Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Apgūt grāmatvedību pašmācību ceļā К списку тем

Apgūt grāmatvedību pašmācību ceļā
Tā kā esmu galīgs 0 šajās lietās, tad vēlos jautāt:

Vai ir iespējams apgūt grāmatvedības lietas pašmācību ceļā? Vai kādam tas ir izdevies?

Kas un cik ir jāzin, lai būtu par grāmatvedi piem. SIA ar 5 darbiniekiem?

Tikko lejupielādēju Tildes Jumi (bezmaksas versiju) - vai tajā ir visas nepieciešamās aprēķinu, atskaišu, veidlapu, bilanču utt. sistēmas, kas nepieciešamas grāmatvedības veikšanai?
Andzha
Andzha 27.05.2010 08:48
23 сообщения на сайте

Ответы (60)

Aivar, var būt, kad cilvēks ieraudzīs konspektus par Grāmatvedības konta jēdzienu un uzbūvi, Divkāršais ieraksts un kontu korespondence utt, un sapratīs kas viņam draud, varbūt pāries velme mācīties grāmatvēdību
Lana68
Lana68 27.05.2010 20:38
854 сообщения на сайте
Lana

No konspektiem var nenobīties.

Viss sāksies no pirmajiem pārskatiem un nodokļiem (sevišķi PVN), atvaļinājumiem, darba nespējas lapām utt.
Aivars007
Aivars007 27.05.2010 21:13
26984 сообщения на сайте
Zinu tādus, kuri nu nekādīgi nevar saprast Izmaiņas bilancē saimniecisko darbību rezultātā, tādiem ir bezcerīgi kaut ko mācīties tālāk
Lana68
Lana68 27.05.2010 21:22
854 сообщения на сайте
Es arī zinu visādus, bet varbūt šis gadījums ir izņēmums...
Aivars007
Aivars007 27.05.2010 21:29
26984 сообщения на сайте
Tas ir atkarīgs tikai no paša cilvēka, jo savas smadzenes nevienam nevar ielikt
Lana68
Lana68 27.05.2010 21:35
854 сообщения на сайте
Aivars007: Par to SIA neko sīkāk neskaidrošu, bet tur viss ir "štokos" un nāsīs neviens neko neieraus. Mans galvenais jautājums ir - vai grāmatvedību ir iespējams pašam apgūt, jo pašlaik firmu "pieskata" viena grāmatvede (kura, cik saprotu, "apkalpo" vairākas firmas), bet tas nu tā ...
Andzha
Andzha 27.05.2010 22:11
23 сообщения на сайте
Es neesmu lūdzis kaut ko skaidrot, un mani tas arī nemaz neinteresē, tikai izteicu viedokli, vēršot uzmanību uz to, cik tas ir riskanti. Bet zināms taču, ka "katrs ir pats savas nelaimes kalējs".

Ja jau Jums ir grāmatvede, kas pašlaik "pieskata" Jūsu juridiski Jums nepiederošo firmu, acīmredzot, Jūs par šo "pieskatīšanu" viņai kaut ko tomēr maksājat. Un droši vien domājat tā - ja jau viņa viena pati var "pieskatīt" vairākas firmas - priekš kam mums tērēt savu naudiņu un viņai kaut ko maksāt - darīsim to paši, un tā naudiņa paliks mums.

Labi, ka uzzināju šo papildus informāciju. Līdz ar to manas domas mainījās par 180 grādiem, un savu piedāvājumu palīdzēt publiski atsaucu.

Turpiniet ticēt tiem kolēģiem, kuri apgalvo, ka grāmatvedību var apgūt pašmācības ceļā, no konspektiem. Katrā ziņā neviltoti novēlu Jums veiksmi un izdošanos!
Aivars007
Aivars007 27.05.2010 22:43
26984 сообщения на сайте
Aivars007: Paldies par veiksmes un izdošanās vēlējumu!;-)
Andzha
Andzha 27.05.2010 23:31
23 сообщения на сайте
Ņemiet nu par labu. Neesmu savtīgs, man nav žēl to vēlējumu.
Aivars007
Aivars007 28.05.2010 01:44
26984 сообщения на сайте
Atkarīgs - kāda motivācija. Ja interesē saprast gramatvedību kā tādu un ir vēlēšanās iedziļināties - tad var mēģināt. Ja vienīgā vēlme ir ieekonomēt grāmatveža algu, tad neiesaku.

Jebkurā gadījumā obligāti vajag dzīvu sasniedzamu grāmatvedi, kas apskaidrotu pamatus un sākumā ierādītu visus konkrētai firmai raksturīgos ikdienas grāmatojumus un vajadzīgās pamatatskaites un pie kura varētu pakonsultēties, tikko kā rodas kāda jauna neskaidra situācija, citādi auzas vien būs.

Iespējams, ka ar šo jautājumu var vērsties pie grāmatvedes, kas jau firmu "pieskata", ja viņa vieš uzticību. Ja nē, tad sameklēt citu, kas būtu ar mieru veltīt laiku un pakonsultēt. Jārēķinās, ka arī vismaz pirmo gada pārskatu būtu jāsastāda ciešā sadarbībā ar šo grāmatvedi vai jāuztic to darbu pilnībā viņam.

Kā arī jāpatur prātā, ka neviens "konsultējošs" grāmatvedis atbildību neuzņemsies par uzņēmumu, kura grāmatvedības jautājumus viņš risina fragmentāri, pašam vien būs jāatbild, lai prastu īstā brīdī pareizi pajautāt.
Zhavoronoks
Zhavoronoks 28.05.2010 20:07
375 сообщений на сайте
Iesaku mācīties šeit http://www.biznesakomplekss.lv/layout3.html
Pārbaudītas vērtības!
Andaz
Andaz 29.05.2010 10:32
27892 сообщения на сайте
Nav nekas vieglāks par grāmatvedību.Kapēc baidiet cilvēkus, ka tas ir kaut kas grūts.
Abkb
Abkb 29.05.2010 11:17
16 сообщений на сайте
zobu labošana ir vieglāka.
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 29.05.2010 11:19
2558 сообщений на сайте
Zhavoronoks: vēlme ieekonomēt grāmatveža algu galīgi nav, kā kāds varbūt ir pārpratis!;-)

Īstenībā pašam ir vēlme apgūt kaut vai pamatus, kas noderēs ne tikai konkrētās firmas darbībā, bet vispār kopumā un sadzīvē ...

Tā kā saprotu to, ka neesmu nekāds lielais "ģēlu" bīdītājs un menedžeris, bet vairāk padodas visādas formalitāšu un atskaišu padarīšanas, jo arī mans pašreizējais darbs valsts iestādē ir saistīts ar lietvedību (rēķini, pavadzīmes, inventāra uzskaite, norakstīšana utt.), tad arī meklēju perspektīvu, variantus un risinājumus nākotnei!8-)
Andzha
Andzha 29.05.2010 12:47
23 сообщения на сайте
p.s. Vieglāk ir, ja papīru padarīšana tiek kārtota paša saimniecībā, nevis kādā lielā valsts iestādē, kur knapi var savilkt galus kopā un saprast, kurš ko ir "pa kluso" nopircis, vai kādu mēbeli no vienas telpas aiznesis uz citu, bet inventāra sarakstā telpa norādīta pilnīgi vēl kāda cita utt. Un augtākstāvoši "priekšnieki" prasa atbildību par lietām, kuras gandrīz nav iespējams izkontrolēt!:-S
Andzha
Andzha 29.05.2010 12:54
23 сообщения на сайте
Nav taisnība. Esmu strādājusi tādos uzņēmumos, kur īpašnieks prasa ļoti lielu disciplīnu un naudas kontroli un nevienam pat prātā neienāca nopirkt kaut ko, kas budžetā nav saskaņots.

Reizēm lielos uzņēmumos strādāt ir daudzreiz vieglāk kā mazos.
Andaz
Andaz 29.05.2010 12:58
27892 сообщения на сайте
Andaz: Tāpēc jau liku "pa kluso" pēdiņās, jo saskaņots jau it kā ir, bet kad gada sākumā sākas inventarizācija vai norakstīšana, tad pēkšņi uzrodas kaut kādi sen apmaksāti rēķini, kuriem nav ne pavadzīmes, ne akti un tad "vainīgs" ir materiāli atbildīgais!:-(
Andzha
Andzha 29.05.2010 13:07
23 сообщения на сайте
Andaz -> Tas "BIZNESA KOMPLEKSS" izskatās diezgan sakarīga padarīšana, bet vienīgi jāgaida nākamā tūre, jo aprīļa vidu jau viss ir sācies...
Andzha
Andzha 29.05.2010 13:09
23 сообщения на сайте
Tur var painteresēties, kad būs nākamie
Andaz
Andaz 29.05.2010 13:54
27892 сообщения на сайте
No savas pieredzes atceros, kad saku ar to nodarboties, neko protams nesajedzu,tadel aizgaju uz kursiem, domadama ka tur nu man visu ieliks galvina. Nesapratu tapat daudzko, bet apzinigi pierakstiju, konspekteju utt.. Un tas pasa sakuma ari lieti nodereja, jo kad saku gatavot pirmas atskaites, tad tik pa istam man radas simtiem jautajumu, un loti nodereja tas, ko kursos biju apzinigi rakstijusi. Bet vispar, vari macities skola vai pats protams, bet zinasanas nak tikai ar praksi un pieredzi. Bet tagad jau ir tik daudz informacijas un literaturas pieejams, ka tik uz prieksu!
Asne
Asne 01.06.2010 17:23
248 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.