Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения
Grāmatvedības uzskaite atkritumu šķirošanas, pārstrādes uzņ. К списку тем
Ответы (10)
D 2130 Prece ( šķirotie atkritumi ) K 6XXX -pašizmaksā
Pārdod preci D 2310 K 6XXX K 5721
Preci koriģē uz + vai mīnus uz krājumu korekcijām ) krājumu periodiskā invent.metodeVai noraksta uzreiz preci pārdodot uz izdevumiem.Varbūt tā.
Pārdod preci D 2310 K 6XXX K 5721
Preci koriģē uz + vai mīnus uz krājumu korekcijām ) krājumu periodiskā invent.metodeVai noraksta uzreiz preci pārdodot uz izdevumiem.Varbūt tā.
Par pārdoto preci, tur viss skaidrs ir cena un summa, bet atkritumus ko saņemam - nesaprotu kā viņiem noteikt kādu vērtību.Mēs izrakstam skaidrās naudas kvīti par pakalpojumu sniegšanu, kurā tad nu uzrāda cik m3 atkritumu izvesti. Es nesaprotu kā to saņemšanas pusi noformēt.Pašlaik es grāmatoju tikai kā pakalpojuma sniegšanu. it kā jāveido noliktava jo saimnieks vēlas arī veidot veikalu kurā pārdod dažādas skrūves un trubas kas ir izšķiroti no šiem atkritumiem.
Bet tur jau tā lieta ka mēs šo pakalpojumu sniedzam un klients maksā mums par izvešanu, tas nozīmē ka mums vēl piemaksā par šiem atkritumiem. Vienīgie izdevumi protams ir degviela, darbinieku algas un nepārstrādāto atkritumu nodošana izgāztuvē. Tāpēc man ir radies šis jautājums par ievesto atkritumu vērtību. Jo tām precēm ko izšķirojam ir no kaut kā jārodas.
Ilma, es arī sākumā gribēju pateikt, ka atkritumi viņiem ir materiāli, no kuriem ražo produkciju. To cena varētu būt tā paša izvešanas pakalpojuma cena.
Tomēr sanāk tā, ka viņiem dod materiālus un vēl piemaksa par to, lai viņi tos materiālus paņem.
Neredzu šai situācijai grāmatojumus.
Tomēr sanāk tā, ka viņiem dod materiālus un vēl piemaksa par to, lai viņi tos materiālus paņem.
Neredzu šai situācijai grāmatojumus.
Nu tad nerādiet materiālus nemaz.Sāciet uzreiz tikai ar gatavās produkcijas iegrāmatošānu D 2310 K 6XXX kalkulācijas cenā.
Izejvielai no kaut kurienes ir jāparadas. No zila gaisa taču neražo preci un noliktavā tas izejvielas ir jāpieņem, lai saražot preci un atlikumu nodot izgaztuvē un par to samaksāt.
Es pieņemtu izejvielu ar 0 vērtību. No izejvielas paradīsies prece, kas dod ieņēmumus, un atlikumi, kas radīs izdevumus, nododot tos izgaztuvē.
Es pieņemtu izejvielu ar 0 vērtību. No izejvielas paradīsies prece, kas dod ieņēmumus, un atlikumi, kas radīs izdevumus, nododot tos izgaztuvē.
Es pieņemtu izejvielu ar 0 vērtību
Kāda tam būtu nozīme, tāpat tad nav ko iegrāmtot.
Izdevumi būs arī izejvielas saņemšana
Nu tad izejviela nevis nulle, bet ar mīnusu.
Kāda tam būtu nozīme, tāpat tad nav ko iegrāmtot.
Izdevumi būs arī izejvielas saņemšana
Nu tad izejviela nevis nulle, bet ar mīnusu.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть