Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

SIA IEKŠEJA DOKUMENTACJA К списку тем

SIA IEKŠEJA DOKUMENTACJA
Lūdzu palidziet ! Kadi iekssejie dokumenti vajadzigie firmai .Pagaidam firma nestrada ir rikotajdirektors,un vel divi dibinataji.Ciksapratu direktoram vajag darba ligumu ,dienesta instrukciju.Jafirmai nav gramatveza un direktors pats taisis atskaites ,kas ir vajadzigs?Darba ligumu uz Finansu direktora amatu? Kadi rikojumi vai dokumenti vajadzigi gramatvedibai.Visparpagaidam nezinu no ka sakt ,jo cik noprotu ,ja bus parbaude var parbaudit visus papirus.tapecari nesakam vel stradat.

Firma celtniecibas.Paldies
Iva-p
Iva-p 05.08.2004 14:01
19 сообщений на сайте

Ответы (30)

Ne, Cleo, par jūsu direktori runa neiet. Runa iet par tiem, kas domā, ka "var vadīt autiņu nesaņemot vadītāja apliecību un nezinot nevienas ceļa zīmes".
Martinas
Martinas 06.08.2004 14:08
38532 сообщения на сайте
Martinas, he he man arī gribētos :)))) Jā es saprotu, ka nevar uzņemties veikt grāmatvedību tas kuram nav nemāzākās nojausmas, kas jādara.

Atgādinājāt man par tiesībām :)) vajadzētu to man arī vēl nokārtot, izmācīties un pamurrāt lai vīrs mašīnu nopērk :).
Cleo
Cleo 06.08.2004 14:11
19234 сообщения на сайте
Paldies es jums visiem piekritu ,tapec ,domaju iet uz kursiem lai kautko apgut ,mani tas interese ,bet bilanci ,taisit pat nedomaju ,priekss ta varu atrast gramatvedi .Lieta ir tada ,ka kad mums bija I.K. un bija gramatvedis, tagad apciemojot vgk,sapratu ,ka gramatvedis taisija tikai atskaites, iekssejas dokumentacijas gandriz nekadas nebija.Mumspaveicas ,ka nebija planotas parbaudes.Tagadnegribas laist visu vejaa,tapec ari trauceju jums ar tiem stulbajie jautajumiem.Atvainojiet,laikam tiessam viss pirms vajadzetu iziet kursus un tad bus redzams kas un kur.Betlieta ir tada ,ka gramatvedis nevar pagaidam oficiali stradat musu uznemumaa,tapec ari ir tads jautajums par direktoru -gramatvedi uz papiriem. Mana interese tikai iekseja dokumentacija.
Iva-p
Iva-p 06.08.2004 15:32
19 сообщений на сайте
Iva-p nevar vai negrib strādāt oficiāli? Ir atļauts strādāt n-tajās darba vietās, bet nodokļu grāmatiņa ir tikai vienā, pat jaunās māmiņas drīkst strādāt ne vairāk kā 20 stundas nedēlā līdz bērna 1,5 gada vecuma sasniegšanai un ja ir vairākas darba vietas,. tad var visās sadalīt stundas tā lai nesanāk vairāk par 20 stundām nedēļā. Drīzāk jau direktors negrib oficiāli uzrādīt darba algu grāmatvedim Bet tas tik mans viedoklis.
Cleo
Cleo 06.08.2004 16:17
19234 сообщения на сайте
Слео, в вашем списке многого не хватает. У меня сейчас тематическая проверка, так спросили все организационные документы по накладным: кто и как получает, где хранятся, как расходуются. Все должно быть описано.
Paja
Paja 06.08.2004 16:41
259 сообщений на сайте
Pa, tie nav nolikumi, tie jau ir rīkojumi. Jā, man uz katra nolikuma pieņemšanu ir direktora rīkojums, un arī uz stigrās uzskaites veidlapu saņemšanai, glabāšanai, aizpildīšanai. Organjizacionnije dokumenti po nakladnim, eto prosto rīkojums, mozhet ja neprava, tad mani palabos, bet manā VID nodaļā neprasīja nekādu nolikumu, tikai rīkojumu par atbildīgo personu PPR un KTPR saņemšanā no VID, aizpildīšanā, glabāšanā.
Cleo
Cleo 06.08.2004 16:58
19234 сообщения на сайте
es atvainojos, rīkojumus aizmirsu nosaukt:

par uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības kontu plāna apstiprināšanu;

par pamatlīdzekļu un nemateriālo aktīvu nolietojuma aprēķināsānas kaŗtību;

par atbildīgās personas nozīmēšanu kasiera pienākumu pildīšanai;

par kases grāmatas vešanas kārtību;

par atbildīgās personas nozīmēšanu saimniecisko līdzekļu saņemšanai un izlietošanai;

par atbildīgās amatpersonas noteikšanu;

par inventarizācijām;

par PVN nolikuma- metodikas apstirpināšanu.
Cleo
Cleo 06.08.2004 17:17
19234 сообщения на сайте
Pa, ja nesovershenstvo - Слео, в вашем списке многого не хватает. A shto imenno?

Par pavadzīmēm man ir rīkojums par atbildīgās amatpersonas noteikšanu, kurair atbildīga par stingrās uzskaites PPR un KTPR izlietošanu, aizpildīšanu, uzglabāšanu un saņemšanu no VID. Iespējams es kļūdos un vajadzīgs arī nolikums, bet man tādu neprasīja... neesmu ar lielu stāžu, bet domāju, ka PPR un KTPR nav vajadzīgs nolikums kas un kā saņem, kur glabā, kā izlieto, kā aizpilda. To nosaka jau MK noteikumi par PPR un KTPR noformēšanas kārtību. Uzņēmums tikai manuprāt nosaka atbildīgo personu šai jautājumā.

Par cik es strādāju mazos uzņēmumos, tad saņem, aizpilda, glabā un atskaitās par stingrās uzskaites veidlapām viena un tā pati persona - vadītājs.

Ja es kļūdos, tad lai mani palabo grāmatveži ar lielākām zināšanām, labošos un ieviesīšu savos uzņēmumos arī tādu nolikumu, kur būs aprakstīts, kas un kā saņem PPR, kur glabā, kā izlieto, kā atskaitās.
Cleo
Cleo 06.08.2004 17:25
19234 сообщения на сайте
Man jau šķiet, ka Pa minētajam aprakstam vajadzētu būt iekļautam dokumentu apgrozības shēmā un atsevišķu nolikumu nevajag. Labojiet, ja kļūdos, bet nekur jau nav tieši noteikts, kādiem nolikumiem jābūt, tas ir uzņēmuma vadītāja (teorētiski), drīzāk - grāmatveža (praktiski) ziņā.
Xau
Xau 07.08.2004 03:39
297 сообщений на сайте
Xau, apgrozības shēmā pats par sevi ir atbildīgās personas par to aizpildīšanu un nodošanu grāmatvedībā, bet VID tematiskās pārbaudes tiešām prasa lai būtu rīkojums par atbildīgās amatpersonas noteikšanu (nozīmēšanu) šo PPR saņemšanā, glabāšanā un aizpildīšanā. Bet par to kur ir vai nav noteikts kādiem nolikumiem jābūt, jāizloba no likuma Par grāmatvedību, tur ir teikts, kādiem nolikumiem jābūt, bet ne tieši tādiem vārdiem pateikts- "10. pants. Katrā uzņēmumā visi attaisnojuma dokumenti, grāmatvedības reģistri, inventāra saraksti, gada pārskati un to pielikumi, kā arī grāmatvedības organizācijas dokumenti (kontu plāni, kodifikatori u.c.) sistemātiski jāsakārto un jāuzglabā uzņēmuma arhīvā."

Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu - "35. Uzņēmuma vadītājs ir atbildīgs par attaisnojuma dokumentu, grāmatvedības reģistru, grāmatvedības organizācijas dokumentu un citas uzņēmuma grāmatvedības informācijas saglabāšanu un aizsargāšanu pret iznīcināšanu vai nozaudēšanu."

Un visbeidzot III. Grāmatvedības organizācijas dokumenti

http://www.likumi.lv/doc.php?id=80418

lasīt sākot no 41.punkta "41. Grāmatvedības organizācijas dokumenti nosaka kārtību, kādā dokumentē, novērtē un uzskaita uzņēmuma saimnieciskos darījumus, mantu un saistības, veic inventarizāciju, sniedz pārskatus par skaidrās naudas avansu, kā arī izejvielu un citu krājumu izlietojumu, organizē attaisnojuma dokumentu apgrozību un kārto grāmatvedības reģistrus. Grāmatvedības organizācijas dokuments ir arī uzņēmuma grāmatvedības kontu plāns, šī plāna, kā arī kodu un simbolu lietošanas noteikumi, ilgtermiņa ieguldījumu, apgrozāmo līdzekļu, saistību un pašu kapitāla instrumentu klasifikācijas kritēriji, grāmatvedības ierakstu, dokumentu un reģistru glabāšanas noteikumi un gada pārskata, kā arī citu grāmatvedības pārskatu sagatavošanas noteikumi."

Gada pārskata sagatavošanas nolikuma esamību nosaka jaunie 1.LGSFinanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes.
Cleo
Cleo 07.08.2004 07:34
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.