Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

SIA IEKŠEJA DOKUMENTACJA К списку тем

SIA IEKŠEJA DOKUMENTACJA
Lūdzu palidziet ! Kadi iekssejie dokumenti vajadzigie firmai .Pagaidam firma nestrada ir rikotajdirektors,un vel divi dibinataji.Ciksapratu direktoram vajag darba ligumu ,dienesta instrukciju.Jafirmai nav gramatveza un direktors pats taisis atskaites ,kas ir vajadzigs?Darba ligumu uz Finansu direktora amatu? Kadi rikojumi vai dokumenti vajadzigi gramatvedibai.Visparpagaidam nezinu no ka sakt ,jo cik noprotu ,ja bus parbaude var parbaudit visus papirus.tapecari nesakam vel stradat.

Firma celtniecibas.Paldies
Iva-p
Iva-p 05.08.2004 14:01
19 сообщений на сайте

Ответы (30)

Direktors nedrīkst kārtot grāmatvedību. Viņam jāpieņem darbā gŗamatvedi vai jāsledz līgumu ar grāmatvedības firmu.
Martinas
Martinas 05.08.2004 14:30
38532 сообщения на сайте
Vai jus ludzu nepateiktu ,kadiem obligatiem organizacijas dokumentiem jabut? Paldies
Iva-p
Iva-p 05.08.2004 14:35
19 сообщений на сайте
Neatradu nekur teiktu, ka direktors nedrīkst kārtot grāmatvedību, bet ja direktors ir arī grāmatvedis, tad viņam jābūt vēl vienam cilvēkam pieņemtam darbā par kasieri, jo 584 MK noteikumi nosaka, ka kasieris un atbildīgais grāmatvedis nedrīkst būt viena un tā pati persona.

Grāmatvedības organizācijas dokumenti:

iekšējās darba kārtības noteikumi;

Dokumentu aprites shēma;

nolikums par gada pārskata sastādīšanu;

nolikums par uzņēmuma darbinieku darba samaksas aprēķina kārtību;

nolikums par kārtību ar norēķinu personām;

nolikums par kasi

nolikums par banku

nolietojuma normas PL

nolikums par ilgtermiņa ieg., nemateriālo aktīvu un PL uzskaiti un norakstīšanu;

nolikums par krājumu uzskaiti, kontroli un norakstīšanu

dienesta instrukcijas

nolikums par inventarizācijas kārtību

kontu plāns

Vispārējs nolikums par grāmatvedībunus un man vēl ir PVN nolikums.

Cerams neko nepalaidu garām, varbūt nosaucu ne tādā kārtībā vienīgi. Visi šie nolikumi ir atrodami šajā saitā veidlapās.
Cleo
Cleo 05.08.2004 15:06
19234 сообщения на сайте
http://www.vgk.lv/index.php?chid=56&ctgr=12&SID=bbb28ec69696b78b3b0165f792f63690

pameklējiet te visus tos nolikumus un vienkārši piestrādājiet lai piedzītu pie saca uzņēmuma specifikas.
Cleo
Cleo 05.08.2004 15:15
19234 сообщения на сайте
Liels paldies Cleo !

Bet ja mums nebus operaciju ar skaidru naudu.Vissar parskaitijumiem,tad ari vajag ?
Iva-p
Iva-p 05.08.2004 16:08
19 сообщений на сайте
Cleo, likums "Par grāmatvedību":

3.pants
Uzņēmuma vadītājs grāmatvedības darbu var organizēt:

1) izveidojot grāmatvedību kā patstāvīgu uzņēmuma dienestu;

2) izmantojot saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem grāmatvedības uzņēmumu vai citu uzņēmumu pakalpojumus.

Individuālā uzņēmuma īpašnieks var kārtot grāmatvedību pats.
Martinas
Martinas 05.08.2004 17:02
38532 сообщения на сайте
nu skaidrs ,paldies .Mums jau bija I.K. un mes domajam ,ka drikst ari SIA
Iva-p
Iva-p 05.08.2004 17:26
19 сообщений на сайте
Cik reizi es dzīrdēju : Mums nav skaidras naudas operācijas! Bet būs vienālga kada situācija kad tas paredzēsieties.

Cahs ir vienmēr Cash!
Julijatim
Julijatim 05.08.2004 21:57
8799 сообщений на сайте
Interesanti, vai zīmuļus utml. sīkumus arī pirksiet par bezskaidru naudu?
Martinas
Martinas 05.08.2004 22:21
38532 сообщения на сайте
Vai tad mums ari vajadzes kases aparatu ,vai to var ,kautka citadak noformet.Ciksapratu ,no norekinu konta mes varam iznemt skaidro naudu un ceks bus apliecinossais dokuments par pirkumu? Bet kadi blakus dokumenti ir vajadzigi?

Es lloti atvainojos par tadiem ,var but stulbiem jautajumiem ,nezinu kur vel var sannemt drossu informaciju.PaldiesJums!
Iva-p
Iva-p 06.08.2004 08:46
19 сообщений на сайте
Kases aparāts ir vajadzīgs, ja jūs kaut ko pārdosiet par skaidru naudu. Ja izņemsiet naudu no norēķinu konta, to naudu jāiegrāmato kā kases ieņēmumu.
Martinas
Martinas 06.08.2004 08:51
38532 сообщения на сайте
Iva-p ! Uzņēmuma kase un kases aparāts nav viens un tas pats.Kasē atspoguļo uzņēmuma skaidrās naudas apgrozījumu.
Frezy
Frezy 06.08.2004 09:53
1986 сообщений на сайте
Un ja paliek atlikums skaidras naudas ,ka vinju iegramatot.Glabatka skaidru naudu?

Un cik sapratu ir vajadzigs kases ienemumu un izdevumu zurnals ? Ja nav kases aparata,kur jaglaba skaidru naudu?Un ja drikst ,man ir vel jautajums!?

Cik dzirdeju masinu piederosu fiziskai personai tagad nedrikst izmantot ,pamatojoties uz bazpelna liguma .It ka vajag ires ligumu ,kada ir minimala liguma summa ,lai daudz nodoklu nemaksat un oficiali izmantot masinu,un norakstit visus izdevumus?
Iva-p
Iva-p 06.08.2004 09:54
19 сообщений на сайте
Man liekas, Jums vajag pieņemt darbā grāmatvedi. Katram ir jādara savs darbs.
Martinas
Martinas 06.08.2004 10:30
38532 сообщения на сайте
Martinas, piekrītu, bet direktors jau var veikt grāmatveža darbu uz darba līguma pamata. Es jau arī teiktu, ka direktors nedrīkst būt grāmatvedis, bet situācija iz dzīves - uzņēmumā kurā es sāku strādāt direktore ir arī grāmatvede uz darba līguma pamata viņa veic abus pienākumus, es skaitos kā grāmatvede- kasiere un lai cik nebūtu dīvaini VIDu tas apmierina jau uzņēmums darbojas 4 gadus.

Sākumā es mēģināju strīdēties ar direktori un teikt, ka viņa var būt direktors + kasieris, bet tad atmetu ar roku, lai jau , ja jau VID neko uz to nesaka.Vaitad man visvairāk par visiem vajag, brīdinājusi es esmu, a tas ka neklausās vairs nav mana bēda.
Cleo
Cleo 06.08.2004 11:50
19234 сообщения на сайте
Iva-p, Jums tiešām vajadzīgs grāmatvedis. EKA vajadzīgs ja jums notiks realizācija skaidrā naudā. Bet uzņēmuma kasē jūs uzrādīsiet no norēķinu konta izņemto naudu un norēķinu kontā bankā iemaksāto naudu, izmaksātās darba algas (ja skaidrā), izmaksāto avansa summu avansa norēķinu personai. Pirkumi, ko iegādāsieties savas saimnieciskās darbības veikšanai (čeki, rēķini) skaidrās naudā vislabāk būtu jāatspoguļo caur Avansa norēķinu.

Ar likumu nav noteiktts, kur jāglabā skaidrā nauda it sevišķi SIA, tas parasti ir darba devēja kabata. Bet mans pienākusm ir ieteikt iegādāties seifu skaidras naudas glabāšanai un par skaidras naudas saglabāšanu ir atbildīgs uzņēmuma kasieris, kas paraksta materiālās atbildības līgumu, turklāt kasieris nedrīkst būt viena un tā pati persona, kas atbildīgais grāmatvedis.

Skaidrā nauda uzņēmuma kasē atlikums tiek parādīts 2610 kontā KASE kases grāmatā, žurnālorderī (ja ved žurnālorderus), jeb konta KASE reģistrā. Jā un jābūt ne tikai kases grāmatai, bet arī kases ieņēmumu un izdevumu orderu reģistrācijas žurnālam.

Ja pirksiet benzīnu (degvielu) automašīnai, tad jāstāda maršruta lapas uz kā pamata drīkst norakstīt izdevumos degvielu pēc normām. Pārējo mazvērtīgo inventāru un materiālus noraksta ar aktu, kancelesjas preces noraksta tāpat uz čeka pamata. Te var runāt un runāt ilgi un daudz par to, kas un kam un kā jābūt un tad vēl līdz galam neizrunās.
Cleo
Cleo 06.08.2004 11:57
19234 сообщения на сайте
"direktors jau var veikt grāmatveža darbu uz darba līguma pamata" - bet neviens nevar, ja neko no tā nesaprot. Daži domā, ka varēs strādāt par grāmatvedi bez mācībām. Bet strādāt, piemērām, par ārstu nemeģinājāt?
Martinas
Martinas 06.08.2004 12:32
38532 сообщения на сайте
Martinas tik traki jau nav, direktore ir sieviete un prot grāmatvedību, ne pilnībā , bet nu nav arī pilnīga nulle. :))
Cleo
Cleo 06.08.2004 13:39
19234 сообщения на сайте
Negribu nevienu abižot, bet, spriežot pēc jautājumiem, ir gan.
Martinas
Martinas 06.08.2004 13:49
38532 сообщения на сайте
Martinas, nu par Iva-p es nezinu, tur jums varētu būt taisnība, es runāju par savu direktori, kas strādā par grāmatvedi uz darba līguma.

Iva-p, bet jums es jau iepriekš ieteicu pieņemt darbā grāmatvedi, jo nu tomēr kaut drusku ir jābūt nojausmai ko jādara un kur jāmaklē atbildes uz jautājumiem un nestandarta situācijām.
Cleo
Cleo 06.08.2004 13:56
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.