Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
konsultācija grāmatvedim - kur? К списку тем
konsultācija grāmatvedim - kur?
Sveiciens visiem!
Es esmu grāmatvedis iesācējs. Pašlaik taisu grāmatvedību mājās un cenšos visā iebraukt. Itkā pamatā viss ir skaidrs un viss notiek, bet tomēr gribētos saņemt kāda profesionāla konsultāciju un padomus.
Kur labāk to būtu darīt, kādā firmā vai pie kāda privāta grāmatvēža. Varbūt kādam ir konkrēti ieteikumi.
Vēlos darīt savu darbu pareizi un kvalitatīvi!
Ответы (7)
Обычно,консультации берут частным образом у практикующих бухов в нужных сферах
Sandina, vislabāk jau pie kāda pieredzējuša grāmatveža, kas sīkāk spēs izskaidrot, parādīt visādas lietiņas un knifiņus:)
Un kāda ir Jūsu izglītība?
Kur jau esat iebraukusi? Kur vēl plānojat iebraukt?
Grāmatvedim ir diezgan daudz jāzina, ar iebraukšanu vien diezin vai būs līdzēts.
Ja esat pašdarbniece, nevarēšu palīdzēt. Ja kāds konkrēts jautājums, var jautāt šeit, varat uzrakstīt man privāti uz e-pastu.
Man ir augstākā ekonomiska izglītība. Klāt vel biju padzīļināti grāmatvedības kursos mācījusies. Pamatus un teorijas zinu, bet kad sāku dzīvē to visu darīt, tad parādās daudz neskaidrību, jo teorijā un praksē tomēr ir ši tas atšķirīgs. Un nav arī kāds, kam var pajautāt.
Ja parādās neskaidrības, jāver vaļā padziļināto grāmatvedības kursu pieraksti un jālasa. Blakus vienmēr jātur nodokļu likumu grāmata. Visi taču tāpat mācās. Man arī blakus neviens nesēž - atbildes meklēju nodokļu likumos, internetā, tajā skaitā VID metodiskie materiāli, arī šeit forumā.
Domāju, ka reti kuram grāmatvedim kāds atbildētājs sēž blakus.
Ja jau rodas daudz neskaidrību, tad jāsaka atklāti - kursi nebija padziļināti, bet sekli. Vai arī Jums nav sapratnes par pamatiem un teoriju. Jo - ja pārzina pamatus un teoriju (kā Jūs rakstāt), atlikušajai daļai ir sava galva uz pleciem, nodokļu likumi un tml.
Nodokļi mainās reizēm vairākas reizes gadā, tā vai citādi tie jāiemācās pašai piemērot. Nevieni padziļinātie kursi to neiemācīs.
Un jautāt var arī šeit forumā, pats par sevi saprotams. Šeit ir daudz atsaucīgu kolēģu, kuri ar prieku daudz ko arī paskaidro.
Aivars007
Pamatā jau tā arī daru. Visas mapes stāv pa rokai, lasu, meklēju. Vienkārši citreiz nepietiek laika meklēšanai, jo vel divi mazi bērni jāaudzina.:-)
Bet Jums protams taisnība, ka neviens gatavu mutē neieliks. Konsultāciju gribētos laikam jau vairāk savam sirdsmieram, ka visu daru pareizi.LOL
Закрыть
Краткое описание нарушения