Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Preču pārdošana skaidrā naudā К списку тем

Preču pārdošana skaidrā naudā
Izpalīdziet ar padomu. Mana priekšniecība izdomājusi, ka tagad tirgosim savu produktu skaidrā naudā, maksājumu apstiprināšanai būs stingrās uzskaites kvītis. Tā kā produkcija pašu ražota, tā varam darīt. Bet, st.uzskaiteskvīts taču apliecina tikai naudas plūsmu, pavadzīme taču vienalga ir nepieciešama. Un pavadzīmi varu izrakstīt tikai tad, kad ir visi obligātie rekvizīti t.i. fiziskais personai vārds, uzvārds, p.k., dekl.adrese Nevis tā kā kvītīm, pēc fiz.pers.pieprasījuma. Es taču domāju pareizi? Man šo vajag priekšniecībai ieskaidrot, jo viņi mani mēģina pārliecināt, ka pietiek tikai ar kvīti un pavadzīme nav nepieciešama. Ar kādām likuma normām, lai viņus pārliecina? Paldies!
Kapse
Kapse 24.08.2010 11:08
38 сообщений на сайте

Ответы (7)

Atradu metodiskajos norādījumos, ka var nenoformēt attaisnojuma dokumentu manis aprakstītajā gadījumā. Bet tad cits jautājums, kā lai es pārliecinos, ka teiksim fiziskā persona, kas pērk manu produktu ir reāla?? Ka nav tā, ka kāds, baidīdamies no VID izdomā vārdu, p.k.. Kā izvairīties no tā? Prasīt pases kopiju? Vai vispār tad kvīti noformēt nenorādot pircēju?
Kapse
Kapse 24.08.2010 11:15
38 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/eka_02052007_nr.282.doc

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/ng_21102003_nr.585_jauns.doc
Tt7
Tt7 24.08.2010 11:16
37863 сообщения на сайте
Проще зарегистировать ЭКА и не заморачиваться с персональными кодами покупателей
Tt7
Tt7 24.08.2010 11:18
37863 сообщения на сайте
Зачем персональные коды. Квитс заменяет кассовый чек. На кассовых чеках никакие персональные коды не требуются.
Maija
Maija 24.08.2010 11:24
28223 сообщения на сайте
Я представляю такую ситуацию, когда у меня в магазине спрашивают копию паспорта, а вдруг я под чужой фамилией пришла покупать.:-D
Irina_8ko
Irina_8ko 24.08.2010 11:36
2767 сообщений на сайте
Bet tad es varu noformēt bez pircēja vārda kvītis, ja jau tās ir identiskas čekiem.? Tas man derētu labāk, nekā sekojoši pircēji Kārlis Gotiņš, Gita Zvaigznīte utt. nereālie.
Kapse
Kapse 24.08.2010 11:50
38 сообщений на сайте
Metodiskais mateiāls par kases aparāti, kases sitēmas: 3.4.1. npodaļa 3.punkts(Kvīts aizpildīšanas kārtība)ziņas par pircēja vai pakalpojuma saņēmēju:

"Ja preces vai pakalpojuma saņēmējs ir fiziskā persona, kas neveic saimniecisko darbību, tad fiziskās personas rekvizīti norādāmi pēc tās pieprasījuma. Tādējādi preču pircēja vai pakalpojuma saņēmēja rekvizītus var nenorādīt, ja fiziskā persona nevēlas izpaust savus personas datus.

Ja preces vai pakalpojuma saņēmējs ir juridiskā persona, tad juridiskās personas rekvizīti norādāmi obligāti".
Inetapolnija
Inetapolnija 24.08.2010 12:57
45 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.