Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA dibināšana atrodoties bērnu kopšanas atvaļinājumā К списку тем
SIA dibināšana atrodoties bērnu kopšanas atvaļinājumā
Sveiki,
driz bus jaiet bernu kopsanas atvalinajumaa, bet tiesi taja laika man bus janodibina SIA.
Sanak ka viena darba vieta es esmu algots darbinieks, otra es esmu ipasnieks.
Ka isti ir ar pabalstiem? Vai vispar drikst ta darit?
Ответы (13)
Drīkst. Īpašnieki nav darba ņēmēji.
A ka algu? Ja piemeram,es pats vienigais valdes loceklis, man sev nav tad jamaksa algu?
Ja nestrādā, tad nekas nav jāmaksā.
Bezdarbnieka pabalstu gan atņem uzreiz pēc SIA nodibināšanas.
Pašam jāiet un jāpierāda, ka nekāda darbība nenotiek.
Ka ir ar pelnu? Ja SIA strada un iegust pelnu. Vai nebus problemu ar to, sanemot berna kopsanas pabalstu?
Sākot ar 01.07.2009. izmaksājamā pabalsta apmērs strādājošam pabalsta saņēmējam ( nodarbinātai personai, kura neatrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, vai kura gūst ienākumus kā pašnodarbinātā) izmaksā 50% apmērā no piešķirtā pabalsta apmēra.
Pabalstu 100% piešķirtajā apmērā izmaksā, ja pabalsta saņēmējs atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā vai negūst ienākumus kā pašnodarbinātais.
Если вы не являетесь darba ņēmejs или самозанятая персона, то можете спокойно получать пособие.
Все равно не совсем ясно.
В одном месте я наемный работник, ухожу в отпуск и получаю пособие.
В другом месте я являюсь единственным владельцем и единственно работающей персоной в своем ООО.
В VSAA говорят, что если не получаю прибыли - то все ок.
Получается, что могу работать, но не могу с ООО получать прибыль?..
Вы же в начале задали вопрос так, что Вы являетесь учередителем. Теперь же выясняется, что вы еще и работник. Ну так ето же абсолютно разные статусы. На своем СИА Вам тоже надо уходить в отпуск, а на свое место единственного работника, нанять другого работника, любого ближайщего родственника.
Переписыать свой бизнес на другого не надо. У меня есть такой учередитель+ Валдес лоцелис+работник-декретник. И все впорядке с пособием и с фирмой.
Я не являюсь в данный момент учредителем. Ситуация такая, что ухожу в отпуск по уходу за ребенком и нужно учреждать СИА.
Т.е.:
1) ухожу в отпуск и получаю пособие - перестаю быть darba nemejs
2) учреждаю SIA, сохраняю статус просто учредителя и беру на работу наемного человека.
Как быть с дивидендами?
Нужно ли платить соц.налог за самого себя?..
Не пинайте за дотошность, просто хочу выяснить, как в данной ситуации поступить правильнее.
Manuprāt, jums jādibina savs SIA , kļūstat par dibinātāju, bet par valdes locekli ņemiet citu personu.
Uzņēmuma dibinātājs (īpašnieks) vismaz attiecībā uz bezdarbnieka pabalsta saņemšanu tiek uzskatīts par pašnodarbināto jeb precīzāk - nodarbojas ar uzņēmējdarbību, tādēļ nevar saņemt bezdarbnieka pabalstu. Un nav jēgas nevienam neko iet paskaidrot, ka nenotiek nekāda darbība...
Par vecāku pabalstu - zinu vienu gadījumu, kur grāmatvede strādā vienā firmā, ir valdes locekle citā, un pabalstu saņēma.
Drusku neprecīzi uzrakstīju - nevis dibinātājs (īpašnieks), bet valdes loceklis vai v.priekšsēdētājs. Tas ir, ja grib saņemt bezdarbnieka pabalstu, var būt īpašnieks, bet tad ir jāiet prom no amata (kas protams, jāreģistrē UR).
Закрыть
Краткое описание нарушения