Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Apgūt grāmatvedību pašmācību ceļā К списку тем
Apgūt grāmatvedību pašmācību ceļā
Tā kā esmu galīgs 0 šajās lietās, tad vēlos jautāt:
Vai ir iespējams apgūt grāmatvedības lietas pašmācību ceļā? Vai kādam tas ir izdevies?
Kas un cik ir jāzin, lai būtu par grāmatvedi piem. SIA ar 5 darbiniekiem?
Tikko lejupielādēju Tildes Jumi (bezmaksas versiju) - vai tajā ir visas nepieciešamās aprēķinu, atskaišu, veidlapu, bilanču utt. sistēmas, kas nepieciešamas grāmatvedības veikšanai?
Ответы (60)
nē.. labāk kādu svešu... un tad izdomāt, ka negribi vairs strādāt par grāmatvedi un tad sākt pašmācības ceļā apgūt zobu tehniķa arodu...
man tuvākajos plānos ir "izmācīties" par elektriķi
Protams, ka var iemācīties pašmācības ceļā. Tikai tas prasīs vairākus gadus un pacietību. Es pati paliku bez darba pirms 15 gadiem.Bijuparasts ierindas grāmatvedis (pareizāk - uzskaitvedis, bija arī prakse skaitļošanā. Strādāju uz tabulatoriem 60-70 gados)
Sāku ar mazu firmiņu. Sarakstījos ar Žurnālu BILANCE. Meklēju atbildes no pazīstamiem grāmatvežiem. Ņēmu no bibliotēkas M.Grebenkogrāmatas. Konspektēju... Internetu sāku izmantot sākot ar 1998.gadu Tas bija patukšs ar vajadzīgo informāciju. Pirmo bilanci uztaisīju 2007.gadā.Tā gan bija ļoti vienkārša.
Nu jau 9.gaduesmu galvenā grāmatvede divās privātfirmās ar stipri sarežģītu grāmatvedību. Tā
kā - uz priekšu Andzha! Vajag tikai RAKT!:-)
var apgūt, bet tas ir atkarīgs arī no cilvēka rakstura, jo nekatrs var būt par grāmatvedi. Un tagad ir ļoti daudz literatūras.
Можно всё, только вот вопрос на сколько это целесообразно. Время идёт очень быстро.... (((
man tuvākajos plānos ir "izmācīties" par elektriķi
-----------------------
Да это не так сложно, как кажется. Была я когда-то электриком. Потом в бухгалтеры переквалифицировалась. Почему бы не пройти обратный путь.
Vajadzētu varbūt vismaz kādus kursus pabeigt, kau vai paralēli , tad būtu lielāka skaidrība. Es tieši kursos apguvu pamatus.
А я как раз без курсов основы учила по учебнику. Потом уже на курсы ходила. А то на тех курсах одна заморочка головы.
Un vēl viss atkarīgs no cilvēka.Vai ir matemātiskā domāšana , vai spēj saskatīt likumsakarības. Lai bilanci sastādītu , jāsaprot no kurienes ,kas rodas. Ja grib tikai daroties ar programmu, tad tāpat būs vajadzīgs kāds , kas bilanci taisa. Pašam tikai tāds operatora darbs.
Elita: Paldies par dalīšanos pieredzē! Tādi stāsti iedrošina!;-)
Lana68: Par raksturu pilnīgi piekrītu. Jāpameklē kāda grāmata par grāmatvedības pamatiem...
Bastet: Jebkurā gadījumā grāmatvedības apgūšana un prakse noderēs, ja tas nebūs tiešais darba pienākums (lai gan tagad man ir doma pašam to veikt vienā jaunā SIA), bet vismaz būs apjausma par trikiem, niansēm utml. lietām, ko grāmatvedis darīs, strādājot piem. manā uzņēmumā
Putnins_a: esmu izmācījies par datortehniķi, esmu izgājis pat skaņu inženieru kursus...
Dzīvē viss noderēs!;-)
bet vismaz būs apjausma par trikiem, niansēm utml. lietām, ko grāmatvedis darīs, strādājot piem. manā uzņēmumā
Kāpēc nesākt ar savu uzņēmumu, tad vainot varēsšiet tikai pats sevi.
Nu tas jaunais SIA diezgan riskēs Jūs pieņemot:-)
Irucitis: Par kursiem es arī sāku domāt. Drīz sāksies kurši šajā iestādē -
http://www.latconsul.lv/index.php?id=2161&gclid=CIm91e6Z8qECFQmA3godPGr6nQ
Un šī padarīšana izskatās interesanta -
http://www.bvk.lv/lv/studiju-programmas/gramatvedibas-kursi/
Piekrītu, matemātiskā domāšana un likumsakarību saskatīšana noteikti ir vajadzīga.
Ilma: Nu tas jaunais SIA daļēji (ne juridiski) pieder arī man ...
p.s. Tāpēc, ka apgrozījums tagad ir diezgan mazs (gandrīz nekāds), ir doma šajā posmā pašam apgūt grāmatvedības lietas. Cita lieta būtu, ja es censtos ielīst uzņēmumā, kur apgrozās miljoni un 50 darbinieki - tad ir skaidrs, ka bez augtākās grāmatvedības izglītības cauri netikt!8-)
Andzha,ja gribat, varu Jums nosūtīt šādus-tādus konspektus. Mācījās mana dēla meitene.
Lana68: Labprāt apskatītos tos konspektus!:-) Nosūtīju Jums e-pastu.
Ak kunks! Pārlasīju savu tekstu. Par pirmo bilanci kļūdījos veselus 10 gadus. Tas bija 1997.gadapārskats. Tā kā jau pagājuši 12 gadi kopš trīcošu sirdi nesu uz VID pirmo patstāvīgo Gada pārskatu. Redz kā iet, ka neskatās, ko raksta!:-(
Nu tas jaunais SIA daļēji (ne juridiski) pieder arī man ...
Kā to saprast?
Kam Jūs esat tik ļoti uzticējies?
Vai nezinat, kā mūsdienās viss notiek?
Jūs kārtosiet grāmatvedību, kāds cits "ieraus nāsīs" visu, ko vien var ieraut.
Šādus gadījumus zinu tikai un vienīgi negatīvos.
Kas attiecas uz grāmatvedības apgūšanu pašmācības ceļā - šaubos, vai tas ir iespējams.
Sākot par praktikantu zinoša grāmatveža uzraudzībā - jā, tam piekrītu, pats esmu apmācījis, un cilvēki strādā.
Bet - ka tikai no konspektiem - es tādām pasakām personīgi neticu.
Ja ir tik liela vēlme apgūt, varbūt varu piedāvāt savu palīdzību.
Закрыть
Краткое описание нарушения