Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Uzņēmuma auto,bet degviela no privātpersonas līdzekļiem!!!!! К списку тем

Uzņēmuma auto,bet degviela no privātpersonas līdzekļiem!!!!!
Labdien!

Esmu nonākusi neparastā situācijā un nezinu kā tik ar to skaidrībā,varbūt kāds var palīdzēt!

Lieta tāda,ka uzņēmumam ir auto,kas tiek izmantots uzņēmuma vajadzībām,bet jau kādu ilgāku laiku degvielu tajā pilda uzņēmuma vadība no privātiem līdzekļiem ,un grāmatvedībā nav ne čeku,ne ceļazīmju,bet auto nobraukums arvien palielinās.Un VID noteikti interesēs,kas par lietu,jo tagad sanāk,ka auto tiek izmantots,bet pēc dokumentiem tas ir dīkstāvē.Šāda situācija ir izveidojusies,jo kā jau daudzi mazie uzņēmumi šobrīd velk dzīvību un uzņēmumā visam naudas nepietiek,bet kaut ko darīt vajag,lai vismaz kādi ienākumi būtu tekošo rēķinu apmaksai.

Varbūt kāds var ieteikt kā šadā situācijā vajadzētu rīkoties.ļoti ceru,ka esmu saprotami apstāstījusi situāciju un saņemšu kādus ieteikumus kā man rīkoties.

Jau iepriekš ,paldies!
Sanducits
Sanducits 08.06.2010 17:01
5 сообщений на сайте

Ответы (9)

Varu iedomāties vienīgi, ka a/m patapina fiz.personai Bet tā kā nav paredzēts uzņēmuma a/m izmantošana bez peļņas gūšanas, kas notiek šādā gadījumā, tad jāuzskata, ka a/m izmantota ar saimn.darbību nesaistītiem izdevumiem un a/m iegādes PVN nevar likt priekšnodoklī.;-)
Ilma
Ilma 08.06.2010 17:10
30495 сообщений на сайте
Priekšnodoklis par a/m ir jau atskaitīts iegādes brīdī pirms 3 gadiem,kad viss bija kārtībā.Peļņa tiek gūta ar šo a/m,tikai degviela nav iegādāta no uzņēmuma līdzekļiem un tur jau ir tā lielākā problēma.

Cik zinu tad patapināt a/m fiziskai personai nevar,ja a/m ir līzingā.(varbūt es kļūdos).

Tad sanāk,ja a/m tiek izmantota uzņēmuma vajadzībām,bet degvielu lej privātpers.,a/m ir izmantota ar saimn. darbību nesaistīti un par to jāmaksā nodoklis?
Sanducits
Sanducits 08.06.2010 21:33
5 сообщений на сайте
a/m ir izmantota ar saimn. darbību nesaistīti un par to jāmaksā nodoklis?

Nodoklis būtu jāmaksā, ja būtu kādi izdevumi par to, bet te tādi nav , tātad nav arī nodoklis ko maksāt.
Ilma
Ilma 08.06.2010 22:08
30495 сообщений на сайте
Lai peec dokumentiem auto nebuutu diisktaavee, saraksti celaziimes, lai sakriit ar odometru.
Agii
Agii 14.07.2010 20:02
101 сообщение на сайте
1.Jūsu nobraukums tik un tā VIDam būs zināms

2.Izdevumisaistībā ar a/m tik un tā būs.

3.PVNiegads brīdī kļuva par priekšnodokli

4.Nolietojumunodokļiem jūs taču neatsakaties norakstīt.

Tātad maksu no Jus VIDs gaidīs pamatoti.
Mu-maija
Mu-maija 14.07.2010 20:08
15888 сообщений на сайте
Pārdodiet a/m uzņēmuma vadībai, tad būs miers.Varēs braukt uzņēmuma darīšanās ar savu a/m un degvielu cik gribēs.Un būs ietaupījies piem. no 100 Ls VSAOI x0,33,09 = 33,09Ls + IIN 100 X0,26 = 26,00Ls, PVN no 100 Ls = 17,36 Ls .Mēnesī 33,09 + 26 + 17,36 = 76,45Ls x12=917,40 Ls gadā ( apmēram):-D
Ilma
Ilma 14.07.2010 20:32
30495 сообщений на сайте
Piekrītu Ilmai, tagad maziem uzņēmumiem, kam nav arī nekāda peļņa, izdevīgāk ir pārdot pašam uzņēmējam, kā privātai personai!
Mdaina
Mdaina 21.07.2010 22:41
250 сообщений на сайте
man arī ir līdzīga situācija, palasot visu iteikumus, apjūku:)

Tātad, uzņēmumam A pieder pamatlīdzekļi-vieglās automašīnas, uzņēmumā B strādā darbinieki, kas šos auto izmanto. Ceļazīmes netiek rakstītas, jo respektīvi nevar. Es saprotu to tā, uzņ. A iznomā uzņēmumam B automašīnas par konkrētu maksu mēnesī, tālāk darbinieki no uzņēm. B raksta ceļazīmes, pievieno 'čekus. Taču ir vēl viena lieta, degvielu darbinieki pilda par savu naudu.....Lūdzu iesakiet man pareizo risinājumu!? Paldies!
Kristinevoite
Kristinevoite 22.07.2010 10:28
67 сообщений на сайте
Uzņēmumam A viss kārtībā, problēmas nerodas.Betuzņēmumam B tā pati problēma, kas jautātājam.Ti. tā nav paredzēts darīt.Bet kā to atrisinat liekas neviens nezina.:-S
Ilma
Ilma 22.07.2010 10:36
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.