Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK likvidācija
Redzu ka pa IK likvidāciju formumā ir rakstīts, bet vēlētos konsultāciju tieši manā variantā. Ik darbojas no 2008. gada, ir PVN maksātājs.
Principā es nosedzu visas saistības ar kreditoriem dodos ar 14. veidlapu, kvīti un reģistrācijas apliecību uz UR? Tai pašā laikā kad jānodod atskaiti par pvn, par gada deklarāciju, pēdējam datumam jābūt tam, kad iesniedzu UR visus dokumentus? Paliek vēl jautājums - man ir veikals, tur ir pamatlīdzekļi - kases aparāts, stendi, paliks jau arī vēl prece, kā pareizi jādara ar to? vienkārši ņemt uz mājām personīgai lietošanai? Kas man ir jādara VId, nodošu atskaites, uzrakstīšu, kad neesmu vairs pvn maksātājs? Lūdzu palīdziet izskaidrot pa solīšiem šo situāciju.
PL atlikušajā vērtībā ir jāuzskaita PVN un jānomaksā budžetā, tāpat arī atlikušajai precei pēc inventarizācijas arī jāuzskaita PVN un jānomaksā budžetā. T.i. visu pēdējā PVN deklarācijā tas jāuzrāda. Tā liekas bija, bet tas ir rakstīts PVN likumā par PVN uzskaiti pie izslēgšanas no PVN maksātājiem.Tad kad esiet uzskaitījuši visu PVN un nepārdoto un neizlietoro norakstījuši uz ar saimn.darbību nesaistītiem izdevumiem ( neņem vērā IIN aprēķinam izdevumus) var visu atstāt sev.ProtamsIIN gada deklarācija tāpat būs jānodod.Varbūt kāds vēl palabos un piebildīs:-)
Vēl apdomājot par krājumu atlikumiem un PL nolietojumu ( izslēgtā vērtība saskaņā ar UIN 13.pantu) jāprecizē izdevumi, tie JASAMAZINA IIN Gada deklarācijā.