Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

iesaukums К списку тем

iesaukums
situācija: darba devējs ir LV, Darba ņēmējs citas valsts pilsonis, kurš tagad ir iesaukts uz nedēļu iziet atkārtotu dienestu armijā. Jautājums: Darba devējam ir jāatmaksā šīs dienas?
Paulig69
Paulig69 11.06.2010 14:44
6 сообщений на сайте

Ответы (7)

tas gan būtu forši -> Klau, priekšniek, es te "bišku" aiziešu padienēt Franču leģionā, bet tu man apmaksā, ja!
Yansis
Yansis 11.06.2010 14:54
666 сообщений на сайте
Nu, te īsti nav tas variants, jo darbinieks jau pats neizvēlas, bet viņu valsts iesauc. Cik izvilku no LR likumdošanas, tad pie mums Darba devējam ir jāsaglabā darba vieta un jāsaglabā vidējā izpeļņa, bet sociālās iemaksas veic valsts. Te viss būtu tā kā skaidrs. Bet kā ir, ja darbinieks ir citas valsts pilsonis, bet Darba devējs ir no Latvijas.
Paulig69
Paulig69 11.06.2010 15:19
6 сообщений на сайте
jāsaglabā darba vieta ir gadījumos, ja iesauc LR armijā, nevis Mozambikas!
Yansis
Yansis 11.06.2010 15:26
666 сообщений на сайте
jā, es jau to rakstīju, ka viss ir skaidrs ar LV pilsoņiem, jo LV armijā iesac LR pilsoņus, nevis Mozambikas. Mani interesē, vai gadījumā, ja darbinieks nav LV pilsonis un netiek iesaukts LV armijā, bet ir noslēdzis darba līgumu ar Latvijas uzņēmumu. Varbūt mums vispār ir tiesības nelaist šō pilsoni tai armijā, jo viņš patreiz ir darba attiecībās ar mums?
Paulig69
Paulig69 11.06.2010 15:37
6 сообщений на сайте
viņam jāņem ir atvaļinājums pie jums un viss, jo kā gan firma var nelaist izpildīt viņa pienākumu pret savu dzimteni (dzimtene nesapratīs!:))un kā gan firma var zināt (bez dokumentāla pamatojuma latviešu valodā!), ka šī pilsoņa rezidences valstī pastāv obligātā karaklausība, kurā viņš tagad dodas... a varbūt viņš vienkārši jums melo un dodas sauļoties uz pludmali?
Yansis
Yansis 11.06.2010 15:41
666 сообщений на сайте
;-)tā arī būs jādara, lai ņem atvaļinājumu, bet pirms tam uzrakstīsim vēstuli, lai atbrīvo no iesaukuma, moš nostrādās, jo pilsonis nebūt neraujas pildīt savu pilsoņa pienākumu. Paldies par dalību diskusijā;-)
Paulig69
Paulig69 11.06.2010 15:49
6 сообщений на сайте
Ir pilnīgi vienalga, kādas valsts pilsonis, ja strādā uz darba līguma pamata - uz viņu arī attiecas Darba likuma nosacījumi.
Andaz
Andaz 14.06.2010 10:52
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.