Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nu gan pārdomas
Jāsaka droši vien labu nakti, taču man miegs nu galīgi nenāk...drīzāk esmu iegrimusi dziļā pārdomās vai līdz šim esmu darījusi pareizi???
respektīvi runa būs par kases izdevuma ordera noformēšanu. Kādu laiku nemaksājām nevienam piegādātājam skaidrā naudā un šodien vadot kasi ir maksājums skaidrā piegādātājam par preci. Nu es automātiski uzrakstīju kio: Izmaksāts - firmas nosaukums, reģ.nr.,par ko samaksāts - nod.rēķ.nr. utt.
Taču tagad aizdomājos, jo noliktavas darbinieks taču nedod neko parakstīt piegādātājam (šoferim), tad ar kādām tiesībām es rakstu kio izmaksāts- uzņēmums...
laikam jau drīzāk jāraksta caur avansa norēķinu...
Izsakiet lūdzu savas pārdomas un pieredzi šajā jautājumā!
Paldies!!!
Ответы (13)
un pretī čeks vai stingrās uzskaites kvīts no piegādātāja, ka naudu esat samaksājuši.
jāraksta caur avansa norēķinu + pretī čeks
Jā, ir gan čeks, gan pavadzīme...
Tad, ja es pareizu nopratu no Jums, tad jāraksta caur avansa norēķinu?
Bet ja pasāk daudz maksāt skaidrā naudā,ko tad visu laist caur avansa norēķinu personu? Bet varbūt tomēr var rakstīt tieši uz firmu?
Tieši uz firmu nevar rakstīt. Jāraksta vien ir tas avansa norēķins.
Izmaksāt firmai vispār nedrīkst. Jāizmaksā konkrētai fiziskai personai, kuru tā firma ir pilnvarojusi saņemt naudu. Un kā ir čeks? Vai tad viņu firmas pārstāvis brauca pie jums uz kasi un ņēma līdzi čeku? Tā taču nekad nedara. Ja brauc uz vietas pakaļ naudai, tad izraksta VID reģistrētu kvīti par naudas saņemšanu.Bet ja jūsu cilvēks brauca pie viņiem un samaksāja naudu tur, tad var būt čeks un tad nauda ies caur avansa norēķiniem.Tā domāju.
Labrīt Ilma, sen jau visi preču piegādātāji vienojas ar pircējiem par pasūtījumu, noformē pie sevis rēķinu un izsit EKA čeku un ved preci jau ar čeku.(Tāda prakse ir jau gadu gadiem)
Jamejais, nesaprotu gan kas Jūs mulsina faktā, ka jātaisa avansa norēķins ar avansa norēķinu personu? Mani piemēram mulsinātu šitas kvantums rēķinu, kam klāt būtu piebakstīts kases orderis. Papīra nav žēl?
Vai nu izdrukāt vienu avansa norēķinu uz dažām lapām vai katram rēķinam drukāt kases orderi, turklāt kases oredrī nedrīkst jau pēc noteikumiem norādīt firmas nosaukumu (jānorāda fiz.personakā jau kolēģi te minēja).
Cleo, Saulīt, kur bijāt pazudusi!
Mēs visi jau bijām noskumuši bez Jums.
Vai pa šo Jūsu prombūtnes laiku ir nākušas klajā kādas jaunas metodikas?
Tagad jau galvenais papīri. U meņa vse porjadku, bet daudzi te interesējās.
Aivar, tepat jau vien biju
Vienkārši daudz darba un maz brīvā laika :)) Nezinu jau kurus kas interesē, manā apgādībā esošajos uzņēmumos ir attiecīgi tāda metodika kāds ir darbības veids un ja kāda fīča nāk klāt, kas iepriekš nav bijusi un nav aprakstīta, tad nu top arī apraksts. Piemēram ēdināšanas pakalpojumi ar priekšapmaksas kuponiem
Saulīt, u meņa s dokumentami vse porjadku.
Bet bez Jums nedaudz garlaicīgi bija.
Novēlu, lai Jums šoruden mazāk darba un vairāk naudas!
Es arī labprāt paēstu, maksājot nevis naudā, bet ar priekšapmaksas kuponu. Kur tādus tagad dala? Pa cik dod vienās rokās?
Gribētos jau gan mazāk darba un vairāk par to naudas :)) , bet sanāk kā jau nu lielākai daļai sanāk.
Aivariņ, par to priekšapmaksas kuponiņu jau jāsamaksā naudā pirms ēšanas
un tad ēd, kamēr to avansiņu noēd vairākās ēdienreizēs
kā jau rakstīju, tad tās bija nakts pārdomas pirms gulētiešanas.:-D vnk aizdomājos par būtību:-D
Protams, Cleo, ka vieglāk ir uzrakstīt vienu avansa norēķinu nekā uz katru drukāt
kio.Estikai nesaprotu sevi, varēju taču pacelt iepriekšējos un paskatīties kā darīju, bet sanāca kā parasti saka: zaklinilo
bet tāpat paldies par atsaucību!
nu jā, gadās arī man, ka "uzkaras" arī tas galvas datoriņš
vajag pārstartēt un tā lieta aiziet
Закрыть
Краткое описание нарушения