Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Krājumu atlikums К списку тем
Ieva_g 13.08.2010 14:10
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Ответы (4)
Krājumi ir aktīvi, kas ir materiāli vai izejvielas un kas tiks patērēti ražošanas vai pakalpojuma sniegšanas procesā. Krājumi jāvērtē balstoties uz zemākajām izmaksām. pirktie krājumi- ir uzņēmuma līdzekļi, kas iegādāti ražošanas,tirdzniecības,pakalpojumu sniegshanas procesa nodrošināšanai un tiek izlietoti gada laikā.Krājumu uzskaite. Krājumu iegāde un izlietošana dokumentējama pēc vispārpieņemtiem grāmatvedības standartiem ņemot vērā pašvaldības vai tās izpildinstitūcijas struktūru un pakalpojumu sniegšanas specifiku Krājumu uzskaites metodes.nepārtrauktās inventarizācijas metode, periodiskās inventarizācijas metode. Nepārtrauktās inventarizācijas metode-sistemātisku krājumu kustības uzskaite. Krājumu uzskaites bilances kontos iegrāmato visu krājumu kustību: saņemšanu, iekšējo pārvietošanu, nodošanu ražošanā, pārdošanu. Norēķinu persona ir starpnieks uzņēmuma norēķiniem ar citām pers veicot inventarizāciju. Metode nodrošina: 1. Kontroli par krājumu saglabāšanu, zaudējumu-zādzību, izlaupīšanu, bojājumu-identificēšanu. 2. Uzskaites precizitāti krājumu kontiem. 3. Iespēju aprēķināt peļņu vai zaudējumus par jebkuru laika periodu bez esošo krājumu inventarizācijas. 4. Operatīvus uzskaites datus uzņēmumiem, lai veiktu pasūtītāju pieprasījuma analīzi. Periodiskās inventarizācijas metode-paredz periodiski veikt materiālo vērtību inventarizāciju. Visu materiālu un preču iegādi gada laikā noraksta saimnieciskās darbības izmaksās, atstājot krājumu uzskaites bilances kontus bez izmaiņām. Šo metodi parasti izmanto nelieli uzņēmumi. Pašražotās produkcijas uzskaite. Viena no gada pārskata svarīgākajām sastāvdaļām ir Peļņas vai zaudējumu aprēķins. Tajā jāparāda visi izdevumi pārdotās produkcijas ražošanai, bet nedrīkst uzradīt izdevumus izgatavotās, bet vēl nepārdotās produkcijas ražošanai.
Paldies par plašo skaidrojumu, bet mana problēma ir tā, ka cenšos saprast, kā tas notiek dzīvē, jo pēc dažādu rakstu, likumu izlasīšanas, man tas nepaliek skaidrs. Tāpēc vēlējos uzzināt vai es esmu pareizi sapratusi domu par periodiskās inventarizācijas metodi vai arī, ko es neesmu sapratusi. Ļoti priecātos par atbildi, kur kāds varētu izskaidrot ar saviem vārdiem, ko uzņēmumā dara, lai nonāktu pie atlikušo krājumu vērtības noteikšanas.
Ieva_g 13.08.2010 16:19
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Periodiskās inventarizācijas metode ir tāda.Visu gadu krājumus pie iegādes noraksta uzreiz uz 7.gr.kontu.Gadabeigās veic inventarizāciju un skatās kādā summā krājumi ir neizlietoti. Par to summu arī samazina 7.gr.kontuliek uz ieņēmumiem - krājumu korekcijas konts - tas pirmo reizi. Nākošā gadā jau var būt krājumi gan lielāki gan mazāki pēc summas atlikums, tad koriģē vai nu uz ieņēmumiem vai izdevumiem- atkal krjumu korekcijas konts. Tad atkal visu laiku bilancē stāv atlikums nemainīgs līdz nākošai gada inventarizācijai un tad atkal koriģē:-D
Paldies, jau daudz labāk sapratu Vēl viens jautājums, kas iespējams ir muļķīgs, bet man tomēr neskaidrs, kurā brīdī krājumus novērtē pēc FIFO vai vidēji svērtās cenu metodes, tad, kad ir konstatēts neizlietoto krājumu daudzums?
Ieva_g 13.08.2010 18:39
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть