Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
"Smieklīga" situācija
Uzņēmums X nodarbojas ar fasādes rekonstrukciju. Sniedzot šo pakalpojumu vienam klientam A, klients A pats nopirka izejmateriālus, kuri palika pāri objektā un klientam A nav vajadzīgi. Uzņēmums X nolēma objektā palikušos pāri izejmateriālus pārdot klientam B, jo klientam A tie nav vajadzīgi.
Kā man to atspoguļot grāmatvedībā? Jo uzņēmuma X noliktavā šie izejmateriāli neparādās. Kā var pārdot to, kas uzņēmumā nav? Vai arī uzrakstīt aktu, kurā minēts, ka klients A nodod uzņēmumam X palikušos pāri izejmateriāluspar baltu velti?
Lūdzu palīdziet ar padomu, ko darīt.
Ответы (32)
Es jau to kā grāmatvedis saprotu, ka nevar pārdot to, kas nav uzņēmumā. Bet ko lai dara, ja uzņēmuma vadība ir izrakstījusi PPR un saņēma apmaksa???
P.S. Uzņēmumā uzņēmuma vadība izraksta rēķinus, grāmatvedis ievada datus.
Iegrāmatojiet D2310 K6110 K5721 un aizmirstiet!
Vai tik vien ačgārnību šajā dzīvē!
Es jau tā arī darītu, jo šajā gadījumā valsts netiek čakarēta. Otrādāk, valsts saņems PVN samaksu par šo rēķinu
Tomēr vēlējos zināt var jau būt ka kaut kā to var noformēt....bet nē.
Jums taču izteica viedokļus, kā noformēt. Ko vēl gribat?
Gribat vēl viedokļus? Lūdzu - pārdodat neiegādātās lietas - dabūsiet pierādīt, ka jums nav "kreiso" ienākumu!
А где таких клиентов берут, которым деньги не нужны? как то странно все это...Реконструкция фасада....Уж не утепление ли домов..? Еще бы работников набрать, которым зарплата не нужна... Вот уж, действительно,Uzņēmums X...
Так этот клиент А, похоже, не платит исполнителю Х, вот тот и изыскивают пути погашения долгов.
Нет, наверное, про долги ни слова...
Чужую вещь продать нельзя.
Было про долги:
Natali_z
... Jo izrādās klients A ir daudz naudas parādā uzņēmumam ...
Nu jā. Klients A daudz naudas parādā uzņēmumam X. Uzņēmums X nevar dabūt klientu A rokās, lai tas samaksā naudu...un izejmateriāli,kas palikuši objektā tam arī nav vajadzīgi
Tāpēc uzņēmuma X atjautīgā vadība nolēma tos pārdot klientam B, kuram šie materiāli ir vajadzīgi
Kā saka situācija iz dzīves
Закрыть
Краткое описание нарушения