Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоговые конвенции, оффшоры, нерезиденты, свободные экономические зоны, таможня

Imports no Indijas, at tālāko realizāciju Latvijā, Igaunijā un Lietuvā К списку тем

Imports no Indijas, at tālāko realizāciju Latvijā, Igaunijā un Lietuvā
Sveicināti,

SIA (PVN maks) plāno iegādāties preces no Indijas turpmākai realizācijai Latvijas, Igaunijas un Lietuvas teritorijā.

Man ir daži jautājumi:

1) Vai Latvijai ar Indiju ir kaut kādas speciālās vienošanās, kad nav jāmaksa ievedmuita? Man izskatās pēc standarta importa no 3. valsts ar ievedmuitu un PVN, bet Indijas kolēģi apgalvo, ka kaut kas eksistē....

2) Ja vedam caur Latvijas teritoriju, tad muitojam Latvijā un tālāk pārdodom EE vai LT kā parasti uz ES teritoriju, bez PVN. Kas sanāk, ja Indija sūta precez pa taisno uz EE, LT, bet rēķinu piestāda Latvijai? Tad muito pats klients, bet mums tāpat nav PVN.

Būtu ļoti pateicīga par atbildi, absolūti saputrojos:-O
Oksy2003
Oksy2003 01.07.2010 12:50
23 сообщения на сайте

Ответы (2)

Par ievedmuitu ir jāpakonsultējas ar kādu deklarantu. Ievedmuita būs atkarīga no preces koda. Ir preces, kurām ievedmuita ir noteikta 0% apmērā.

Par otro jautājumu palasiet Likuma par PVN 33.panta2.daļu (atmuitojot piemēro 4200 procedūru). Lai piemērotu 4200 procedūru, ir nepieciešams, lai kravas pavaddokumenti (t.sk. arī rēķins) būtu no Indijas piegādātaja saņēmējam LT vai EE. Tā, ka ja esat starpnieks starp Indijas nosūtītāju un pircējiem EE un LT diez vai šis variants Jums derēs. Protams, var jau preces atmuitot nevis Latvijā, bet kādā citā ES valstī, ja prece jums neienāk Rīgas ostā. Tādā gadījumā jāatcerās, ka preces ir jāieved Latvijā (ja preču rēķinā kā pircējs ir norādīta Latvijas firma).
Nuclear
Nuclear 23.08.2010 16:30
17 сообщений на сайте
1) иеведмуйту платить надо.Никуда не денешься.

2) если растомаживаете в Латвии,то дальше обыкновенная продажа в ЕС.
Luiza
Luiza 23.08.2010 17:22
7705 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.