakstītais rēķins NEBŪS avansa rēķins, ja pakalpojums vēl nav pabeigts sniegt?"- tāpēc ka viņš ir izrakstīts tekojoša mēnesī par tekojošo mēnesi!
Es domāju, ka jāskatās, kā ir līgumā.Ja līgumā ir, ka iznomātājs izraksta rēķinu 20.datumā un nomnieks to samaksā līdz nākoša mēneša mēneša pirmajam datumam par šo turpmāko periodu(mēnesis,ceturksnis), tad tas nebūs avansa rēķins. Grāmatosiet rēķinu un PVN, neatkarīgi no tā, kad Jums tiešām samaksās, kā tas būtu pie avansa rēķina. Manā izpratnē avansa rēķins ir par daļēju vai pilnu priekšapmaksu,kuram sekos samaksa.