Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prece uz realizaciju
Vai lūdzu kādam ir veidlapas paraugs par preces pieņemšanu uz realizāciju.
Jau iepriekš paldies par palīdzību.
Ответы (22)
jāizraksta tā pati pavadzīme, ar ierakstu uz realizāciju kur speciālas piezīmes ailīte.
Выписав накладную на реализацию, вы всеравно начисляете ПВН в бюджет(на всякий случай)
ja kosmetologei ir privatprakse un vinai ir kremi uz pardošanu kuri iepirkti pēc
ppr.Ircenradis ar pakalpojumiem. Jābūt ari kaut kāds dokumets ar uzcenojumu % ?Kaur kas līdzīgs rīkojumam?un uz kartas ppr tie procenti pieskaitīti un cena aprēķināta? pareizi? kāda vēl uzskaite jābūt tiem kremiem? pārdošanu jānoformē ar stingrās uzskaites kvītu un viss ja nas kasses aparāts?Paldies.
ja no kasses naudu nes bankā vai ir jāraksta kasses izdevumu orderid?
pārdošanu jānoformē ar stingrās uzskaites kvītu un viss ja nas kasses aparāts
iepirktas preces nedrīkst pārdot bez kases aparāta.
ja no kasses naudu nes bankā vai ir jāraksta kasses izdevumu orderid?
Kā tad Jūs savādāk parādīsiet, ka nauda izgājusi no kases?
Vai grāmatvedim no 2007.gadavisas šīs absolūti elementārās lietas nebija jāzina?
SIA šīs lietas ir skaidras bet ja kosmetologe pašnodarbinātā persona un nav kasses grāmatas tad kases izdevuma orderus nekad nerakstīju.Metodiskos norādījumos ir teikts kā var rakstīt kasess orderus bet nav uzlikts par pienākumu.Tāpēc jautāju vai kāddam ir citas domas par to nekā man...
pārdošanu jānoformē ar stingrās uzskaites kvītu un viss ja nas kasses aparāts
iepirktas preces nedrīkst pārdot bez kases aparāta.
------------------
BET JA NAV KASES APARĀTS SANĀK KĀ IEPIRKTĀS PRECES VAIRS NEVAR PĀRDOT AR STINGRO KVĪTU ?:-O
jo tieši par to arī šaubos.....jo pašnodarbinātāj nebija apgrozījumi tādi lai noformēt kases aparātu.....
un vēl lasiju kā jābūt krājumu uzskaites žurnāls ja ir prece tirgošanai.Kāds tādu aizpilda?
Sandrapk, Вы вообще нормативку читаете, или как?
читаю
именно поэтому с спрашиваю как ее поняли другие
Ерунду говорите про кассовые ордера.
что значит ерунду
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/ieien/met_iin_gramatv_kart_vienk_ier_sist.doc
сказано что журнал является кассовой книгой
но про расходные ордера тут не написано что обязательно
поправьте меня пожалуйста если это не так
потому и пишу сюда
Про продажу кремв у самозанятого косметолога тоже непонятно.Я так поняла, что закупать по квитку крем нельзя а продавать выписывая квиток сторгий нужно и можно.Или опять у меня с пониманием юридического текста проблема
О кассовых ордерах говорится в правилах Kases operāciju uzskaites noteikumi
И про квитки все не так просто. Почитайте правила и по КА.
Да читала вроде.Если мы об одних и тех же говорим.Все что нас касалось вроде понятно.У нее только услуки косметолога.Оформляется квитком строгой отчетности доход от этого.Два три крема стоит на стойке.На них есть накладная.Продажа по квитку.Вроде было все.Обороты малые .Кассовый аппарат для таких не нужен был.
Ну почитайте правила наконец.
Kasses operacijas noteikumi есть у меня.Но там нет о самозанятых.Для ООО на каждый пук выписываю ордер.А самозянятому нафиг их.Нет у нее расходов по кассе почти.По банку платит за материалы.Изредка по чеку покупает что то.На эту уплату по чеку тоже кассовый ордер писать?Неужели такое уж нарушение из кассы в банк без квитка.Уж очень за весь год переделывать не хочется...:-S
Закрыть
Краткое описание нарушения