Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

uzņēmums bez kases. К списку тем

uzņēmums bez kases.
Saskaņā ar noteikumiem taču var iztikt arī bez kases, ja no EKA naudu nodod pa taisno bankā. Apnicis vadīt kasi un gribas atvieglot sev dzīvi.:-)
Aivareno
Aivareno 18.10.2010 20:25
6641 сообщение на сайте

Ответы (53)

Можно без кассы. Я разрешаю
Albina
Albina 18.10.2010 20:27
64780 сообщений на сайте
VIDam tā arī teikšu - Albina man atļāvaLOL
Aivareno
Aivareno 18.10.2010 22:14
6641 сообщение на сайте
Aivareno, tā ir vienīgā grūtība dzīvē?

Kaut man tā būtu!

Es būtu ar mieru vest kaut septiņas kases, ja vien nebūtu citu grūtību.

Un ja Albīna atļāva, es arī varu atļaut (tā teikt - otrais paraksts). VIDam tā arī pasakiet - u meņa dokumenti vse porjadku, eto moj krustdēls.
Aivars007
Aivars007 18.10.2010 22:20
26984 сообщения на сайте

Tā nav grūtība, tā būtu ērtība.Tāpat visa nauda tiek skaitīta caur kontu.Izņemot algas, bet tās arī var caur kontu.Līdz ar to lieka darbības ar kases orderiem izpaliek.:-)
Aivareno
Aivareno 18.10.2010 22:39
6641 сообщение на сайте
Ja ...izņemot algas, tad jau kase vēl pastāv.

Ja arī visas algas būs ar pārskaitījumu, tad varēsiet no kases kratīties vaļā.

Jā - kā tā nauda no EKA nonāk bankā - Jums atbrauc inkasators pakaļ naudai no bankas?
Aivars007
Aivars007 18.10.2010 22:51
26984 сообщения на сайте
Jā - kā tā nauda no EKA nonāk bankā - Jums atbrauc inkasators pakaļ naudai no bankas?

--------------------------------------------------------------------------------------

А что нельзя выдать под отчёт?
Lolo4ka
Lolo4ka 19.10.2010 00:01
561 сообщение на сайте
Par kases operāciju pārtraukšanu. xxxxxxx

2007.gada30.novembrī

Sakarā ar skaidras naudas līdzekļu funkciju pārtraukšanu, nosaku, ka no 2007.gada30.novembra tiek likvidētas skaidras naudas līdzekļu-kases funkcijas SIA ‘’xxxxxx’’

Ar šo rīkojumu nosaku izmaiņas grāmatvedības organizācijas noteikumos, nosakot:

1. Darba algas, pamatojoties uz izmaksu sarakstiem, tiek izmaksātas ar avansa norēķina personas, xxxxxxx starpniecību.

2. Avansa norēķinu iemaksu un izmaksu veikšanai var tikt veiktas ar bezskaidras naudas norēķiniem.

Ar šo rīkojumu nosaku, ka līdz šim esošais kasieris tiek atbrīvots no kasiera pienākumu veikšanas.

Uzdodu ar šo rīkojumu iepazīstināt galveno grāmatvedi un kasieri, lai nodrošinātu atbilstošu darbību veikšanu, kas saistīti ar kases funkciju pārtraukšanu.
Vinkijs
Vinkijs 19.10.2010 09:29
1654 сообщения на сайте
Ak valoda, valodiņa...

"... nosaku, nosakot..."

"Avansa norēķinu iemaksu un izmaksu veikšanai var tikt veiktas ar bezskaidras naudas norēķiniem" -lai šāda teikuma jēgu saprastu, vajag laikam kādu specializētu augstāko fililoģisko izglītību...

Un pēc būtības - "Skaidras naudas līdzekļu funkcijas" likvidētas, bet algas izmaksās ar avansa norēķinu personas starpniecību...

Vai banka būs tā avansa norēķinu persona...?

Kā gan var pārtraukt "skaidras naudas līdzekļu funkcijas", ja uzņēmums (Aivareno gadījumā) pārdod preces par skaidru naudu?

Pirms ievietot šādus "paraugus", vajadzētu tomēr saprast, ko ievieto.
Aivars007
Aivars007 19.10.2010 10:01
26984 сообщения на сайте
fililoģisko = filoloģisko

Atvainojos.
Aivars007
Aivars007 19.10.2010 10:01
26984 сообщения на сайте
Aivars007

šito sastādīja tik tiešām cilvēks ar augstāko-juridisko izglītibu,zvērināts revidents.Neredzunekā smieklīga vai nesaprotama.Betkas kam;-)
Vinkijs
Vinkijs 19.10.2010 12:54
1654 сообщения на сайте
Lūdzu, paskaidrojiet cilvēkam bez augstākās juridiskās izglītības 2.punktajēgu. Es tāpat kā Aivars007 lasu,lasu, bet nu nekādi...LOL
Abra
Abra 19.10.2010 13:08
2285 сообщений на сайте
Man diezgan daudziem klientiem nav kases tādā nozīmē, ka principā kasieris ir nozīmēts, bet kases operācijas netiek veiktas - viss notiek caur banku, t.sk naudas izmaksas avansu norēķiniem.

Ja atnāk VIDs, tad parādām kasi, kurā atlikums ir nulle.

Tiem klientiem, kam kases operācijas notiek, arī cenšamies uzturēt nulles atlikumu, kad vien iespējams.

Bet Vinkija dotais paraugs kā ideja nav slikts, tikai rakstījis kāds, kas ar latviešu valodas pareizrakstību nav pārāk pazīstams. Tekstā ir vismaz 3 nesaskaņoti locījumi un šausmīgi daudz stila kļūdu. To vajag prast, ja ņem vērā, ka rīkojums ir īss. Piemēram - kas ir "skaidras naudas līdzekļu funkcija", kas tiek pārtraukta
Ilzex
Ilzex 19.10.2010 13:21
2688 сообщений на сайте
Vinkijs

Manis pēc to tekstu varēja rakstīt kaut vai Romas pāvests.

Tas ir nevis smieklīgs, bet aplams un pretrunīgs pēc būtības un mudž no stila un latviešu valodas gramatikas kļūdām.

Morāle - tas ir pierādījums tam, ko nozīmē mūsdienās iegūta augstākā izglītība.

Agrāk 5.klasesskolnieks pareizāk mācēja uzrakstīt.

Nožēlojami! Un vēlreiz - nožēlojami!

Tāpēc mūsu valsts ir tur kur ir, jo valsts pārvaldē tajā skaitā ir cilvēki ar šādu "augstāko" izglītību.
Aivars007
Aivars007 19.10.2010 13:27
26984 сообщения на сайте
Lai viņš ir tāds kāds ir.Deri labi.Pretenzijasneviens vēl nav izteicis.

Aivars!

Nožēlojami! Un vēlreiz nožēlojami!

Nav ko iespringt un bojāt sev un citiem garastāvokil.Ar savām vaimanām neko mēs nevaram izmainīt.;-)
Vinkijs
Vinkijs 20.10.2010 09:24
1654 сообщения на сайте
Toties daudz ko izmainīsim, ņemot par pilnu tādus murgainus tekstus, kurus rakstījis cilvēks ar "augstāko" izglītību. Patiešām nožēlojami.

Es neiespringstu, un arī ar garastāvokli man viss kārtībā. Mans viedoklis šajā jautājumā nav nekādas vaimanas. Jāvaimanā Jums, kas akli uzticas tādiem "augstākās" izglītības diplomiem un diplomandiem.
Aivars007
Aivars007 20.10.2010 09:32
26984 сообщения на сайте
Man nav kad vaimanāt un netaisos to darīt,jo man darba ir '' više ....." .Pieņemu un daru visu ,ko iesaka jurists.

Vot tā!Un strīdēties par gramatikas un citām kļūdām ,lai to dara citi,kam nav ko darīt!:-)
Vinkijs
Vinkijs 20.10.2010 09:38
1654 сообщения на сайте
Tāpat nekas nemainīsies un būs tā kā būs!:-)
Vinkijs
Vinkijs 20.10.2010 09:40
1654 сообщения на сайте
Ar šo rīkojumu nosaku izmaiņas grāmatvedības organizācijas noteikumos, nosakot:

********************************************************************************

Просто перл
Bastet
Bastet 20.10.2010 09:40
3728 сообщений на сайте
масло масленное...
Aivars007
Aivars007 20.10.2010 10:32
26984 сообщения на сайте
Vinkijs dotais paraugs nav slikts. Cilvēks te ielika iesakot ideju. Es varu tik, paldies, par to pateikt

Bet meklēt cik dokumeta paraugā trūkst pieturzīmju, vai ir kādas stila kļudas, ir ļoti nožēlojami un nebūt neliecina par cilvēku inteliģenci.
Aija_444
Aija_444 20.10.2010 10:47
347 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.