Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Vai tā drīkst? К списку тем

Vai tā drīkst?
Mēs gandrīz katru dienu pārdodam skaidas vienai un tai pašai firmai. Viņi pērk no mums uz vietas zāģētavā. Uz ceļa jau viņiem ir cita PPR, kur viņi ved jau savam pircējam. Vai mums obligāti ir jāizraksta PPR katru dienu, vai nevar pa visu mēnesi savilkt preci un izrakstīt vienu PPR. Problēmas rada preču piegādes datums- sanāk rakstīt 05.07, 08.07 utt., vai varbūt var norādīt periodu 01.07-31.07.?

Respektīvi, vai izsniedzot preci, jāraksta PPR par katru reizi vai var vienreiz mēnesī?
Casy
Casy 04.08.2004 16:10
781 сообщение на сайте

Ответы (16)

Я не вижу проблемы - выписать каждый день.Но думаю, можете выписывать счет на белом листе, но налоговый/себе для учета все-же надо.../,а вконце месяца одну накладную на общую сумму , датировать соответственно последним рабочим днем месяца.
Jk
Jk 04.08.2004 16:44
1211 сообщений на сайте
Es gan redzu problēmu:) Ļoti daudz pavadzīmes aizies un kādam no darbiniekiem tērēsies laiks:)Jūs domājat izrakstīt piem.aktuvai vietējo pavadzīmi par preču izsniegšanu. Un mēneša beigās savilkt uz izrakstīt PPR? Un kā ar preču piegādes datumiem, vai varu uzrādīt visas dienas vai periodu, kad prece piegādāta? Pēc idejas jau pavadzīme jāpiešķir tad, kad izsniedz preci, bet mūsu klients arī negrib ķēpāties ar daudzajām PPR....
Casy
Casy 04.08.2004 17:05
781 сообщение на сайте
Накладную надо выписывать на каждую поставку товаров. Никакие акты и местые накладные ее не заменяют. Если не хотите выписывать на каждую поставку, выписывайте реже, только не признавайтесь в этом.

И интересно, что дальше будет продавать по своим накладным ваш покупатель, если он у вас ничего не купил.
Maija
Maija 04.08.2004 17:11
28223 сообщения на сайте
Jā tieši par to es aizdomājos, ka preci nedrīkst izsniegt bez stingrās uzskaites PPR:( Laikam būs jāraksta, bet retāk...
Casy
Casy 04.08.2004 17:16
781 сообщение на сайте
Un kā tad ar pircēju, ko viņš tirgo tālāk, ja neko nav nopircis tai dienā? Pircējs taču arī raksta PPR uz katru kravu.
Cleo
Cleo 04.08.2004 21:20
19234 сообщения на сайте
Tā arī ir-viņš vēl neko nenopērk, bet jau tirgo tālāk:) A kā viņi to grāmatvedībā dabū gatavu-dievs vien zin....

Bet baigie s**i- es jau vienu PPR tā izrakstīju- mēneša beigās un saraktīju vēl visus preču piegādes datumus. Klientam steidzami vajadzēja, un es izrakstīju, tikai pēc tam sāku domāt... Diez ko lai dara? Kā nesāpīgāk izlīst no situācijas? Kāds varētu būt sods?
Casy
Casy 04.08.2004 21:29
781 сообщение на сайте
varbūt es kļūdos, bet par pakalpojumu drīkst izrakstīt vienu PPR kādā periodā, bet pakalpojuma sniegšanas datumu liek tā perioda pēdējo datumu. Pārdodot preces kaut tris reizes dienā, jāraksta PPR uz katru kravu. Vismaz kokmateriāliem mani darba devēji raksta katrai kravai KTPR neatkarīgi no tā vai kāds pārpērk vai paši nogādā pircējam- pārstrādātājam.
Cleo
Cleo 04.08.2004 21:53
19234 сообщения на сайте
Par kokmateriāliem mēs rakstam katrai kravai, tur jau uz ceļa nemaz savādāk nevar, bet skaidu mēs uz vietas tirgojam... Vajadzēja jau par katru dienu, a es visu savilku vienā mēnesī:( Ko lai tagad dara?
Casy
Casy 04.08.2004 21:57
781 сообщение на сайте
es pat nezinu kā nesāpīgāk tikt no tā laukā, varbūt vienīgi cerēt, ka "prosko4it" un turpmāk tā vairs nedarīt Sodi cik dzirdu VIDā sākas no 100 līdz 250, nu bet varbūt var izsprukt ar izbaili un brīdinajumu.
Cleo
Cleo 04.08.2004 22:02
19234 сообщения на сайте
С деревом - вряд ли предупреждением отделаетесь, припаяют скрытую реализацию - долго потом доказывать будете, что не верблюды.
Komarik
Komarik 04.08.2004 23:47
10159 сообщений на сайте
Ak dievs!!!:((( Ko lai dara? Riskēt un atstāt tādu PPR, varbūt anulēt un izrakstīt citu. Bet anulētās jau arī kāds var paskatīties... Eh, grūts rīts man šodien:(((
Casy
Casy 05.08.2004 06:36
781 сообщение на сайте
Vēl variants, varbūt der - Mēneša sākumā atstājiet vienu tukšu pavadzīmi un visu mēneša skaidu daudzumu izrakstiet ar atpakaļejošu datumu jau mēneša sākumā, tad Jūsu pircējam būs ko realizēt un Jums tikai viena PPR. To cik Jums to skaidu taču neviens nevar pārsvērt.
Veraita
Veraita 05.08.2004 08:42
167 сообщений на сайте
un kāpēc galu galā nevar rakstīt uz katru kravu pavadzīmi? Casy ne no jūsu kabatas taču jāmaksā par pavadzīmēm, tāda nu ir uzņēmējdarbība- jāuzņemas risku :). Ja jau tik daudz darba, lai vadītājs pieņem vienu darbinieku, kas to vien dara, kā izraksta pavadzīmes un reģistrē tās.
Cleo
Cleo 05.08.2004 08:45
19234 сообщения на сайте
Rakstīšu jau rakstīšu biežāk. Iepriekš jau mēs reizi nedēļā rakstījām, bet šomēnes apjoms pieauga, man laika īsti nebija... un sanāca tāda PPR pa visu mēnesi... Vienīgais labums, ka tas nav mūsu pamatprodukts, bet gan zāģmateriālu atlikumi....Turpmāk labošos, es apsolu!

Bet ko darīt ar to nepareizo PPR, lūgt Dievu, lai neviens neierauga... Cik varētu būt sods? Vai tas mums varētu būt šķērslis atgūt PVN pārmaksu....?
Casy
Casy 05.08.2004 09:00
781 сообщение на сайте
nezinu, Komariks teica, ka varētu piesiet, ka esat slēpuši ieņēmumus, nu es nezinu, es gan maz saprotu, bet nav jau slēpti ieņēmumi, tik pārkāpti PPR noformēšanas noteikumi. Jācer, ka neviens nepamanīs.. bet tieši par sodu nezinu cik..parasti tie sodi VIDā ir sākot no 100 Ls. Nedomāju, ka tas varētu būt šķērslis atgūt PVN pārmaksu, bet tas atkarīgs no tā kāds trāpīsies pārbaudītājs, varbūt nepamanīs un neiedziļināsies datumos. Bet tās tik manas domas.
Cleo
Cleo 05.08.2004 09:34
19234 сообщения на сайте
Man viena pieredzējusi grāmatvede saka, ka PVN tikai obligāti jāliek jūlijā, pārējais ir tikai, kā Cleo norādīja, PPR noformēšanas noteikumu pārkāpšana. Paldies, ka uzklausījāt. Jācer vienīgi, ka neviens tam īpaši neuzdursies, jo tā nav mūsu firmas pamatprodukcija, bet gan pārdodam ražošanas atkritumus...
Casy
Casy 05.08.2004 11:17
781 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.