Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kāpēc?
Man tāds pastulbs jautājums, nekad nebiju iedziļinājusies, bet te iedomājos.
1996.gadā ar IIN neapliekamais mēneša ienākums bija 25 Ls, bet ar 1997.gada1.janvāri mēneša neapliekamais minimums, aprēķinot iedzīvotāju ienākuma nodokli saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, tiek noteikts 21 lata apmērā.
Kāpēc gan samazināja neapliekamo minimumu, nodokļa likme gan palika tā pati 25% ?
Darba devējs nedrīkst darbiniekam samazināt algu, bet valsts var mierīgi izdomāt un samazināt neapliekamo minimumu.
Ответы (14)
Tāpēc ka ieredni arī est grib! : ))
Jāteic, grib ļoti daudz ēst :))
Нуу, Клео. Это вам надо найти депутата, за которого на выборах голосовали, и спросить у него.
Когда-то давно в КЗОТ было записано, что зарплата не может быть ниже прожиточного минимума. Под нее подгонялся необлагаемый. Пока свежи были воспомининия о несостоявшемся коммунизме, государство с последнего налоги не драло.
Потом эти цифры начали жить каждая своей жизнью. Теперь имеем: необлагаемый минимум - 21, минимальная з/плата - 80 минус налоги, прожиточная корзина - 100. Так и живем.
Tad es vēl biju maza, jauna, naiva, neko nesapratu :)))) 1997.gadā man dzima pirmais bērns
Bet redz kā valsts var darīt kas ienāk prātā, iztikas grozs 100, bet neapliekamais minimums tik 21 Ls, minimālā alga arī visu laiku tiek pacelta no 50, 60, 80... nez kāpēc nepaceļ neapliekamo minimumu vai nesamazina nodokli? :)) Bet to jau man nesaprast
"Знаете почему они считают нас идиотами? Потому что мы их выбрали." (с) Ю.Алексеев, гл.редактор Kb
Кто-то умный сказал: Каждый народ заслуживает своего правителя.
Прям обидно )))
Мы то врядли их выбирали, т.к. мы к сожалению на самая полит. активная часть населения - раз, и все эти демокр. выборы тоже штука оплачиваемая будь то косвенно, будь то прямо.... - два.
Инарочка, если такие мысли не одной Вам в голову приходят( я имею ввиду возраст) это уже хорошо,и ненадо нынешнюю молодежь ругать будет:)
Uzzi
spasibo
Vot tak rabotajesh i redko zadumivajeshsja
Cleo, meitenīt, no kurieni viņi ņems naudu, ja valstī praktiski nav ražotnes? Tikai no mūsu kabatām, diemžel.
Martinas, es jau to saprotu :))Vienkārši redz kā, viņi drīkst samazināt neapliekamo, pasliktināt mūsu materiālo stāvokli, bet darba devējs redz nedrīkst. Bet pasaulē jau nekad nav bijusi taisnība :)))) Tāpēc jau neraudāsim, bet tāpēc jau arī notiek tas viss.. algas aploksnēs umtl. ar ko valts pēc tam cīnās .. paši gan rada tādus apstākļus.
AR MUSU nodokļiem viņiem tik savām algām vien pietiek. Nezinu kā citur, bet man piemēram šodien jāiet sava pimklasnieka klasē taisīt remontu, vecāki gan naudu vāc, gan paši remontu taisa, jo budžets tādiem mērķiem neiedala līdzekļus.
Vienīgi sirdi priecē vēl, ka no mūsu nodokļiem maksā pabalstus jaunajām māmiņām.
Клео. В этом нет ничего нового. Когда я училась, тоже субботники для родителей устраивали. А когда мы подросли, так сами регулярно в родной школе шваброй махали. Считалось полезным для подрастающего поколения. Чтобы не таскались по подъездам и не курили травку.
Ja saskaita visus nodokļus, kurus mēs maksājam, tad vairs strādāt negribas:
socnodoklis-24,09+9=33,09%;
ienākumu nodoklis-25%;
PVN ,ko maksājam katru dienu veikalos-18%;
KOPĀ = 76% no mūsu ne tik lielās algas.
Ko jūs par to domājat?
Kice nu tos 24,09% mēs no savas algas nemaksājam - to par mums maksā darba devējs, bet 9% un 25% tas gan, un jā 18% veikalā katru dienu un galvenais nevaram iekļaut priekšnodoklī :))))) jo neesam reģistrējušies PVN maksātāji. Tur jau tā lieta, ka nu tos 18% pieļauju, valdībai arī algas jāsaņem, lai gan viņi uzraksta tādus noteikumus un tādus likumus, ka mums grāmatvežiem kā vienmēr liekas galvas sāpes sagādā.
Закрыть
Краткое описание нарушения