Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN nemaksātājs un ES
Sveicināti, Grāmatvedīši!
Esmu tuvu izmisumam, lūdzu, palīdziet!
Uzņēmums ir PVN nemaksātājs un pamatā sniedz PVN neapliekamus pakalpojumus (apdrošināšanas starpniecība-PVN 6.panta13.punkts). Ļoti reti gadās sniegt kādu konsultāciju, kas apliekas ar PVN, bet par cik vēl nav sasniegti 10 000 Ls no šiem pakalpojumiem, tad neesam PVN maksātāji.
Mēs īrējam datorprogrammu no Lietuvas PVN maksātāja.Šī datorprogramma ir paredzēta vienīgi PVN nepliekamo darījumu uzskaitei (polišu uzskaitei). Nevaru tikt skaidrībā, vai mums ir jāreģistrējas PVN maksātājos un jāmaksā PVN, vai nē, ja saņemam pakalpojumu no ES. No VID esmu saņēmusi trīs dažādas atbildes: 1) Nē nav jāreģistrējas un nav jāmaksā, 2)Ir jāreģistrējas un ir jāmaksā, 3)2009.gadā nebija jāreģistrējas un jāmaksā, bet 2010.gadā to vajag darīt.
Šī datorprogrammas īres maksā mēnesī ir apmēram 70,00 Ls!
Lūdzu, palīdziet:-(
Ответы (11)
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=180&hl=1&oid=2851&mod=35
pēc manām domām nav jāreģistrējas, ja nav sasniegts apgrozījums 10000 apliekamie ienākumi un par saņemto preci no ES vairāk kā 7000 Ls gadā. Jums saņemtie turklāt pakalpojumi nesasniedz 7000 gadā ne tuvu.
(5.3) Fiziskās vai juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītas grupas vai to pārstāvji var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā un nemaksāt nodokli valsts budžetā, ja to veikto ar nodokli apliekamo preču piegāžu un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav pārsniegusi 10 000 latu.
(5.7) Šā panta 5.3 daļa neattiecas uz gadījumu, kad persona citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, sniedz vai no citas dalībvalsts personas, kas veic saimniecisko darbību, saņem pakalpojumu, kuram sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu.
(4) Ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:
1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā;
3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
А вы ведёте хоздеятельность и получаете услугу от литовца, значит нужна регистрация. Другой вопрос, что ваши услуги не облагаемые, но на оплату за пользование программой это уже не влияет, для ПВН это облагаемая сделка.
Илмочка, всё замечательно, но у нас нынче 2010 год:-)
А вы ведёте хоздеятельность и получаете услугу от литовца, значит нужна регистрация.
Bet apjoms 10000 apliekamo darījumu summa 12 mēnešos jau paliek kaut arī saņem pakalpojumu no ES ? T.i saviem apliekamiem darījumiem ko veic Latvijā vēl jāpieskaita tos 70 Ls mēnesī vai x12 = 840 12 mēnešos un tad jāskatās vai pārsniedz visu apliekamo darījumu kopsumma 10000?
Для сделок по услугам уже не имеет значения сумма, с первого лата регистрация, по той простой причине, что продавец услуги у себя не платит ПВН, на что имеет полное право, а уплатить его должен кто-то, если сделка облагаемая и проводится она в ЕС.
Илма, я же скопировала части 3-й статьи, если сделки по статье 4.1, то часть 5.3 не принимается во внимание с потолком для сделок в 10000 латов и 12 месяцев уже тоже ни при чём
Paldies.Nutam nemaz tā nebiju pievērsusi uzmanību.Tagad skaidrs kā diena arī man:-)
Liels Jums paldies:-)
Ziniet, es arī biju lasījusi šos pantus, bet negribējās ticēt, ka mums dēļ štrunta 70,00 Ls ir jāreģistrējas PVN maksātājos:-(
Tad, kad mēs piereģistrēsimies PVN maksātājos, tad kā būs ar priekšnodokli? Ja mēs galvenokārt sniedzam neapliekamus pakalpojumus, tad saņemot, piemēram, čeku par degvielu man ir jāizdala PVN kā priekšnodoklis vai nē, jo to degvielu mēs izmantojam neapliekamo pakalpojumu sniegšanai. Aliekamie darījumi ir tik ļoti maz, ka mēs to nodrošināšanai praktiski neizmantojam neko izņemot darbaspēku.
Taču piestādot rēķinus par apliekamajiem pakalpojumiem, rēķinā būs jānorāda PVN, vai ne?
Jau iepriekš, paldies;-)
Taču piestādot rēķinus par apliekamajiem pakalpojumiem, rēķinā būs jānorāda PVN, vai ne?
Jā.
Tikai ja Jums bija jāreģistrējas saņemtā rēķina no ES dēļ jau agrāk., tad no brīža kad saņēmāt pirmo rēķinu no ES šogad ( reģistrācijas iestāšanās brīdis) par visiem apliekamajiem rēķiniem izrakstītiem pēc ši brīža būs jāizdala PVN un jāmaksā budžetā pirmajā PVN deklarācijā kad būsiet reģistrējušies.
Paldies, bet kā ir ar priekšnodokli, es taču nevaru no visiem saņemtajiem rēķiniem, čekiem utt.atskaitīt priekšnodokli, jo to apliekamo darījumu īpatsvars ir ļoti neliels un to nodrošināšanai pamatā mēs izmantojam tikai darbaspēku? Vai šādos gadījumos ir jārēķina proporcija?
Pēdējos gados man nav bijusi saskare ar darījumiem ar ES. Vai tad, kad mēs reģistrēsimies PVN maksātājos, man šis aprēķinātais PVN no darījuma ar Lietuvas PVN maksātāju ir jāliek regresā (deklarēcijas vienā un otrā pusē), līdz ar to, par šo darījumu valstij nav PVN jāmaksā?
Par proporcijas aprēķinu labi aprakstīts PVN likuma attiecīgajā pantā.
Par ES - ja reversā gan uzskaita gan priekšnodoklī liek.
Закрыть
Краткое описание нарушения