Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Preces pārdošana К списку тем

Preces pārdošana
Labdien!

Sakiet lūdzu, ja es gribu pārdot kāda brenda preci,(piemēram ārzemēs nopērk preci veikalā skaidrā naudā)un pārdodu to Latvijas veikalā.

Vai tas gadījumā nav pārkāpums (kaut kāds)?:-D
Kitija7
Kitija7 02.09.2010 15:21
107 сообщений на сайте

Ответы (9)

Ir gan.JaJums pārdod preci ar pavadzīmi skaisti un pareizi noformētu, tad pārkāpums nebūs.Ārzemes mums ir plašs jēdziens.ES ietvaros un citas valstis.
Aivareno
Aivareno 02.09.2010 15:52
6641 сообщение на сайте
Veikals nevar pārdot to, ko nav saņēmis.

Skat.noteikumuspar vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

Katrai pārdošanai apredzētajai precei veikalā vispirms jābūt reģistrētai kā saņemtai. Un saņemt preces veikalā var vai nu ar pavadzīmi, vai nopērkot skaidrā naudā. Bet tas neatbrīvo no preču reģistrācijas.

Man ir pretjautājums - kas tā ir "brenda prece" - kaut kas ēdams vai rūpniecisks ražojums? Neesmu neko tādu dzirdējis, zinu, ka ir pārtikas preces, rūpniecības preces, apavi, apģērbi un tml. Kam domātas "brenda preces"? Man vajag tagad nedaudz špakteļmasas (ne vairāk kā 1 kg), varbūt tā "brenda prece" ir saistībā ar telpu remontiem?
Aivars007
Aivars007 02.09.2010 16:44
26984 сообщения на сайте
Aivars, brenda prece=zīmola prece.Prece kam ir sava noteikta preču zīme.Tās varbūt dažādas.Piemēram.Apģērbi - Esprit, Apavi - Gabor, Mašīnas - Audi, Jaguar.Matukrāsa -Keune.Urbjmašīna - Bosh. Un tā tālāk un tā joprojām. Ar remontiem saistībā - Knauf, Vivacolor, Velux.Brendupreces domātas cilvēkiem. Daži zīmolu preces, piemēram, apģērbs, mašīna,pērk, lai pierādītu, ka pieder pie konkrētas sabiedrības daļas( kas gan ir ļoti smieklīgi, jo tas liecina, ka cilvēkam ir maz smadzeņu kroku.) Zīmolu preces liecina arī par kvalitāti un ne vienmēr ar to izrādās.:-)
Aivareno
Aivareno 02.09.2010 19:28
6641 сообщение на сайте
Lūdzu, vai tas zīmols tas ir tas pats kas zīmulis?

Tikai jaunmodīgāk nosaukts?
Aivars007
Aivars007 02.09.2010 20:08
26984 сообщения на сайте
Brends=zīmols=preču zīme.
Aivareno
Aivareno 02.09.2010 21:00
6641 сообщение на сайте
Es varbūt neskaidri uzdevu jautājumu - iet runa par bērnu precēm no NEXT firmas. Vai viņiem ir iespējams nopirkt preci veikalā Anglijā ar čeku un tad pārdot šeit LV. Vai tomēr ir jāsaskaņo ar preces zīmola izplatītājiem vai ražotājiem?
Kitija7
Kitija7 02.09.2010 21:06
107 сообщений на сайте
Un kā domājat Jūs?
Aivareno
Aivareno 02.09.2010 21:07
6641 сообщение на сайте
Uz kurieni tā runa iet? Pastaigā? Vai tai runai ir kāds konkrēts gala mērķis, kur tai jānokļūst?

Iespējams nopirkt Anglijā (un ne tikai Anglijā) IR. Pārdot arī ir iespējas. Par to, kādi noteikumi jāievēro preču pārdošanā, rakstīju jau augstāk. Cerams, ka manis pieminētos MK noteikumus jau izpētījāt.

Loģiski domājot, tirdzniecība ar šīs firmas precēm šajā reģionā (Latvijā) būtu ar firmu jāsaskaņo. Jo varbūt pastāv kādi cenu ierobežojumi mazumtirdzniecībā attiecīgos reģionos.

Rīgā ir vairāki NEXT veikali, atliek tikai paņemt telefona klausuli un piezvanīt, painteresēties, uz kādiem noteikumiem viņi saņem preces.
Aivars007
Aivars007 02.09.2010 21:47
26984 сообщения на сайте
Aivareno, es neko nedomāju. Es vienkārši psiholoģiski "nepanesu" kārklu angļus ar visiem brendiem.

Bet latviski runāt un rakstīt gan neprot - runa kaut kur iet...
Aivars007
Aivars007 02.09.2010 21:49
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.