Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PayPal
Vai kāds var padalīties ar pieredzi/padomu?
Ir projekts, tepat Latvijā, bet ar .com domainu (specifiskam cilvēku lokam, mājas lapa ar paroli), kur tiek pārskaitītas nelielas (1-15 Ls) summas, ar PayPal palīdzību. Projekta mājas lapa par starpniecību ietur dažus procentus. Apgrozījums dienā ir audzis. Kurā brīdī to vajadzētu legalizēt, kā biznesu? Kur ir tā robeža? SIA vai legal private? Šobrīd tas notiek privāti un tikai draugu lokā.
Ответы (6)
Po Kommercheskomu zakonu, ljubaja sistematicheskaja dejateljnostj za voznagrazhdenije javljaetsja hozjajstvennoj i eje sledujet zaregistrirovatj.
Paldies!
Ok, pēc Komerclikuma uzņēmējdarbība jāreģistrē.
Ko būtu prātīgi reģistrēt? SIA, individuāli? Varbūt uz šo var izņemt licenci?
1. Ko darīt, ja dienā notiek ap 500 darījumiem? Vai pietiktu ar to, ka reizi mēnesī izmaksāju sev un citiem no PayPal un apstiprinu vienu darījumu, kas iekļauj, būtībā visus, ar rēķinu, tā vietā, lai katram darījumam rakstītu rēķinus?
2. Kāds papīrs man būtu jāizraksta tiem, kas saņem izmaksas no manis?
3. Ja pārsvarā naudas kustība notiek PayPal ietvaros, kurā brīdī jāsāk skaitīt nodokļus? Kad izmaksā uz īsto naudas kontu?
Piemērs: Ļoti līdzīgi, kā tas ir draugiem .lv "Ādiņu veikals", kur lietotāji var izgatavot "ādiņas" un viens otram tirgo, par ko draugiem .lv ietur %.
Neviens dzīvs grāmatvedis man to nav varējis izskaidrot, nav bijusi darīšana.
paypal- grāmatvedības izpratnē- tāds pats naudas līdzekļu konts vien ir.
par to kas būtu prātīgi- apzinot izdevumus /ieņēmumus- ir iespējams saprast.
maz jūs grāmatvežus zinat, tas gan
Sākumā bija jālegalizē un pēc tam jāsāk darboties.
Tādā gadījumā es, kā ciemiņš šeit, justos pagodināts ar kādu satikties "dzīvajā", pakonsultēties. Ja kādam būtu vēlme ziedot man 15-30 minūtes sava laika, lūdzu mail web @
engelitis.com (bez atstarpēm)
>>>>paypal- grāmatvedības izpratnē- tāds pats naudas līdzekļu konts vien ir.
par to kas būtu prātīgi- apzinot izdevumus /ieņēmumus- ir iespējams saprast.
maz jūs grāmatvežus zinat, tas gan
>>> Sākumā bija jālegalizē un pēc tam jāsāk darboties.<<< Kas bija, tā ir pagātne. Interesē nākotne. Es sev nemūžam negribētu draugu, kas saka: "es taču teicu..." , vai "nu jā... tā ir problēma". Grāmatvedis taču ir draugs!!!
Izrādās, viss labais atrodas tepat blakus. Atradu risinājumu stāvu zemāk.
Tā nu tie līdzekļi aizplūst no valsts
Закрыть
Краткое описание нарушения