Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Lūgums pēc padoma
Sveiciens darba rūķiem!
Padalieties pieredzē ar kases žurnāla aizpildīšanu kļūdas gadījumā. Respektīvi, izveidojusies sekojoša situācija:
noliktavas programmā, neuzmanības pēc ielikta nepareizā PVN % likme, kā rezultātā arī eka izsista nepareizu PVN % likmi(precīzāk 0%).Un, protams, Z atskaitē šī likme uzrādījās. Kasiere žurnālu aizpildīja kā parasti, bet tagad to pārskatot (daru to reizi mēnesī), atklāju kļūdu.
Jautājums: Kā rīkoties tagad?
Mans domu gājiens: uzrakstīt paskaidrojumu, (kasiere atsakās, saka nav viņas kļūda), Ko tajā rakstīt:-(
pielikumu pie Z atskaites ar pareizajiem cipariem un izlabot kases žurnālā sarakstītās summas.
Bet nav īsti skaidrs kuras summas labot...vai grandu, dienas apgrozījumu arī mainīt? Un ko darīt ar nākamajām dienām, vai tajās plusot to iepriekšējo klāt...ja, jā, tad jau sanāks nebeidzama epopeja ar aktu rakstīšanu....
Īsāk sakot, esmu apstulbusi un būtu pateicīga par Jūsu domu gājienu vai padomu!:-) Paldies
Ответы (13)
Kāpēc Jums šķiet, ka kaut kas mainās žurnālā?
Mainās grāmatvedībā - nodokļu uzskaitē.
Paskaidrojums nevis kasierei (jo viņa tiešām nav vainīga), bet noliktavas darbiniekam jāprasa. Pie tam - jāmeklē partneris, kam nepareizais čeks (cik saprotu - ar visu pavadzīmi) - - jāanulē gan pavadzīme, gan čeks un jātais aviss no jauna.
nu vismaz VID man skaidroja, ka vajagot pielikumu ar pareizajiem cipariem, jo valstij jāsamaksā vairāk, nekā pēc čekiem.
Paldies Dievam, ka nav saistīts nekādām pavadzīmēm, bet vienkārši bija nocenota prece, kurai PVN likmei bija jābūt 21%.
Līdz ar to paliek tikai Z atskaite un žurnāls.
Bet pēc Jūsu rakstītā, saprotu, ka uzrakstu tikai to pielikumu, dabūnu paskaidrojumu no noliktavas darbinieka un gr-bas programmā sarakstu pareizos ciparus...bet tie nesakritīs ar žurnālu, jo tur jau nebūs īstie cipari (summa nav liela-aptuveni 3Ls)
Ja pārdevāt par, piem., 10 latiem, tad nav jārēķina klāt 2.10, bet atrēķiniet PVN atpakaļ 8.26 + PVN 1.74 un nekādi grandi nav jāmaina. Uzraksta paskaidrojumu un Z atskaitē izlabo summu bez PVN un PVN.
Ничего назад не отсчитывается и тем более не меняется гранд. Для того ЭКА и придуманы.
Сколько в чеке НДС указан, значит столько и взяли его с клиента. Столько и надо указать будет в кассовом журнале на основании зет-отчета.
Если по своей ошибке не взяли с покупателя НДС, значит пишите сейчас пояснения, начисляйте и доплачивайте НДС из своего кармана.
Bet man jau šķiet, ka jārēķina pa virsu, jo bija O% likme un vajag 21%.
No programmas pārdevām par 3Ls un 0% likme, bet, es saprotu, ka vajadzēja 3Ls un 21%.
Maija - liels paldies! Tā arī darīšu,kā Jūs sakāt.Arī man tā šķiet pareizi.
Tikai, tad es Z atskaiti nelaboju, tikai uzrakstu pielikumu ar pareizajiem cipariem kā būtu bijis jābūt!?
Так и надо. Зет-отчет - это документ, который править от руки уже нельзя. Что там выбито, то и выбито.
Неверное же оформление документов не освобождает от обязанности правильно платить налоги.
Tiešām paldies! Jūs man palīdzējāt!
Maija, ja Jūs šo tēmu vēl skatāties! Precei ir cenrādis piem., Pamatcena 0.80 + uzcenojums 0.20 + PVN 0.21=kopā 1.21. Kases aparātā iesists pirkums 1.21, bet "pirkstu neveiklības" dēļ nevis 21%, bet 0% vai 10%. Bieži nav, bet tā gadās. Parasti uzrakstām paskaidrojumu un no 1.21 aprēķinām pareizo PVN,t.i.,0.21.Pēc Jūsu skaidrojuma, pareizi būtu piemaksāt PVN 0.25 no uzņēmuma kabatas?
Именно так. Если у вас руки кривые, то аннулируйте ошибочный чек и выбивайте правильный. А исправлять чеки как душа пожелает и писать что в голову взбредет запрещено. Оправдательные документы если исправлять, то надо исправлять все экземпляры. А где вы возьмете тот чек, который покупатель унес.
Paldies! mūžu dzīvo, mūžu mācies:-D Bet VIDam nebija iebildumu arī par šādu kļūdas labojumu, jo tur skaidri redzams, ka tā ir neuzmanības kļūda, nevis ļaunprātība:-)
Jautājums Maijai:
sakiet lūdzu, vai es pareizi saprotu, tā kā Z-bija nepareizs un pieliekot klāt pareizo PVN, tad man iznāk, ka eka kasē ir atlikums tieši par šo summu (inkasācija netika izdarīta par šo summu). Ko darīt tālāk?Man šo PVN summu norakstīt uz 8 gr.k., jo no eka jau vairs neizdosies šo summu inkasēt.Kā lai izdara, lai eka kasē būtu pa nullēm?
Paldies
Инкассируете то, что получили от клиентов по факту и что указано в зет-отчете.
Налог потом начисляете с 8-ки. Это ваша ошибка и ваш убыток.
Закрыть
Краткое описание нарушения