Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Муркели
кто их ел? если что это грибы, на мозг похожи.
говорят яд. куда их деть? варить или выбросить?
Ответы (21)
А где скомуниздил?
принесли два ведра. сказать, не ем, неси где взял, как то неудобно.
Это наверное по-русски строчки или сморчки? Они условно съедобные, посмотри в интернете, как их правильно готовить. Говорят, вкусно.
cilvēki saka ka garšīgas. jāvāra reizes 2-3, un tad cept var
* Par šo sēni literatūrā atrodamas visai pretrunīgas ziņas. Agrākajā literatūrā rakstīts, ka bisītēs ir indīga viela - helvelskābe, kas sēnes vārot pāriet novārījuma ūdenī. 20. gadsimtā ķīmiķi atklāja, ka nekāda helvelskābe neeksistē, bet šajās sēnēs ir ļoti indīgs alkaloīds - giromitrīns, kas vārot nesadalās un novārījuma ūdenī nepāriet. Giromitrīns sadalās žāvētas sēnes glabājot nenoslēgtā traukā pusgadu. Taču arī tad sadalās ne viss giromitrīns, kas ir šajās sēnēs. Tāpēc mēs patreiz iesakām iedzīvotājiem labāk no šo sēņu ēšanas atturēties. Neskatoties uz, to šīs sēnes katru gadu parādās mūsu tirgos, un daudzi cilvēki tās ēd, jo vectēvi un vecmāmiņas tās ir ēduši. Ja nu mēs izšķiramies par šo sēņu ēšanu, tad pirms tam tās obligāti kārtīgi jānovāra un novārījuma ūdens jāizlej. Nedrīkst arī šo sēņu maltītes ēst vairākas reizes pēc kārtas un nedrīkst kopā ar šo sēņu maltīti dzert alkoholiskos dzērienus.
* Visi man zināmie cilvēki ēd jau daudzus gadus, un dzīvi! Nekas tev nenotiks, īpaši, ja, kā raksti, gribi pagaršot. Tiesa, ja nu tev iegaršosies, tad jau apēdīsi diezgan daudz! Es vāru lielā ūdens daudzumā vienu reizi tā, ka ūdens mutuļo, 10 minūtes vismaz. Noleju, pāris stundas mērcēju lielā auksta ūdens daudzumā. tad vēlreiz vismaz 10 minūtes uz straujas uguns, lai katls mutuļo. Un tevi jau vēl sagaida pārsteigums, kad no lielās sēņu kaudzes pēc vārīšanas paliks maza saujiņa, jo viņi saplok! Un tad sagriez, pieliec žāvētu gaļiņu, sīpoliņus, saldo krējumu mērcītē, un pirkstiņus aplaizīsi!
* Nu tak murķelis, rumpausis un bisīte ir viens un tas pats. Ir vēl lāčpurni (tādi uz kājiņas ) un ķēvpupi (gara kāja, maza galviņa). Murķelis ir tāda nosacīti ēdama sēne - mūsu ģimene šos nevāra, cep uz pannas ar sēnēm un gaļu, pieliek krējumu un ēd nost. Tā kā visu apzinīgo mūžu šos ēdu tieši šitā, uzskatu, ka man viņi nekaitē. (esmu ēdusi arī vārītus un tad mērcē ieceptus un nospriedusi, ka tad rezultāts nav vērts pūļu - garšo, ož un izskatās vēl trauku lupatas ).
Джаник! Ешь смело! Тебя некакой яд не возьмёт.
es ēdu. kājas vēl neesmu atmetusi
tā kā vārīšanā inde nesadalās, tad var vārīt tikai tik daudz, cik pati sēne ir gatava. Ja ir daudz to sēņu, lieku saldētavā.
Ēdu katru pavasari. Jādara tā -jāvāra divas reizes katru reizi par 15 minūtēm. Tī. novāra vienu reizi 15 min. tad nokārš noskalo un vāra otru reizi jaunā ūdenī 15 min. tad atkal nokāš noskalo.Tadsacep ar sīpoliņiem un viss OK.GARŠĪGAS.:-)
2 ведра, однако, не слабо...
Ой чегой-то нету сегодня Джанка на форуме....как бы беды не стряслось...:-x
Он не может писать, у него руки заняты - грибы уплетает.
Ну не руками жеж...а ротом...LOL
И руки и роты - всё в сморчкахLOL
После 2-х ведер,я думаю в сморчках будут не только руки и роты:-x
по возможности не ешьте их. гарантия лиш 30%. проверю когда нибудь. но совпало удачно. поел и аллергия и какая то странная дрожь, то тепло то холодно.
причем таблетки я ем уже полгода, надо бы обследование и подлечится, но фиг знает сколько оно стоит, а так 10 лат на таблетки в месяц.
на пыльцу не может быть. в том году не было, а тогда я еше не ел таблетки.
скорее всего это грибки.
вроде не желтый внешне.
если пожелтею, мне останется три дня.:-D
Даа... далеко тебе до твоего любимого вождя революции. Он мухоморы лопал и только вдохновлялся...LOL
Закрыть
Краткое описание нарушения