Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Holesterīns
Labvakar!
Varbūt kāda (-s) zin tautas metodes holesterīna līmeņa samazināšanai. Dakter`s zāļu čupu jau ir izrakstījis, bet diezin ko nelīdz
un arī dikti kaitēt organismam ar tām ķīmijām negribas. Pēc daktera ieteikuma mammucim var ēst tikai pupas (ne dārzeņus, ne augļus, u.t.t., par gaļu un zivīm nemaz nerunājot) un neko vairāk (lai nepalielinātos līmenis). Ne saldu, ne sāļu, ne ceptu, ne šmorētu, u.t.t. Varbūt ir kādas tējiņas, uzlējumi. Būšu ļoti pateicīga par jebkuru padomu.
Ответы (42)
Очень хорошо снижает холестерин льняное семя. Промалывают в кофемолке, добавляют немного оливкового(растительного) масла и на хлеб как утренний бутерброд. Действительно помогает, проверено.
Nu re cik daudz recepšu
Mīļš paldies visiem, kas atsaucās un padalījās ar saviem padomiem
Тыквенные семечки - вкусно и полезно (особенно мужчинам)
Starp citu, vai linu sēklas var nopirkt Maxima, RIMI
В Рими (Доле) вчера видела.
В Рими (Доле) вчера видела linu sēklas. По-моему, даже на них была акция.
Aptiekās arī var linsēklas nopirkt.
Vecmāmiņas padoms: holesterīnu samazina vismaz 2 reizes nedēļā ēdot 65 g.sieraun valrieksti.
Starp citu, par zivīm nebūs taisnība. Taukvielas organismam ir nepieciešamas, tikai jāskatās, lai tās būtu nepiesātinātās taukskābes. Tādēļ nevajadzētu lietot sviestu, treknu pienu, gaļu, olas. Toties jālieto eļļa (dārga olīveļļa, var lineļļu u.c.) un treknās zivis. Var lietot arī kādu no dārgajiem margarīniem (ir, piem. Rama ar olīveļlu). Ja pavisam atteiksies no taukvielām, tad sāksies citas problēmas - ar ādu, locītavām utt. Arī pilnībā no gaļas var neatteikties - drīkst ēst, piemēram, vistas fileju.
Neredzu iemeslu, kādēļ būtu jāatsakās no dārzeņiem (protams, ne jau frī vai taukos cepti kartupeļi) - sautēti dārzeņi ir pat ļoti ieteicami. Kaut vai tie paši kāposti - nav dārgi un ir ļoti veselīgi.
Lai pazeminātu "slikto" holesterīnu asinīs, nevajag ēst neko ceptu vai žāvētu, sevišķi nevajag ēst žāvētas (ceptas) vistas ādiņu.
Vairāk uzturā jālieto dārzeņi, mazāk krējuma, mazāk sviesta (labāk vispār atteikties). Es jau kādus 10 gadus uzturā nelietoju sviestu, cukuru, sāli - tikai tik daudz, cik tas ir jau gatavajos produktos - maizē, utt.
Var mēģināt arī pāriet uz maizi ar jodsāli, jāatsakās no baltmaizes, bulciņām.
Ļoti labs līdzeklis ir avokado, bet saprotu, ka ne katram tas ir pa kabatai.
Salātiem krējuma vietā var pievienot augu eļļu - nerafinētu!
Daudz dažādu noteikumu ir jāievēro, saku visu no pieredzes nevis no saklausītām klačām.
Es pret vistas fileju izturos ar aizdomām. Jo tās audzē tikai uz visādām piedevām
Kā citādi tās pāris mēnešos taptu kaujamas? Laukos audzēta vista līdz kaušanai aug gadu. Arī broileris.
Ja ir svara problēmas - vajag pavērot vai nav tā, ka pārsvarā tiek lietota vistas gaļa (kā nekā lētāka). Un pārstāt to lietot!
Svētdien skatījos raidījumu, kurā stāstīja par japāņu ēdieniem. Japānā ir sala, kurā dzīvo riktīgie ilgdzīvotāji. Viņu devīze - ēst par 80%.
Sevi mocīt un neēst kūciņu, tāpēc, ka ak, Die's, tur holesterīns un visādas citādas briesmas, arī nav prāta darbs.
Vienreiz dzīvojam. Tāpēc šad-tad der atļauties gan kūciņu, gan pankūkas ar lāceņu ievārījumu
Galvenais - apēst vienu pankūciņu par maz, nekā vienu par daudz
Nekreņķēties un smaidīt.
Holesterīna saturs mg% uz 100 gr produkta:
Smadzenes 2300
Sirds 210
Olas 468
Aknas 320
Sviests 280
Siers 160
Gaļa liellopa 125
Cūkas speķis 70-100
Cūkas liesums 70-100
Putni 60-90
Zivis 50-60
Piens 12
Augu valsts produkti 0.0
No "Kņiga o vkusnoj i zdorovoj pisče", turpat teikts, ka pilnīgi atteikties, piem. no olām, nav ieteicams,jo arī šie produkti satur organismam svarīgas vielas. Cienījama vecuma cilvēkam ieteikts aizvietot apm. trešo daļu dzīvnieku tauku ar augu taukiem.
Mīļs paldies visiem, kas padalījās pieredzē.
Veselību jums visiem!
А я дружу с Айваром! Питаюсь также как и он. И ещё раздельно. Белковую пищу ем только с овощами и отдельно углеродную с овощами. Ощущение супер!
Sletla
Paldies par morālo atbalstu. Par dalīto uzturu aizmirsu pierakstīt.
Protams, par šo tematu esmu ne vienu vien grāmatu izlasījis, pats es to visu neizdomāju. Pats tikai izmēģināju uz sevi, un tas patiešām veiksmīgi darbojas.
Aivar! Rezultātā kas- samazinās liekais svars- vai holesterīna līmenis? Kaut gan -kāda man starpība- man ir abi...
Abi arī samazinās. Un - ja nopietni tai lietai pieiet un negrēko - rezultāts ir ļoti labs.
Kur forumā to meklēt? Es mēģināju meklētājā "dalītais uzturs", man atteica. Ļoti gribētos pamēģināt. Savā laikā pielietoju svara vērotāju metodes- arī labi.Attiecosnopietni, vienīgi saldumi reizēm pavedina, kaut šaujies nost.
Закрыть
Краткое описание нарушения