Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

uzņēmums bez kases. К списку тем

uzņēmums bez kases.
Saskaņā ar noteikumiem taču var iztikt arī bez kases, ja no EKA naudu nodod pa taisno bankā. Apnicis vadīt kasi un gribas atvieglot sev dzīvi.:-)
Aivareno
Aivareno 18.10.2010 20:25
6641 сообщение на сайте

Ответы (53)

Kāda gan starpība vai uzņēmumam ir kase vai nav.

------------------------

Это вопрос философский... И ответа на него нет...

Власти считают, что нарушение правил учета кассовых операций ведет к подрыву устоев государства, нравственности и морали...
Maija
Maija 21.10.2010 10:30
28223 сообщения на сайте
Nav jānes tā nauda uz banku katru dienu. Tas nekur likumdošanā netiek prasīts. Ja apskata kases aparāta žurnālu, tur ir paredzētas ailītes naudas inkasācijai- tur ir arī aile"neiemaksātā". Var atstāt atlikumā uz nākošo un aiznākošo dienu, uzskaiti veicot kases aparāta žurnālā. Būtu muļķīgi katru dienu iet uz banku, ja ietirgotās summas ir mazas. To visu var izvērtēt uzņēmumā un aprakstīt metodikā.
Inz
Inz 21.10.2010 10:53
661 сообщение на сайте
Aija, es tiem "Pēteriem" mācu, ka šiem gadījumiem jāizmanto bankas kartes un nav jāņem skaidrā nauda. Gludi gan neiet ar visiem, bet daži to ļoti labi ievēro un tad arī praktiski iztiekam bez šīm kases operācijām
Inz
Inz 21.10.2010 10:58
661 сообщение на сайте
Inz, es Jums piekrītu pilnīgi.Iemaksājam naudu ar karti iemaksu automātā. Visas saimnieciskās lietas varam nopirkt ar karti neizmantojot skaidru naudu.Līdz ar to kasei zūd jēga.Uzdevu jautājumu VID. Redzēs ko atbildēs.Aprakstīšu visu skaisti metodikā un lietas darīta.Jo nav jēgas tos orderus rakstīt, tikai rakstīšanas pēc. Mēs ieekonomējam papīru, printera izejmateriālus un laiku.
Aivareno
Aivareno 21.10.2010 12:54
6641 сообщение на сайте
Vai metodika būs uz bērza tāss?
Aivars007
Aivars007 21.10.2010 17:22
26984 сообщения на сайте
Metodika tiek uzrakstīta jebkurā gadījumā.Bet kases neesamība ļaus ietaupīt.:-)
Aivareno
Aivareno 21.10.2010 21:26
6641 сообщение на сайте
Inz, man Pēteris nosauca vairākus veikalus, kur nevar norēķināties ar karti.
Aija_444
Aija_444 21.10.2010 22:31
347 сообщений на сайте
Savukārt man... vienā zināmā uzņēmumā... visiem avansieriem avanss saimnieciskiem pirkumiem tiek ieskaitīts viņu personīgajos kontos.

Katru mēnesi viņi iepērkas - kur ar karti, kur par skaidro naudu, katru mēnesi sastāda avansa norēķinus, uz atsevišķas lapas pievienojot visu pirkumu atšifrējumu ar detalizētu pirkuma mērķi (vajadzību), un pēc tam, kad avansa norēķini saņemti un pārbaudīti grāmatvedībā, avanss tiek papildināts iepriekš apstiprinātā limita robežās.

Tas viss ir aprakstīts metodikā... uz bērza tāss.

Dažas metodikas man ir uz krijas.

Žetons tam, kurš pateiks, ko šis vārds nozīmē. (Pats tikko tādu uzzināju, risinot kristvārdu mīklu).
Aivars007
Aivars007 22.10.2010 09:30
26984 сообщения на сайте
Krija ir liepas miza
Abra
Abra 22.10.2010 09:46
2285 сообщений на сайте
Abrai ŽETONS!

Tas man bija pēdējais, pārējie var neminēt - man žetonu vairāk nav!
Aivars007
Aivars007 22.10.2010 10:01
26984 сообщения на сайте
Paldies! Es gan risinu krustvardu mīklas! Painformējiet par kristvārdu:-D
Abra
Abra 22.10.2010 10:03
2285 сообщений на сайте
Nu lūk saņēmu atbildi no VID:

Labdien!

MK 21.10.2003. noteikumu Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi" 6.1 punkts nosaka, ja saskaņā ar uzņēmuma vadītāja noteikto kārtību kasieris operators darbdienas laikā saņemto skaidro naudu nodod inkasatoram iemaksāšanai uzņēmuma kontā kredītiestādē vai krājaizdevu sabiedrībā vai šo naudu pats iemaksā uzņēmuma kontā kredītiestādē vai krājaizdevu sabiedrībā, kases grāmatu nekārto un kases operācijas reģistrē kases aparāta žurnālā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību.

Tādejādi, ievērojot uzņēmuma vadītāja izstrādāto kārtību, jums ir tiesības nekārtot kases grāmatu.

Atbildei ir informatīvs raksturs.

Visi nodokļu normatīvie akti ir atrodami VID mājas lapā www.vid.gov.lvsadaļā Tiesību akti

Ar cieņu,

VID konsultanti
Aivareno
Aivareno 22.10.2010 11:33
6641 сообщение на сайте
Ko arī vajadzēja pierādīt.

Piezīme - darbdienas laikā - diena vienskaitlī!
Aivars007
Aivars007 22.10.2010 11:41
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.